Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Γεωργιάδης: Μας έχει κερδίσει ο Δώνης

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας, αποκάλυψε ότι δεν έχει καλή εικόνα από τους περισσότερους ξένους προπονητές που έχει συνεργαστεί και αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Γεωργιάδη:

Πώς θα σχολίαζες την περσινή παρουσία του ΠΑΟΚ;

“Για την ομάδα, πιστεύω ότι η χρονιά μπορεί να χωριστεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος, αυτό της Ευρώπης, πιστεύω ότι ήταν καλό. Παίξαμε με δυνατούς αντιπάλους, αποκλείσαμε τη Τότεναμ. Το δεύτερο σκέλος, στο πρωτάθλημα, δεν τα πήγαμε καλά. Πήγαμε να το σώσουμε στο τέλος αλλά στα τελευταία τρία ματς των πλέι οφ δε πήραμε ούτε βαθμό. Δεν είχαμε σταθερότητα. Μετά από κάθε ματς της Ευρώπης, συνήθως γκελάραμε. Δε χρησιμοποιήθηκαν πολλοί παίκτες, έπαιζε σε Ελλάδα και Ευρώπη ένας κορμός κουρασμένος. Έχουμε και εμείς όμως μερίδιο ευθύνης. Χάσαμε πολλά παιχνίδια με αντιπάλους θεωρητικά μικρές ομάδες, ματς που πρέπει να τα τελειώνεις. Δε θέλω να κατακρίνω το προπονητή, όμως κάναμε τακτική μόνο στο αμυντικό κομμάτι. Στο επιθετικό κομμάτι, κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Πολλά ματς τα παίζαμε αμυντικά και τελικά τα χάναμε”.

Η δική σου παρουσία;

“Η χρονιά ήταν δύσκολη. Εγώ μπήκα στην ομάδα όταν αυτή γύρισε από την Ολλανδία. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, κατάλαβα το πόσο μου έλειπε η καλοκαιρινή προετοιμασία και θεωρώ από τη στιγμή που φέτος είμαι στην ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας, θα τα πάω πολύ καλύτερα”.

Ο Γιώργος Δώνης αλλάζει το σύστημα. Από 4-2-3-1 ή 4-3-3, σε 4-4-2. Θεωρείς ότι αυτό θα σε δυσκολέψει;

“Όχι, είναι είναι καλό να μαθαίνεις νέα πράγματα. Ο προπονητής σκέφτεται να παίζει είτε σε ρόμβο είτε στην ευθεία. Μπορώ να παίξω είτε ως δεκάρι στο ρόμβο, είτε στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής όταν οι τέσσερις της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται στην ευθεία. Οι πρώτες μέρες είναι βέβαια αναγνωρίσιμες. Εμείς μαθαίνουμε τον προπονητή και ο προπονητής μαθαίνει εμάς. Ξεκινήσαμε όμως καλά. Έχουμε πολλά νέα παιδιά και αυτό δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή. Θέλει υπομονή. Αυτό που μπορώ να πω όμως είναι ο Γιώργος Δώνης μας έχει κερδίσει με τη δουλειά του, αλλά και την συμπεριφορά του”.

Τελικά είναι πιο εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή να δουλεύει με έναν Έλληνα ή με έναν ξένο ποδοσφαιριστή;

“Από τους περισσότερους ξένους που έχω δουλέψει, δεν έχω καλή εικόνα. Για τον Γιώργο Δώνη, είχα ήδη καλή άποψη από την δουλειά του στον Ατρόμητο. Δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο, τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους”.

Βρίσκεσαι στον ΠΑΟΚ ένα χρόνο. Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί όπως ήθελες ή όπως περίμενες;

“Αρχικά είχα άγχος αλλά πάντα πίστευα και πιστεύω στον εαυτό μου και στις δυνατότητές μου. Η πρώτη χρονιά σε μια ομάδα, πιστεύω είναι αναγνωριστική. Είδα κάποια πράγματα που μου άρεσαν, αλλά θεωρώ ότι φέτος, που βρίσκομαι από την αρχή στην προετοιμασία, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά προς το καλύτερο”.

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν από σένα να έχεις φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο, μιας και πλέον είσαι από τους πιο έμπειρους παρά το νεαρό της ηλικίας σου…

“Στην ομάδα που βρίσκομαι και με τους στόχους που αυτή έχει, είναι λογικό να υπάρχουν απαιτήσεις από μένα. Δεν έχεις δικαίωμα να μείνεις στάσιμος. Φέτος νιώθω καλύτερα και ετοιμάζομαι για μια καλή χρονιά”.

Πως κρίνεις την παρουσία τόσων πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών στην προετοιμασία;

“Σίγουρα υπάρχει ταλέντο και αυτό φαίνεται και από το επίπεδο των προπονήσεων. Πλέον στην Ελλάδα, τα λεφτά στις ομάδες δεν περισσεύουν για μεταγραφές και έτσι όλοι υποχρεωτικά βλέπουν με μεγαλύτερη προσοχή τα φυτώρια τους. Θέλει όμως υπομονή. Δε μπορείς να περιμένεις αποτελέσματα από τη πρώτη μέρα”.

Σε απασχολεί η καθυστέρηση που παρατηρείται στις πληρωμές σας;

“Προσωπικά όχι. Όλοι πρέπει να δείξουμε κατανόηση και υπομονή. Δεν είναι ότι το καλύτερο βέβαια, αλλά δεν με επηρεάζει καθόλου”.

Μπορούμε να μιλάμε για στόχους ή είναι ακόμα νωρίς;

“Δεν είναι νωρίς. Όταν βρίσκεσαι στον ΠΑΟΚ, πάντα βάζεις υψηλούς στόχους”.

Σκέφτεστε καθόλου το απαισιόδοξο σενάριο για φέτος; Να μην εξελιχθούν τα πράγματα όπως περιμένετε, με βάση ότι έχει έρθει νέος προπονητής, έχει αλλάξει ο βασικός κορμός, αλλάζει το σύστημα, υπάρχουν πολλοί νεαροί που λογικό είναι να μην έχουν σταθερή απόδοση και η προετοιμασία γίνεται με απουσίες.

“Εμείς σκεφτόμαστε θετικά. Ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο σύνολο, που θα αφομοιώσει το στυλ παιχνιδιού που θέλει ο προπονητής. Ο κόσμος από την πλευρά του θα πρέπει να έχει και υπομονή, αν και πιστεύω ότι ο κόσμος ξέρει πλέον πότε και πως πρέπει να στηρίξει την ομάδα”.

Αν σου έλεγαν να βάλεις το χέρι στη φωτιά για έναν νεαρό συμπαίκτη σου, που πιστεύεις ότι θα κάνει καριέρα, ποιος θα ήταν αυτός;

“Αν έπρεπε να διαλέξω έναν, μάλλον θα διάλεγα τον Πέλκα. Έχει καλά στοιχεία και είναι ώριμος στο παιχνίδι του”.

Επικρατεί η άποψη ότι χρειάζεσαι ανοιχτό γήπεδο για να λειτουργήσεις καλά και πως απέναντι σε κλειστές άμυνες, έχεις πρόβλημα. Ισχύει;

“Δεν νομίζω ότι ισχύει. Σε μερικά παιχνίδια που παίζαμε κόντρα σε κλειστές άμυνες, δεν είχαμε σωστή ανάπτυξη, παίζαμε χωρίς πλάνο, Ήμασταν προβλέψιμοι. Η μπάλα πήγανε από τον στόπερ στο χαφ, από τον χαφ λίγο πιο μπροστά και μετά πάλι στα χαφ όταν δεν είχαμε χώρους”.

Είχες συμπαίκτη τον Μπανγκουρά στον Πανσερραϊκό. Τον ξέρεις πολύ καλά; Η άποψή του για όσα λέγονται για αυτόν;

“Ο Σάμι δεν δημιουργεί πρόβλημα στα αποδυτήρια. Αν τον κερδίσει ο προπονητής, θα έχει ένα καλό όπλο στη διάθεσή του. Χρειάζεται εμπιστοσύνη. Είναι πολύ καλός στο κράτημα της μπάλας και στο ψηλό παιχνίδι, ενώ μπορεί να προσφέρει και ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας”.

Το κεφάλαιο εθνική Ελλάδος για σένα, από τη στιγμή που δεν επιλέχθηκες για το Euro;

“Θα ήθελα πολύ να ήμουν εκεί. Πλέον έχω ως στόχο να είμαι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μεσολαβούν ακόμα βέβαια δύο χρόνια. Πιστεύω ότι μπορώ να βρίσκομαι στη Βραζιλία και αυτό θα γίνει εφόσον παίξω καλό ποδόσφαιρο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Αν γίνω βασικός στον ΠΑΟΚ και βρω ρυθμό, όλα θα έρθουν”.

Αν σου έλεγαν να ξεχωρίσεις ένα περσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ποιο θα ήταν αυτό;

“Σίγουρα το παιχνίδι με την Τότεναμ στο Λονδίνο, που πιστεύω ότι ήταν το ιδανικό έτσι όπως παίξαμε. Από εκεί και πέρα, ίσως το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, όπου το σκορ ήταν 3-0 στο πρώτο ημίχρονο”.

Στην Ευρώπη είχες ομολογουμένως καλύτερη παρουσία. Έβγαλες και τέσσερις ασίστ. Γιατί δεν είχες την ανάλογη αποτελεσματικότητα και στην Ελλάδα;

“Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια παίζαμε διαφορετικά. Πολύ πιο συγκεντρωμένα. Όταν είχαμε χώρους, τους εκμεταλλευόμασταν σχεδόν τέλεια, κάτι που δεν κάναμε στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος”.

Έχεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

“Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Κατανοώ βέβαια τις δυσκολίες και λόγω της οικονομικής κρίσης. Όταν πρέπει όμως, είμαι σίγουρος πως θα βρίσκεται δίπλα μας. Το μικρόβιο άλλωστε στον ΠΑΟΚτσή, δεν φεύγει ποτέ”.

Πρώτο δείγμα… θετικό στον ΠΑΟΚ παρά την “φιλική” ήττα

Διαβάστε όλα τα νέα από τις προετοιμασίες των ομάδων

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε