Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Φεύγουμε από τον Παναθηναϊκό, είναι οριστικό και αμετάκλητο”!

Στις συζητήσεις του με επιχειρηματίες και ομίλους για την πώληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που τόνισε ότι απόφαση της οικογένειας να αποχωρήσει από τον αθλητισμό δεν αλλάζει.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Γιαννακόπουλος στον Sentra 103,3:
 
Για το αν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παραχωρείται: «Ναι. Η οικογένεια έχει πάρει μια απόφαση από πέρυσι το καλοκαίρι να σταματήσει να ασχολείται. Η αγάπη δε σταματά ποτέ».
 
Γιατί δεν αναλαμβάνει ο ίδιος: «Ο πατέρας μου είχε την τύχη να έχει δυο αδέλφια που μοιράστηκαν κάποιες επιχειρήσεις. Εγώ δυστυχώς είμαι μόνος, δεν μπορώ να τα μοιράσω και να δώσω τη σωστή προσοχή και τον χρόνο που απαιτείται στον Παναθηναϊκό. Δεν έχω το χρόνο να τον κρατήσω στα επιθυμητά επίπεδα, αυτά που ζητά όλος ο κόσμος»
 
Για το αν έγινε συνάντηση στη Νέα Υόρκη: «Καθ’ ολη τη διάρκεια της προηγουμενης σεζόν και κάτω από άκρα μυστικότητα εξάντλησα όλες τις πιθανότητες για κάποιο Ελληνα αγοραστή, ένα καλό Παναθηναϊκό. Είχαμε επαφές με κάποιους, υπήρχε φιλολογικό ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε κανένα που να μπορεί να δεσμευτεί. Με τον κ. Κοπελούζο δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση. Επειδή είναι οικογενειακοί φίλοι γνωρίζω ότι δεν έχουν καμία διάθεση να εμπλακούν με αθλητικά.
 
Από τη στιγμή που δε βρέθηκε Έλληνας αναγκάστηκα για επαφές στο εξωτερικό. Δεν έχω συναντηθεί ο ίδιος με τον κ. Γκαλατιότο, αλλά συνεργάτες μου. Εγινε μαζί τους επαφή. Εγώ έχω μιλήσει τηλεφωνικώς. Αν χρειαστεί να ταξιδέψω εκεί ή να τον καλέσω στην Ελλάδα θα γίνει. Πιστεύω πως Αμερικανός επενδυτής θα μπορέσει να το κοιτάξει μόνο βλέποντας την περίπτωση επέκτασης στο ΝΒΑ».
 
Για τις άλλες επαφές: «Εχω κάνει επαφές και με επενδυτικούς οργανισμούς, που δεν θα ήθελα να συζητήσω»
 
Για το δημοσίευμα του Forbes: «Νομίζω ότι έγινε διαστρέβλωση από κάποιο ελληνικό σάιτ και το έχουν βγάλει διαφορετικά. Το δημοσίευμα έχει ερωτηματικό».
 
Για το αν υπάρχει κόντρα με μερίδα οπαδών και αν αυτή επηρεάζει στην απόφαση για παραχώρηση: «Κανένα θέμα δεν υπάρχει με καμία μερίδα φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας».
 
Για το ενδεχόμενο να αργήσει πολύ να βρεθεί επενδυτής: «Είναι κάτι το οποίο θα χρειαστεί να το αντιμετωπίσουμε όταν και αν συμβεί».
 
Για την περίπτωση που δεν θα βρεθεί επόμενη λύση: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει τέτοιο σενάριο. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟ είναι το πιο δυνατό brand name στον χώρο της Ευρώπης είμαι σίγουρος ότι κάτι θα βρεθεί»
 
Για το διάστημα μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση πώς τρέχει ο ΠΑΟ: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο γι’ αυτό. Εγώ προσπαθώ να εξασφαλίσω την επόμενη μέρα».
 
Για το αν ο Ομπράντοβιτς γνωρίζει σχετικά: «Τον θεωρώ μέλος της οικογένειάς μας και πολύ σύντομα σαν οικογένεια θα κάτσουμε να τα συζητήσουμε όλοι μαζί»
 
Για όσους δεν αντέχουν τον ΠΑΟ χωρίς Γιαννακόπουλους: «Οσο στενοχωριούνται αυτοί, άλλο τόσο κι εγώ. Ο Παναθηναϊκός θεωρώ ότι είναι ακόμη πιο επιτυχημένος από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
 
Για το αν η οικονομική κρίση σχετίζεται με την απόφασή τους: «Οντως η Ελλάδα περνά τις πιο δύσκολες στιγμές, αλλά οι λόγοι που έχουμε αποφασίσει να φύγουμε δεν είναι οικονομικοί».
 
Για το αν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι που να αλλάξει άποψη για ενασχόληση με ΠΑΟ: «Το έχουμε σκεφτεί πολύ. Για να σας λέω ότι είναι ομόφωνη απόφαση της οικογένειας, είναι κάτι που δεν αλλάζει».
 
Για το αν είχε συμφωνήσει με Βγενόπουλο για αγορά της ΠΑΕ και στην πορεία ο Βγενόπουλος άλλαξε γνώμη: «Το κομμάτι της ΠΑΕ έχει κλείσει για μένα καιρό και από όσο γνωρίζω και για τον πατέρα μου και δεν θα ήθελα να ασχοληθώ. Τώρα υπάρχει ο κ. Γόντικας…»
 
Για το τι είχε συμβεί τότε, αν όντως αθέτησε κάποια συμφωνία ο Βγενόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι σε μια δύσκολη περίοδο και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δημιοθυργήσω περαιτέρω προβλήματα σε όσους τρέχουν τώρα την ομάδα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε