Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γαλλία, Σλοβενία και Πορτογαλία στο Μουντιάλ

Η Νότιος Αφρική περιμένει τις 32 ομάδες για την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δείτε τις ομάδες που θα πάνε στη Νότιο Αφρική για το Παγκόσμιο Κύπελλο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στην παράταση κρίθηκε η πρόκριση ανάμεσα στην Γαλλία και την Ιρλανδία. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει στον πρώτο αγώνα στο Δουβλίνο με 1-0, ωστόσο το γκολ του Ρόμπι Κιν στο 32΄ έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί οι Γάλλοι πήραν το εισιτήριο για τη Νότιο Αφρική με το γκολ του Γκαλάς στο 103ο λεπτό.

 
Την πρόκριση για δέυτερη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο πήρε η Σλοβενία που κέρδισε την Ρωσία με 1-0 στο Μάριμπορ και ανέτρεψε το 2-1 της Μόσχας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ντέντιτς στο 44΄, ενώ οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Κερζάκοφ στο 66΄ και του Ζιρκόφ στις καθυστερήσεις.(Δείτε το βίντεο)
 
Με δύο νίκες προκρίθηκε η Πορτογαλία που επικράτησε εκτός έδρας της Βοσνίας με 1-0. Το γκολ για την ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ πέτυχε το Ραούλ Μεϊρέλες στο 55ο λεπτό.(Δείτε το βίντεο)
 
Η Αλγερία επικράτησε με 1-0 της Αιγύπτου, στο Σουδάν και “έκλεισε” τις θέσεις από την Αφρικανική ζώνη.(Δείτε το βίντεο)
 

Από την Αφρική έχουν προκριθεί ήδη Νότιος Αφρική, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Νιγηρία και Καμερούν απευθείας, ενώ τελευταία σφράγισε το εισιτήριο η Αλγερία σε αγώνα μπαράζ με την Αίγυπτο.

 
Από την ζώνη της Ασίας και την Ωκεανίας, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Βόρειος Κορέα και Νέα Ζηλανδία ετοιμάζουν ήδη βαλίτσες για τη Νότιο Αφρική.
 
Από την Βόρεια-Κεντρική Αμερική και τη Νότιο Αμερική έχουν προκριθεί απευθείας το Μεξικό, οι ΗΠΑ, η Ονδούρα, η Βραζιλία, η Παραγουάη, η Χιλή και η Αργεντινή, ενώ στα μπαράζ η Ουρουγουάη απέκλεισε την Κόστα Ρίκα. (Δείτε το βίντεο).
 
Η Ευρώπη θα έχει τους περισσότερους εκπροσώπους στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη. Δανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Σερβία, Σλοβακία, Ισπανία και Ελβετία τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους και προκρίθηκαν απευθείας, ενώ Ελλάδα, Γαλλία, Σλοβενία και Πορτογαλία πήραν το εισιτήριο μέσα από την διαιδικασία των μπαράζ.
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε