Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Φερέιρα: Στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ικανοποιημένος τόσο από τη νίκη όσο και από την εμφάνιση της ομάδας του στα Πηγάδια εμφανίστηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού που στάθηκε στη στήριξη του κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε ο 65χρονος τεχνικός:

“Ηταν μια δίκαιη νίκη, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Η Ξάνθη είναι δυνατή ομάδα, παίζει καλά. Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό για μας, διότι η ομάδα ήταν ικανή να επιχειρήσει επιθέσεις, να μπορέσει να διεκδικήσει χώρους εύκολα και με μεγάλη ταχύτητα.

Μπόρεσε επίσης να ελέγξει το ψηλό παιχνίδι, είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα ακόμη γκολ, ώστε να μπορέσουμε να πάμε με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και ηρεμία στο δεύτερο μέρος. Γι’ αυτό δεν ήμασταν ήρεμοι, χάσαμε αρκετές φορές τη μπάλα, με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερο έλεγχο του αγώνα.

Γι’ αυτό ήμουν λιγάκι εκνευρισμένος. Αλλά προϊόντος του χρόνου και του παιχνιδιού και καθώς στα τελευταία 15 λεπτά, η ομάδα κυνήγησε το δεύτερο γκολ. Μην ξεχνάτε ότι κερδίζαμε ήδη με 0-1 εκτός έδρας.

Το πνεύμα των παικτών ήταν να κάνουν το παν για να διατηρήσουν τη νίκη. Πρέπει να αλλάξουμε αυτή τη σκέψη και να προσπαθήσουμε να πετυχαίνουμε περισσότερα τέρματα. Και νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί νωρίτερα, τουλάχιστον για σήμερα. Αυτός ήταν ένας αγώνας αρκετά πιο ισορροπημένος για μας, από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα.

Βέβαια, απέχουμε πολύ για να φτιάξουμε την ομάδα που εγώ θέλω αλλά και για να φθάσουμε στο σημείο να δώσουν οι παίκτες το 100% των δυνατοτήτων τους. Για να γίνει αυτό, πρέπει αρκετοί παίκτες να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά και την ποιότητα των όσων μπορούσαν να προσφέρουν”

Εχετε δει τόσο πολύ εκνευρισμένους τους παίκτες σας; Εκαναν χειρονομίες προς τον κόσμο…

“Αυτό που είδα ήταν ότι οι φίλαθλοι δεν ήταν ευγενικοί και δεν είχαν κόσμια συμπεριφορά απέναντι σε ορισμένους παίκτες του Παναθηναϊκού. Δεν γνωρίζω αν προκλήθηκαν. Δεν είναι άγιοι οι παίκτες κάθε ομάδας ποδοσφαίρου. Οι παίκτες ασφαλώς οφείλουν πάντα να είναι κόσμιοι, εγώ δεν γνωρίζω τι συνέβη, ούτε ξέρω το παρελθόν.

Στους αγώνες ποδοσφαίρου πάντα υπάρχουν δύο διαφορετικά συναισθήματα. Καταρχήν, παίκτες που βρίσκονται υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης στη διάρκεια του αγώνα και από τη άλλη είναι οι φίλαθλοι που επίσης έχουν συναισθήματα. Μερικές φορές αυτοί οι διαφορετικοί συναισθηματισμοί δημιουργούν μια ένταση. Είναι αληθές ότι στο τελευταίο 15λεπτο οι φίλαθλοι της Ξάνθης άσκησαν πίεση στους παίκτες, ίσως και στη διαιτησία. Η αντίδραση των παικτών μου ήταν καλή. Θα ψάξω να βρω όμως τι ακριβώς συνέβη.”

Τι ήταν αυτό που άλλαξε ο Φερέιρα και ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο ο Παναθηναϊκός;

“Ο αγώνας ήταν από τους πιο ισορροπημένους. Από τακτικής πλευράς αλλάξαμε κάπως τις θέσεις ορισμένων παικτών. Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον μια ομάδα που δεν παίζει με μακρινές μπαλιές στον Σισέ. Παίζει με πιο σύντομες και κοντινές μπαλιές. Τρέχει λιγότερο γιατί η ομάδα παίζει πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Χάνουμε την μπάλα λιγότερο απ’ ότι πριν και υπάρχει αυτοπεποίθηση.

Γι’ αυτό η ομάδα έπαιξε καλύτερα σήμερα. Υπάρχει βέβαια μια διαφορά μεταξύ των εντός με τους εκτός έδρας αγώνες, δεδομένου του ότι όταν παίζουμε εντός με τους φιλάθλους μας υπάρχει πίεση. Για να συνεχίσουμε τις επιτυχίες θέλουμε όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού κοντά μας. Δεν θέλουμε τους Παναθηναϊκούς αντίπαλους της ομάδας μου.

Η εμπειρία μου από την διαχείριση μεγάλων συλλόγων, οι οποίες ομάδες πάντα είχαν πολλούς φιλάθλους με μεγάλο πάθος για την ομάδα, μου λέει ότι πρέπει εμείς σαν ομάδα να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους φιλάθλους μας, αυτό που επιθυμούμε. Γνωρίζω όμως ότι όταν κάποιος επιθυμεί κάτι διακαώς, τότε στις δυσκολίες καταλαβαίνεις πόσο πολύ σε αγαπά κάποιος.

Όταν πάνε όλα μια χαρά, όλα είναι εύκολα. Στα ζόρικα καταλαβαίνουμε τους πραγματικούς φίλους. Και τότε χρειαζόμαστε την υποστήριξη. Εγώ δεν γνώριζα τι μπορεί να έχει συμβεί στο παρελθόν, το δικό μου καθήκον είναι να προετοιμάζω την ομάδα όσο είμαι στον πάγκο της.

Όλοι καλούμαστε να αφήσουμε στον πάγκο οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με την ομάδα. Αρα στα 90 λεπτά του αγώνα πρέπει να ξεχνάμε το οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρχει, ενωμένοι για τον κοινό στόχο. Την δημιουργία μιας μεγάλης γιορτής. Είμαι απόλυτα σίγουρος, βάσει και των όσων έχω δει, ότι οι παίκτες μου θα έχουν ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, όταν καταλάβουν ότι και οι φίλαθλοί μας δημιουργούν ένα κλίμα μεγαλύτερης εμπιστοσύνης προς την ομάδα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε