Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Φερέιρα: Το μέλλον μου το αποφασίζω εγώ

Μπορεί να μην ήταν ξεκάθαρος, όσον αφορά το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε σε όλους την εντύπωση πως αυτή ήταν η τελευταία φορά που κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέπεμψε στη συζήτηση που θα έχει προσεχώς με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, όσον αφορά το μέλλον του στο “τριφύλλι”: “Είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί ανάμεσα σε μένα και τη διοίκηση. Το μέλλον μου είναι κάτι που αποφασίζω εγώ και τα άτομα με τα οποία συνεργάζομαι”, τόνισε, ενώ τη συνέχεια τα λόγια του έμοιαζαν σαν αποχαιρετιστήριο λόγο:

“Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού, τη διοίκηση, τους γιατρούς, όλους όσοι εργάστηκαν και κάνουν σημαντική δουλειά, όλους τους συνεργάτες μου και τελευταίους αλλά πιο σημαντικούς τους παίκτες. Δεν είναι εύκολο να φτάνεις σε έναν σημαντικό σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, αφού είχαν ήδη γίνει 11 αγώνες μετά το Champions League κι ενώ ήταν σε εξέλιξη το πρωτάθλημα και να προσπαθήσεις να μάθεις γρήγορα την ομάδα, το ελληνικό ποδόσφαιρο, τους ανθρώπους που θα συνεργαστείς και να προσπαθήσεις να βρεις τους τρόπους ώστε η ομάδα να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Για όποιον δεν είναι προπονητής μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Αν και δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί δεν μπόρεσα να κερδίσω το πρωτάθλημα, είναι σαφές πως το έργο μας δεν ήταν εύκολο”.
Όσον αφορά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, τόνισε: “Ήταν ένας αγώνας δύσκολος για μας, γιατί οι παίκτες είναι πάρα πολύ κουρασμένοι και υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε κάποιος να περιμένει καλό ποδόσφαιρο. Σήμερα ήταν περισσότερο ένας αγώνας καρδιάς και ομαδικού πνεύματος. Περισσότερο από ένας αγώνας τακτικής ή δημιουργίας. Ήταν σημαντικό για την ομάδα να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου, όταν βρισκόμουν εκτός Ελλάδας πάντοτε κατανοούσα πως ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου. Είμαι συνηθισμένος να παίζω στο Champions League, γνωρίζω τι αντιπροσωπεύει αυτό για μία ομάδα, για τους παίκτες και μια χώρα. Ακόμη βέβαια δεν είμαστε στο Champions League, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να συζητάμε τη δυνατότητα να είμαστε στους ομίλους”.
Έκανε και έναν μίνι απολογισμό της φετινής πορείας του Παναθηναϊκού εστιάζοντας στο διάστημα που ήταν ο ίδιος στον πάγκο της ομάδας: “Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που τα πράγματα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους 2-3 μήνες στον Παναθηναϊκό και αναφέρομαι μόνο στα αγωνιστικά αποτελέσματα. Σε κάποια στιγμή του αποτελέσματος η ομάδα έδειξε ότι μπορούσε να χτυπήσει τον τίτλο, αλλά η αλήθεια είναι οι τελευταίες εικόνες που έχουμε δεν ήταν καλές. Κάναμε τα πάντα ώστε στο τελικό κομμάτι να μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με το κεφάλι ψηλά και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Γι’ αυτό βεβαίως είμαι ικανοποιημένο”.
Τέλος, μίλησε και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: “Οι φίλοι του Παναθηναϊκού να ξέρουν πως έχουν έναν μεγάλο σύλλογο, έχουν πάθος και πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτή την ομάδα. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι προς αυτό που σου αρέσει καλά. Αν αγαπάνε τον Παναθηναϊκό, πρέπει όλοι να τον υποστηρίζουν και να του φέρονται καλά. Αισθάνθηκα μεγάλη θαλπωρή από τους φιλάθλους, ακόμη κι όταν δεν κερδίζαμε. Η αντίδρασή τους σε πολλές περιπτώσεις μπήκε μέσα στην ψυχή μου. Βεβαίως δεν συγκινούμαι με πράγματα που έχω συνηθίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά δεν μπορώ να μη μιλήσω για πράγματα που μας έδωσαν χαρά. Καλές διακοπές για όλους”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε