Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Φουστέρ: Θα τρελαθώ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο MVP του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια μίλησε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στον Σισέ, στον Μιραλάς και στον Όσκαρ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νταβίντ Φουστέρ στο “Ελεύθερο Τύπο”:

Πως σε έπεισε ο Βαλβέρδε να έρθεις στην Ελλάδα;
“Μου είπε πως είναι τεράστια ευκαιρία για την καριέρα μου. Ο Ολυμπιακός πάει για πρωτάθλημα, ενώ του χρόνου θα παίξει στο Champions League, το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Μου μίλησε και για τον απίστευτα εκδηλωτικό κόσμο του Ολυμπιακού. Όλο αυτό το πακέτο ήταν δέλεαρ για μένα”.
 
Κάνεις πολλά μέσα στο γήπεδο. Τι πιστεύεις ότι κάνεις καλύτερα;
“Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεις το ίδιο καλά και με την μπάλα και χωρίς αυτή. Ο προπονητής μου ζητάει να μαρκάρω, να συμμετέχω στο δημιουργικό κομμάτι και να ψάχνω το γκολ. Μου αρέσει πολύ να βγάζω ασίστ και αυτό κάνω καλά”.
 
Ξέρεις τον Όσκαρ που αμφισβητήθηκε πολύ όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό; Ένιωσες και εσύ την αμφισβήτηση στην αρχή της χρονιάς;
“Τον ξέρω. Είμαι διαφορετικός ποδοσφαιριστής. Δεν λέω καλύτερος ή χειρότερος. Λέω διαφορετικός. Είναι λογικό να μην με γνωρίζει ο κόσμος, αλλά δεν πρέπει να κρίνεις κάποιον χωρίς να του έχεις δώσει τα χρονικά περιθώρια να δείξει ποιος είναι.
 
Δεν ήταν σωστό που δέχθηκα κριτικές στην αρχή. Τώρα, ύστερα από όσα έχω κάνει στο γήπεδο, με βλέπουν στο δρόμο και μου ζητάνε αυτόγραφο. Δίνω τις απαντήσεις μου στο γήπεδο”.
 
Πως θα πανηγυρίσεις το πρωτάθλημα;
“Θα είναι το πρώτο μου εφόσον το πάρουμε. Θα είναι πολύ συγκινητικό για μένα. Δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω. Είναι όπως όταν σκοράρεις. Πριν βάλεις το γκολ, δεν ξέρεις πως θα το πανηγυρίσεις”.
 
Έχεις σκοράρει εναντίον της Μπάρτσα. Αν το κάνεις κατά του ΠΑΟ, θα νιώσεις μεγαλύτερη ικανοποίηση;
“Ναι! Θα είναι πολύ σημαντικό αυτό το γκολ. Η αίσθηση θα είναι τρομερή. Εκεί… θα τρελαθώ!”
 
Που θα το αφιερώσεις;
“Μα στον κόσμο της ομάδας, που εκείνη τη στιγμή θα είναι στα ουράνια”.
 
Τι απαντάς σε όσους λένε ότι δεν μπορείτε να πάρετε ντέρμπι φέτος;
“Το παραδέχομαι, αλλά το πρωτάθλημα είναι μια κούρσα αντοχής και όχι ταχύτητας. Θέλουμε τα ντέρμπι, αλλά περισσότερο θέλουμε το πρωτάθλημα”.
 
Ποιος είναι ο MVP ως τώρα στον Ολυμπιακό;
“Στον Ολυμπιακό είμαστε καλοί ως σύνολο. Αν πρέπει όμως οπωσδήποτε να πω ένα όνομα, τότε θα διάλεγα τον Μιραλάς”.
 
Ποιον αντίπαλο ξεχωρίζεις;
“Ο Σισέ είναι ζωτικός ποδοσφαιριστής για τον ΠΑΟ. Τον κρατάει… ζωντανό”.
 
Θα τον ήθελες στον Ολυμπιακό;
“Οχι, οι επιθετικοί μας φτάνουν”.
 
Ευστόχησες σε πέναλτι που έχασαν μεγάλα ονόματα στον Ολυμπιακός; Έχεις πιο κρύο αίμα από όλους;
“Το μυστικό είναι να ξέρεις πως θα το εκτελέσεις από πριν. Αν αρχίσεις να αμφιβάλλεις πριν το χτυπήσεις, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες αποτυχίας. Διατηρώ την ψυχραιμία μου και εκτελώ με ηρεμία”.
 
Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σε εντυπωσίασε στον Ολυμπιακό;
“Από την προετοιμασία του πρώτου αγώνα με τον Ηρακλή, ένιωσα κατευθείαν την πίεση του αποτελέσματος. Κατάλαβα ότι στον Ολυμπιακό είναι τεράστιο θέμα όταν χάνεις ένα παιχνίδι. και πρέπει να κερδίζεις πάντα, πάντα, πάντα! Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις ομάδες που αγωνιζόμουν στο παρελθόν”.
 
Μετά τον Ολυμπιακό που θα ήθελες να παίξεις;
“Από όνειρο και μόνο, θα ήθελα να παίξω στην Μπαρτσελόνα. Αλλά δεν το βλέπω πολύ πιθανό. Είναι μάλλον δύσκολο να δω τον εαυτό μου με την φανέλα της Μπάρτσα. Άλλωστε περνάω φανταστικά στον Ολυμπιακό. Νόμιζα ότι θα ήταν δύσκολο να αφήσω την οικογένεια μου, την χώρα μου, αλλά με όσα ζω εδώ δεν το μετανιώνω! Είμαι σε μια ομάδα που αισθάνομαι ότι με αγαπάνε”.
 
Ο Νταδίβ Φουστέρ στη διάρκεια της συνέντευξη ρωτήθηκε και τις εντυπώσεις του από τη ζωή στην Ελλάδα: “Μου αρέσει πάρα πολύ το κλίμα., οι ανοιχτοί άνθρωποι που μοιάζουν με τους Ισπανούς, οι συνήθειες σας. Με τρελαίνει η κίνηση και ο τρόπος που… οδηγείτε εδώ. Είχα ήδη ένα μικρό ατύχημα. Όλοι οι Έλληνες οδηγείτε και μιλάτε στο κινητό τηλέφωνο. Είναι απίστευτο!”
 
Η ελληνική κουζίνα σου αρέσει;
“Δοκίμασα μουσακά και μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά είναι βαρύ φαγητό και σου κάθεται στο στομάχι”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε