Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φύσσας: Με απογοήτευσε ο Αμανατίδης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Δυσαρεστημένος από τις αιχμές που άφησε ο Γιάννης Αμανατίδης κατά της ομοσπονδίας και των συμπαικτών του δήλωσε ο μάνατζερ της Εθνικής, Τάκης Φύσσας που χαρακτήρισε αναπάντεχη την απόφαση του Κυργιάκου.
 

Δείτε εδώ τι είχε δηλώσει ο Γιάννης Αμανατιδής κατά την αποχώρηση του από την Εθνική ομάδα

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM ο Τάκης Φύσσας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του βοηθού του Φερνάντο Σάντος, τονίζοντας ότι ο Ζήσης Βρύζας είναι μέσα στις περιπτώσεις που εξετάζονται. Επίσης, μίλησε για τις διαφορές ανάμεσα στην παλιά και τη νέα τεχνική ηγεσία, αλλά και για τα προκριματικά του EURO 2012.

 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Φύσσα:
 
Για τους στόχους της Εθνικής ομάδας: «Μακάρι να πάει καλά η Εθνική, όλες οι εθνικές ομάδες. Να δουλεύουν όλες οι μικρές ομάδες σωστά για να τροφοδοτούν τη μεγάλη ομάδα, γιατί αυτός είναι ο στόχος. Η πρόκληση είναι να είμαστε στο Euro 2012, να συνεχίσουμε τη σταθερή παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις. Εμείς έχουμε έναν νέο προπονητή, που προσπαθεί να περάσει έναν νέο τρόπο παιχνιδιού και δυστυχώς δεν έχει πολύ καιρό μπροστά του. Όμως θεωρώ πως οι παίκτες μας έχουν την αντίληψη και την ικανότητα να αφομοιώσουν γρήγορα όσα ζητεί ο προπονητής».

Για την πρεμιέρα της νέας Εθνικής κόντρα στη Σερβία: «Είμαστε ικανοποιημένοι που αρχίσαμε με νίκη. Στην αρχή του αγώνα και σε κάποια άλλα διαστήματα ήμασταν πολύ καλοί. Στη συνέχεια, η απόδοσή μας έπεσε και αυτό ίσως είναι κάπου φυσιολογικό λόγω της κούρασης».

Για την πρεμιέρα των προκριματικών απέναντι στη Γεωργία: «Το παιχνίδι με τη Γεωργία είναι το πιο σημαντικό. Μία καλή αρχή θα μας επιτρέψει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που θα παίξει αμυντικά και χωρίς άγχος. Εμείς είμαστε το φαβορί και έχουμε το άγχος, ενώ οι ποδοσφαιριστές δεν είναι στο υψηλότερο σημείο ετοιμότητας. Όμως θα είμαστε έτοιμοι, παρακολουθούμε τους αντιπάλους με το νέο τμήμα σκάουτινγκ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για την Κροατία: «Σίγουρα η Κροατία είναι η μεγαλύτερη αντίπαλός μας στον όμιλο. Έχει πολύ καλή ομάδα, με τον ίδιο προπονητή πάρα πολύ καιρό και διαθέτει παίκτες που είναι εξαιρετικοί ατομικά».

Για τις διαφορές μεταξύ Ρεχάγκελ και Σάντος: «Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές. Κάθε άνθρωπος, κάθε προπονητής έχει τη δική του προσέγγιση, τη δική του φιλοσοφία. Το άσχημο θα ήταν να κάνουμε σύγκριση, γιατί ο κύριος Ρεχάγκελ δεν συγκρίνεται με κανέναν με βάση αυτά που πέτυχε. Η μετάβαση ήταν δύσκολο θέμα και ο πρόεδρος έκανε την καλύτερη επιλογή στο πρόσωπο του Φερνάντο Σάντος. Είμαστε αισιόδοξοι και δεν θέλουμε να αρχίσουμε τις συγκρίσεις. Αυτές αναπόφευκτα θα γίνουν σε βάθος χρόνου».

Για τη δουλειά από τη βάση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Εδώ και δύο χρόνια έχουμε δώσει βάση στις υπόλοιπες εθνικές ομάδες. Για το επίπεδο που είναι το ελληνικό πρωτάθλημα η Εθνική έχει κάνει θαύματα. Έχουμε καλέσει πολλά νέα παιδιά και ο κύριος Σάντος θα είναι αυτός που θα μετουσιώσει τα όνειρά μας. Από την πρώτη στιγμή συμφώνησε με το πλάνο μας. Οι προηγούμενες εθνικές έκαναν επιτυχίες, αλλά θέλουμε να γίνεται η δουλειά σε ακόμη πιο επαγγελματικά πλαίσια. Αυτό που μας τυραννά είναι τι θα γίνει με τα νέα παιδιά. Μακάρι οι νεαροί ποδοσφαιριστές να έχουν χρόνο συμμετοχής στους συλλόγους τους. Η φιλοσοφία του Σάντος είναι ‘παίζεις καλά στην ομάδα σου, καλείσαι στην Εθνική».

Για τη συνεργασία Εθνικής και συλλόγων: «Οι σχέσεις της ΕΠΟ με τις ομάδες ήταν καλή και παραμένει. Ο κύριος Σάντος μας είπε πως θα ήθελε να έχει συνάντηση με όλους τους προπονητές της Σούπερ Λίγκας για να ενημερώνεται και να έχει συνεργασία, ενώ είπε πως θα ήθελε ακόμη και να βλέπει ματς της Β’ Εθνικής. Εγώ είχα επαφή με τους τεχνικούς διευθυντές των ομάδων, αν το κάνει και ο προπονητής με τους συναδέλφους του, ακόμη καλύτερα».

Για το αν ο Ζήσης Βρύζας θα γίνει συνεργάτης του Σάντος: «Υπάρχουν μια-δυο περιπτώσεις που συζητάμε. Ο Ζήσης είναι μεταξύ των περιπτώσεων που εξετάζουμε. Από εκεί και πέρα θα δούμε».

Για την απόφαση του Κυργιάκου να αποσυρθεί από την Εθνική: «Μας εξέπληξε όλους η απόφαση του Σωτήρη. Δεν το περίμενα και δεν είχα ενημερωθεί γι’ αυτό. Ήταν μια προσωπική απόφαση και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Προσπάθησα να τον μεταπείσω, αλλά έχει πάρει την απόφασή του. Είναι ένας παίκτης που έδωσε τα πάντα στην Εθνική. Στενοχωρηθήκαμε πολύ για τον Σωτήρη και ξέρουμε ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην Εθνική».

Για την αποχώρηση από την Εθνική του Αμανατίδη και τις αιχμές του: «Δεν συμφωνώ με τις δηλώσεις που έκανε. Με απογοήτευσαν όσα είπε για τους συμπαίκτες του. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και ο κόσμος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Εγώ επικοινωνούσα συχνά με τον Γιάννη και εκείνος απαντούσε μετά από πολλές προσπάθειες στα τηλέφωνα. Μιλούσα μαζί του και όταν τραυματίστηκε και στην περίοδο της αποθεραπείας του, αλλά και στο τέλος της χρονιάς. Αυτή είναι η δική μου πραγματικότητα».

Για τους παίκτες που δεν έπαιξαν: «Περιμένουμε από τον Τζιόλη να βρει μία ομάδα για να έχει παιχνίδια στα πόδια του για να μπορέσουμε να τον έχουμε και πάλι μαζί μας. Είναι ένας πολύτιμος παίκτης για την Εθνική. Ο Γκέντσογλου ήταν άτυχος γιατί τραυματίστηκε, αλλά πιστεύω πως θα κάνει καλή χρονιά».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε