Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Γιατί η ΕΠΟ δεν δίκασε την υπόθεση Μαρινάκη αφού το έχει κάνει σε άλλες 20 υποθέσεις;”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο αθλητικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος εξέφρασε την απορία του για το ότι η επιτροπή της ΕΠΟ έκρινε ότι ήταν αναρμόδια να δικάσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Ο Ανδρέας Φάκος μιλώνας στον FM100 αναφέρθηκε εκτός από την υπόθεση Μαρινάκη και στην περίπτωση των κασετών που μπήκαν στο αρχείο.

Για την υπόθεση με τις κασέτες που τελικά μπήκε στο αρχείο:

“Στο πλαίσιο της αρμοδιότητας που έχω, βάσει νόμων της πολιτείας, οφείλω να συγκεντρώσω στοιχεία, να τα ζητήσω από τις εισαγγελικές αρχές, ώστε να δημιουργήσω έναν φάκελο για το αν υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα. Ζήτησα από τον κ. Σιμιτζόγλου να με ενημερώσει, μόλις βγάλει μία απόφαση. Αυτό έγινε. Είναι σαφής η διάταξη του νόμου, αν και είναι λίγο στενόκαρδη. Εάν παρέλθει ένας μήνας από την τέλεση του γεγονότος, αυτό παραγράφεται. Εγώ με βάση αυτό ενήργησα. Προσέξτε, όχι από τη γνωστοποίηση του γεγονότος, αλλά από την τέλεσή του.”

Για το γεγονός ότι δεν εκδικάστηκε τελικά η υπόθεση Μαρινάκη:

“Οι συνάδελφοι που επιλήφθηκαν της υπόθεσης μπορούν να σας δώσουν εξήγηση γιατί δεν εκδικάστηκε. Πιο υπεύθυνα, ίσως ο κ. Αντωνακάκης που είχε επιληφθεί της υπόθεσης. Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ την έχει περίπου 2,5 μήνες στα χέρια της και έκρινε ότι είναι αναρμόδια. Η Επιτροπή της Super League έκρινε ότι είναι αρμόδια. Θα πω όμως τη γνώμη μου. Υπάρχει το εξής πρόβλημα. Η επιτροπή της ΕΠΟ έχει βγάλει περίπου 20 αποφάσεις για παρόμοιες υποθέσεις. Έχει δεχθεί δηλαδή ότι έχει αρμοδιότητα. Μας ξένισε λοιπόν εμένα και τον συνάδελφό μου το γεγονός ότι έκρινε ότι είναι αναρμόδια στην υπόθεση Μαρινάκη. Δεν ξέρω πώς έκριναν, απλά επισημαίνω σαφή και συγκεκριμένα θέματα. Μέχρι στιγμής έβγαλες 20 αποφάσεις, συνεχίζεις να βγάζεις αποφάσεις για παρόμοιες υποθέσεις. Η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας, όμως, θεώρησε εαυτόν αρμόδιο. Εμείς, εγώ και ο κ. Αντωνακάκης που πρέπει να απευθύνουμε τις πειθαρχικές διώξεις; Εμείς πιστεύουμε στην ΕΠΟ. Αλλά υπάρχουν αντιφατικά πράγματα.”

Για τα στημένα παιχνίδια που βρίσκονται στην εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος και το αν θα ζητήσει και η ποδοσφαιρική εισαγγελία το φάκελο:

“Ζήτησα από την αρμόδια Εισαγγελέα, κα Παπανδρέου, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των καταθέσεων να μας στείλει όποιο υλικό έχει και το πόρισμά της όπου καταλήξει, για να δούμε τι συμβαίνει και αν υπάρχει θέμα παραγραφής. Για υποθέσεις στοιχήματος, ντόπινγκ κ.α. το χρονικό διάστημα που δίνει ο νόμος για να ασκηθεί δίωξη είναι μία τριετία, που αν παρέλθει μπαίνει ζήτημα παραγραφής.”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε