Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φόρμουλα 1: “Καθηλωμένη” λόγω τέφρας

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Το “καραβάνι” της Φόρμουλα 1 παραμένει στην Κίνα, καθώς καμία πτήση για Ευρώπη δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας. Εκφράζονται φόβοι ότι τα μονοθέσια δεν θα είναι έτοιμα για το Γκραν Πρι της Ισπανίας. 

Στο αεροδρόμιο της Σαγκάης, μετά το κινεζικό Γκραν Πρι, επικρατεί πάντα πανικός, καθώς τα μέλη των ομάδων της Φόρμουλα 1 αναχωρούν για την Ευρώπη και ταυτόχρονα αναχωρούν τα αεροπλάνα που μεταφέρουν μονοθέσια και εξοπλισμό για τα τα εργοστάσια των ομάδων, προκειμένου να γίνουν εργασίες.
 
Αυτό όμως δεν έγινε χθές, καθώς τα 1000 άτομα που απαρτίζουν τη Φόρμουλα 1, συνειδητοποίησαν ότι δεν υπάρχει τρόπος να φύγουν από την Κίνα. Οι πιλότοι, οι μηχανικοί, οι μάγειρες…ακόμα και ο Μπέρνι Έκλεστον, ο οποίος έχει στη Σαγκάη το προσωπικό του αεροσκάφος ζούν πρωτόγνωρες στιγμές, καθώς ενημερώθηκαν ότι υπάρχει πιθανότητα να μείνουν εκεί μέχρι τα τέλη του μήνα, κάτι που σημαίνει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μην γίνει το ισπανικό Γκραν Πρι(9 Μαϊου).

Ο Μπέρνι Έκλεστον αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει πιθανότητα να αναβληθεί το Γκραν Πρι της Ισπανίας, αλλά παραδέχθηκε ότι τα αεροπλάνα που έχουν ναυλωθεί για να μεταφέρουν τα 24 μονοθέσια είναι καθηλωμένα στην Ευρώπη. “Η μεγάλη μας προτεραιότητα και ανησυχία αφορά στους κινητήρες. Πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στην Ευρώπη για να γίνουν εργασίες και επιδιορθώσεις. Φυσικά, η κατάσταση είναι πολύπλοκη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε λύση”, δήλωσε.

Το κόστος διαμονής των μελών των ομάδων ξεπερνά τις 150.000 ευρώ ημερησίως, συνεπώς πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο “πονοκέφαλο” με δεδομένο ότι οι ομάδες κάνουν προσπάθειες για να ρίξουν το κόστος, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε