Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Γερουλάνος: Οι παράγκες είναι σαν τον καρκίνο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Για το θέμα των “στημένων” αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στην εφημερίδα “Έθνος”:

-Για τι πιστεύει ότι θα συμβεί από εδώ και πέρα: “Οι παράγκες στον αθλητισμό είναι σαν τον καρκίνο. Πάνω που νομίζεις ότι κέρδισες τη μάχη εμφανίζεται αλλού. Η μάχη δεν τελειώνει, διότι είναι πολλά τα λεφτά και πρέπει να είσαι μονίμως μπροστά από τις εξελίξεις. Η UEFA έχει το ίδιο πρόβλημα σε μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη μορφή. Για αυτό ζητήσαμε και τη συνδρομή της. Το ίδιο και η βία. Το ίδιο και το ντόπινγκ. Μεταλλάσσονται και πρέπει να τα προλαβαίνεις”.
 
-Για τις εξελίξεις στους στημένους αγώνες: “Έχω ως αρχή να τα μαθαίνω και εγώ από τις εφημερίδες. Διότι είναι η ώρα της Δικαιοσύνης και είναι η ώρα να αφεθεί στη δουλειά της χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. Μέχρι τώρα η δουλειά μοιάζει οργανωμένη και συστηματική. Δεν μπορούμε τη μία να φωνάζουμε να προχωρήσουν τα πράγματα και όταν προχωρούν να μπαίνουμε στα πόδια τους”.
 
-Για το αν θα υπάρξουν υποβιβασμοί και μετά την έναρξη του πρωταθλήματος: “Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν είναι άφεση αμαρτιών. Όσο έρχονται νέα στοιχεία, η αθλητική Δικαιοσύνη θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της. Κανείς δεν θα δεχθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά με τη δικαιολογία ότι άρχισε το πρωτάθλημα”.
 
-Για το αν πιστεύει πως οι εμπλεκόμενοι θα υποστούν αυστηρές ποινές, όσο δυνατά ονόματα και αν είναι: “Δεν αδικώ τη δυσπιστία σας και τη δυσπιστία κανενός Έλληνα. Τη συμμερίζομαι, διότι όλοι έχουμε εμπειρίες από τις αδικίες της ελληνικής κοινωνίας. Όμως γιατί να καταδικάσουμε στη μιζέρια, μια δουλειά που μοιάζει ότι για μία φορά προχωρά συντεταγμένα; Η δυσπιστία οδηγεί σε μία μιζέρια, από την οποία δεν υπάρχει σωτηρία. Ας μην παραδοθούμε σε αυτήν αμαχητί. Έχει γίνει μία σοβαρή προσπάθεια και πρέπει να την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Άλλωστε η Πολιτεία δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Το νέο νομοσχέδιο και οι ρήτρες βίας είναι πάντα στη διάθεσή μας και δεν θα φοβηθούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, όταν χρειαστεί”.
 
-Για το αν χειρίστηκε σωστά το θέμα η ΕΠΟ:“Ως φορέας έχει τεράστια ευθύνη. Ίσως την κύρια ευθύνη. Αλλά και η Πολιτεία δεν είναι αναμάρτητη και δεν είναι ώρα να πετροβολούμε ο ένας τον άλλον”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε