Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Γεννημένος…για τελικούς – “Πράσινη” ανατροπή, “κόκκινη” καθίζηση – Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Μία βολή του εκπληκτικού Διαμαντίδη και ένα άστοχο τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου έκριναν τον 37ο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάκετ. Οι “Πράσινοι” με σερί 11-0 στο τέλος ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και πήραν το 13ο κύπελλο της ιστορίας τους.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι “πράσινοι” απέδειξαν ότι ο χαρακτήρας που έχουν χτίσει τόσα χρόνια τους επιτρέπει να γυρίζουν και παιχνίδια που έμοιζαν χαμένα. Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κυρίαρχος αλλά στο τέλος ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε. Διαμαντίδης, Γιασικεβίτσιους και Μπατίστ οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού, με τον Λιθουανό να αναδεικνύεται MVP. Ο Πρίντεζης με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

Ο τελικός ξεκίνησε μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης αφού οι φίλοι των δύο ομάδων μπορεί να ήταν λίγοι αλλά δημιούργησαν αρκετά προβλήματα και όσες προσπάθειες κι αν έγιναν από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δεν κατέστη εφικτό να λείψουν οι ακρότητες.

 
Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ξεκίνησε πολύ δυνατά, παίζοντας πολύ δυνατή άμυνα και βγάζοντας ωραίες συνεργασίες στην επίθεση πήρε από νωρίς διαφορά 10 πόντων.
 
Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο δεκάλεπτο έβρισκαν πολύ δύσκολα το δρόμο προς το καλάθι ενώ ούτε από τη γραμμή των βολών δεν ήταν εύστοχοι.
 
Οι πράσινοι με τον Σάτο να έχει 8 πόντους ξέφυγαν ακόμη και με 12 (17-29) στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως οι παίκτες του Ίβκοβιτς ανέβασαν την απόδοση τους, βρήκαν στο πρόσωπο του Άντιτς τον παίκτη που τράβηξε το σκορ και σιγά σιγά ροκάνισαν τη διαφορά.
 
Το ημίχρονο έκλεισε με τον Καϊμακόγλου να διαμορφώνει το 35-38 και τον Ολυμπιακό να αστοχεί στην τελευταία του επίθεση.
 
Οι ερυθρόλευκοι είχαν 3/12 τρίποντα στο πρώτο μέρος, ενώ οι πράσινοι 3/8. Και οι δύο ομάδες είχαν προβλήματα με φάουλ. Μάντζαρης. Καϊμακόγλου και Τσαρτσαρής φορτώθηκαν από νωρίς με 3.
 
Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο τρίτο δεκάλεπτο και με σερί 11-0 πήρε τα ηνία του σκορ, με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη. Η καλή του άμυνα και τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού του επέτρεψαν να πάει τη διαφορά και στους 13 πόντους (58-45).
 
Οι “πράσινοι” με την είσοδο του Γιασικεβίτσιους… ξύπνησαν και με σερί 10-0 μείωσαν στους 3 πόντους στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.
 
Στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 9 (68-59) αλλά ο Παναθηναϊκός επέστρεψε γρήγορα και πέρασε μπροστά στο σκορ με σερί 11-0.
 
Ο αγώνας κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Το σκορ ήταν στην ισοπαλία, ο Ολυμπιακός είχε επίθεση αλλά ο Μπατίστ έκοψε το τρίποντο του Πρίντεζη.
 
Ο Διαμαντίδης που έκανε απίστευτο ματς με 9 πόντους, 7 ασίστ, 7 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος κέρδισε φάουλ από τον Μάνζαρη. Ευστόχησε μόνο στην πρώτη βολή και ο Ολυμπιακός είχε την τελευταία επίθεση του ματς.
 
Ο Παπανικολάου αναγκάστηκε να σουτάρει υπό πίεση στο τέλος του χρόνου, αστόχησε και οι πράσινοι πανηγύρισαν την κατάκτηση του 13ου κυπέλλου της ιστορίας τους.


Τα δεκάλεπτα: 17-25, 35-38, 58-55, 70-71

Ολυμπιακός: Χάινς 11 (8 ριμπάουντ, 4 λάθη), Άντιτς 13 (2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 λάθη), Σπανούλης 12 (4/14 σουτ, 4 ριμπάουντ, 5 λάθη, 4 ασίστ), Κέσελ 7 (5 ριμπάουντ), Μάντζαρης 2 (4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Ντόρσεϊ 2 (4 ριμπάουντ), Γκετσεβίτσιους 2, Σλούκας 4, Πρίντεζης 17 (5/9 σουτ, 6 ριμπάουντ)

 
Παναθηναϊκός: Καϊμακόγλου 8 (3 ριμπάουντ), Μάριτς 6 (2 λάθη), Μπατίστ 9 (4 ριμπάουντ), Σάτο 10 (6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Γιασικεβίτσιους 10 (3 ασίστ), Τσαρτσαρής 5, διαμαντίδης 9 (7/8 βολές, 1/8 σουτ, 7 ασίστ, 7 κλεψίματα), Βουγιούκας 7 (3/6 σουτ, 3 λάθη), Καλάθης 7 (2/6 σουτ, 3 λάθη)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε