Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Για να μείνουμε στο Euro – Ελλάδα-Τσεχία (19:00)

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Όχι, δεν πρόκειται για το μνημόνιο και το νόμισμα μας. Το απόγευμα η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Τσεχία και με νίκη αγκαλιάζει την πρόκριση στους “8” του Euro 2012. Αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Σάντος. Αποστολή NewsIt στην Πολωνία.

Άπαντες στο στρατόπεδο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αντιμετωπίζουν την σημερινή κόντρα σαν τελικό. Η κατάκτηση των τριών βαθμών θα φέρει την Εθνική μια “ανάσα” από την πρόκριση στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ σε περίπτωση ισοπαλία τα πάντα θα παραμείνουν ανοιχτά. Αντίθετα αν η ελληνική ομάδα ηττηθεί οι πιθανότητες πρόκρισης θα μειωθούν αισθητά.

Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου όπου οι Πολωνοί κοντράρονται με τους Ρώσους.

Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά η ψυχολογία των Ελλήνων παικτών βρίσκεται στα ύψη μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, στον αγώνα της πρεμιέρας με την Πολωνία.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Αβραάμ Παπαδόπουλου και του τιμωρημένου Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Στους δύο παίκτες, δηλαδή, που ξεκίνησαν στο κέντρο της άμυνας κόντρα στους Πολωνούς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να καλύψει το κενό στα στόπερ με τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Κατσουράνη οι οποίοι είχαν εξαιρετική συνεργασία στο διάστημα που αγωνίστηκαν μαζί στο προηγούμενο ματς. Στα δεξιά της άμυνας θα είναι ο Τοροσίδης, στα αριστερά ο Χολέμπας, ενώ κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Χαλκιάς.

Ο Φωτάκης που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, θα πάρει θέση στο κέντρο δίπλα στους Καραγκούνη και Μανιάτη, ενώ νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα θα είναι οι Φορτούνης και Σαλπιγγίδης. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Σαμαράς.

Όσον αφορά την Τσεχία, ο Μίχαλ Μπίλεκ αναμένεται να παρατάξει με επιθετικούς προσανατολισμούς καθώς μετά την ήττα με 4-1 στην πρεμιέρα από την Ρωσία, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Σύμφωνα με όσα έχει δείξει στις προπονήσεις ο Μπίλεκ θα παρατάξει την ομάδα του με τον Τσεχ κάτω από τα δοκάρια έχοντας στην άμυνα τους Γκεμπρεσελασιέ, Σίβοκ, Κάντλετς και Λιμπέρσκι. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Χούμπσμαν και ο Πλασίλ. Πιο μπροστά θα βρίσκονται οι Γίρατσεκ, Ροσίτσκι και Πιλάρ, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μπάρος.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γάλλος, Στεφάν Λανουά

Από νωρίς το απόγευμα το NewsIt θα σας μεταφέρει όλα όσα θα συμβούν στο Βρότσλαβ.

Αποστολή στην Πολωνία: Αριστείδης Μέγας

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε