Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Φωτίου: Ίσως πάρουμε τον Γιαννιώτα!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να εμπλακεί με τα διοικητικά της ΑΕΚ στο μέλλον, ο Άλκης Φωτίου που μίλησε για τις πιθανότητες να μετακομίσει στην “Ένωση” ο Γιάννης Γιαννιώτας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άλκης Φωτίου στην κάμερα της Nova:

– Για τον Άλκη Φωτίου θα έχετε ακούσει πολλά τις τελευταίες μέρες. Δεν πρόκειται για μάνατζερ, πρόκειται για ακραιφνή Ενωσίτη, ο οποίος το 2003 είχε βρεθεί στο ξενοδοχείο της ΑΕΚ στην Ελβετία για το ματς με την Γκρασχόπερς, με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ σε οποιαδήποτε βοήθεια ήθελαν.

“Ναι, μου είχε δοθεί τότε μια δουλειά για να κάνω τον διερμηνέα για την ΑΕΚ και ευχαρίστως είχα προσφερθεί για να το κάνω”.

– Θεωρώ ότι αυτή η αγάπη σου για την ΑΕΚ ήταν το εφαλτήριο για να ξεκινήσεις αυτή τη συνεργασία, με την εξυπηρέτηση τόσο στην απόκτηση του Κατίδη, όσο και τώρα μ’ αυτή την κίνηση που φαίνεται να ανακουφίζει την Ένωση με τα χρήματα που τη δανείζεις.

“Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Η πρώτη περίπτωση του Κατίδη έγινε γιατί στις αρχές της σεζόν δεν είχαμε παίκτες και τον Κατίδη τον ξέρω εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια από την Εθνική νέων και μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Γι’ αυτό σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ καλή επένδυση για την ΑΕΚ κι έτσι προχώρησε το deal. Έκανα μια επικοινωνία με τον Θωμά Μαύρο και προχώρησε σωστά. Υπήρξε κι άλλος ένας παίκτης, τον οποίο δυστυχώς δεν καταφέραμε να τον πάρουμε στην ομάδα, αλλά μπορεί να τον πάρουμε τώρα”.

– Για τον Γιαννιώτα μιλάμε…

“Ναι, για τον Γιαννιώτα.”

– Η τωρινή επαφή με τη διοίκηση έχει να κάνει με το οικονομικό αδιέξοδο που έχει η ΑΕΚ ελλείψει ρευστότητας στο ταμείο της;

“Μου ζητήθηκε από τον κ. Δημητρέλο να βοηθήσω ώστε να έρθουν κάποιοι παίκτες στην ομάδα. Μετά από συζήτηση που κάναμε η σκέψη ήταν ότι αφού δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε τους παίκτες, εγώ δεν είχα διάθεση να πληρώσω για να έρθουν παίκτες στην ομάδα. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα ήταν προτιμότερο να πληρώσω για τους παίκτες που είναι ήδη στην ομάδα. Αυτή ήταν η προϋπόθεση για να βάλω κάποια χρήματα. Αφού συμφώνησε η διοίκηση εγώ πήρα το πρώτο αεροπλάνο και ήρθα εδώ”.

– Μετά από το 2003 που σε γνώρισα βλέπουμε ότι έχεις πάει πολύ καλά επιχειρηματικά και πολύ καλά οικονομικά. Σε συνδυασμό με την επαφή που έχεις με την ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό θα σε έκανε να σκεφτείς τη συμμετοχή σου σε κάποιο σχήμα διοικητικό, αν και εφόσον τα πράγματα μπουν σε ένα δρόμο;

“Αυτή είναι πολύ δύσκολη ερώτηση. Λόγω απόστασης δε θα ήταν ιδανικό να έμπαινα σε μια τέτοια λογική. Στο μέλλον δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί. Προς το παρών δεν έχω βάλει τέτοιες σκέψεις στο μυαλό μου. Προς το παρών βασικό μου μέλημα είναι να βοηθήσω σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάμε οι ΑΕΚτζήδες και βλέπουμε”.

– Μέχρι εδώ λοιπόν έχουμε ολοκληρώσει με την επαφή Φωτίου στην ΑΕΚ ή μπορεί να περιμένουμε και κάτι αντίστοιχο με κάποιον παίκτη όπως έγινε με τον Κατίδη;

“Από την ελληνική αγορά η κίνηση που θα με ενδιέφερε και θα βοηθούσε και την ομάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει. Να είμαστε ειλικρινείς και δε θα ήθελα να δώσω προσδοκίες στον κόσμο της ΑΕΚ, χωρίς να υπάρχουν. Υπάρχουν 1-2 ονόματα. Ένα από αυτά είναι ο Γιαννιώτας, αλλά πολύ δύσκολα το βλέπω να υπάρξει μια τέτοια συγκεκριμένη κίνηση απ’ την πλευρά μου. Νομίζω ότι με το υπάρχων υλικό που έχουμε, με τις προσθήκες που έγιναν, είμαστε σε έναν καλό δρόμο. Τώρα είναι θέμα άλλων να χειριστούν την ομάδα όπως πρέπει για να πάμε μπροστά”.

– Παρακολουθείς την ΑΕΚ;

“Πάντα τη βλέπω. Δε χάνω κανένα ματς, όπως και όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού παρακολουθούμε το ποδόσφαιρό μας.Υπάρχει ένα αστείο περιστατικό. Όταν ήρθαν τα Χριστούγεννα και δεν είχε αγωνιστική δράση όλοι έλεγαν ότι μας λείπει το ποδόσφαιρο. Όταν άρχισαν και πάλι οι αγώνες, ήρθε το Σαββατοκύριακο, όλοι οι ΑΕΚτζήδες και οι Παναθηναϊκού ήμασταν στεναχωρημένοι και λέγαμε μακάρι να είχαμε ακόμα Χριστούγεννα.”

– Είναι το πρώτο παιχνίδι που βλέπεις την ΑΕΚ από κοντά φέτος;

“Είναι το τρίτο παιχνίδι. Με τη λογική που έχω πρέπει να νικήσουμε γιατί έχω ήδη μια ήττα και μια ισοπαλία. Άρα ήρθε ο καιρός για νίκη”.

Φιλί… ζωής από Πετρόπουλο – “Ανάσανε” η ΑΕΚ!

Αποθέωσε Μητρόπουλο και Πετρόπουλο ο Λίνεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε