Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Γιαννακόπουλος: Αβαντάζ του Ολυμπιακού το ΟΑΚΑ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε για το κυριακάτικο ντέρμπι των “αιωνίων”, την αποψινή “μάχη” του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ, τα νέα ταλέντα στην Ελλάδα αλλά και τους στόχους του στον πάγκο του Πανηλειακού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το αποψινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ:
«Καλύτερο παράδειγμα από τη μεγαλειώδη περσινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει. Είναι ο καλύτερος οδηγός για το αποψινό ματς. Δεν είναι εύκολο. Η Τότεναμ είναι πολύ καλή ομάδα, όμως αν ο Παναθηναϊκός παγώσει το ρυθμό και φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, μπορεί να τα καταφέρει. Οι αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη προσπαθούν να κάνουν premiership tempo, δηλαδή να μην μπορεί ο αντίπαλος να ακολουθήσει το ρυθμό. Θα πάνε τι παιχνίδι εκεί, οπότε εκεί είναι το ζουμί. Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, όπως έκανε και πέρυσι ο ΠΑΟΚ».

Για τους στόχους του στον Πανηλειακό:
«Ο Πανηλειακός είναι ομάδα Α’ Εθνικής. Προσωρινά και για άλλους λόγους βρίσκεται εδώ που είναι τώρα. Θέλουμε με τους συνεργάτες μου να δώσουμε στην ομάδα τη χαμένη της οντότητα και δυναμική. Τώρα το πιστεύει και ο κόσμος και την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Παναιγιάλειο θα γεμίσει το γήπεδο. Ξεκινάς πάντα από χαμηλά και προσπαθείς να χτίσεις φτάνοντας εκεί που σου επιτρέπουν οι συγκυρίες και οι ικανότητες σου. Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Υπάρχουν πολλά ταλέντα και ενδεικτικά αναφέρω τον Οικονομόπουλο που είναι στέλεχος της Εθνικής Νέων. Είναι μεγάλη τιμή και για τον παίκτη και την ομάδα να έχουμε έναν διεθνή ποδοσφαιριστή».

Για τα νέα ταλέντα στην Ελλάδα:
«Υπάρχει πολύ ταλέντο στους πιτσιρικάδες στην πατρίδα μας. Καλύτερο παράδειγμα από αυτό που κάνει ο Ελευθερόπουλος στον Πανιώνιο δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Πάσχουμε σε θέματα νοοτροπίας. Η δικής μας επιτυχία το 2004 δείχνει τι μπορεί να κάνει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής όταν μπει σε καλούπια κι έχει πειθαρχία. Υπάρχουν Έλληνες στο εξωτερικό που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα πιτσιρίκια. Πρέπει αυτό να το βάλουμε στο μυαλό των παιδιών για να καταλάβουν τι μπορούν να πετύχουν με τη δουλειά και την πειθαρχία. Δεν γίνεται να βάζεις ένα γκολ την Κυριακή και μετά να τρέχεις στα μπουζούκια. Θα τα κάνεις αυτά, αλλά με μέτρο. Η πόρτα του γραφείου είναι πάντα ανοιχτή και μπορούν να μου μιλήσουν για οτιδήποτε».

Για το επικείμενο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού:
«Είναι το παιχνίδι της χρονιάς. Στην Αγγλία κάθε Σάββατο είναι το ντέρμπι της χρονιάς. Ακόμη και η Γιουνάιτεντ έπρεπε να φτύσει αίμα για να μας νικήσει. Παίζει ρόλο και η προσωπικότητα και η αντίληψη του κάθε παίκτη. Αν δει το ντέρμπι σαν παιχνίδι και όχι σαν πόλεμο τόσο καλύτερα θα παίξεις. Παρασύρεσαι από τον περίγυρό και αποπροσανατολίζεται και δεν βγάζει την ποιότητά του. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Το ματς είναι ντέρμπι και όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα. Βαθμολογικά δεν κρίνει τίποτα αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά. Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα, οπότε αυτό αποτελεί αβαντάζ για τον φιλοξενούμενο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε