Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γιώργος κερνάει, Γιώργος πίνει

ΦΩΤΟ
ΦΩΤΟ, EUROKINISSI
Οι συνονόματοι Σαμαράς και Φωτάκης συνεργάστηκαν δυο φορές και η ανανεωμένη Εθνική του Σάντος πήρε φιλική νίκη στην Βιέννη επί της Αυστρίας με 2-1.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε με πολλά νέα πρόσωπα και κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις παίρνοντας νίκη ψυχολογίας στην Αυστρία.
 
Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την Εθνική, καθώς στο 4ο λεπτό ο Παπασταθόπουλος έσπρωξε τον Μαϊερχόφερ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Τζόρβας έσωσε στην εκτέλεση του Κλέιν και κράτησε το μηδέν. Στο 36΄ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έχασε την μπάλα στην διεκδίκηση με τον Μαϊερχόφερ και αυτή κατέληξε στα δίχτυα με τον διαιτητή όμως να ακυρώνει το γκολ.
 
Η είσοδος του Γιώργου Φωτάκη στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε την εικόνα. Στο 49΄ο μέσος του ΠΑΟΚ σέρβιρε για τον Γιώργο Σαμαρά ο οποίος με υποδειγματική κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι Αυστριακοί απάντησαν στο 66΄όταν μετά από διαδοχικά λάθη της άμυνας ο Φουκς έστειλε την μπάλα στη γωνία του Τζόρβα.
 
Η Εθνική όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη καθώς στο 82΄ο Σαμαράς με εξαιρετική κίνησε πήρε τέσσερις αντιπάλους πάνω του και έδωσε έτοιμο γκολ στον Φωτάκη ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

Αυστρία (Ντίντι Κονσταντίνι): Μάχο (46′ Γκράτσαϊ), Κλάιν, Φουκς, Πρεντλ, Σίμερ, Πέλιβαν (69′ Σάρνερ), Αλάμπα, Κάβλακ (58′ Γιάνκο), Αρναούτοβιτς (87′ Γιάντσερ), Γιουνούζοβιτς, Μάιερχοφερ (69′ Λιντς).

 Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τοροσίδης (46′ Βύντρα), Τζαβέλλας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (74′ Καφές), Καραγκούνης (91′ Μάκος), Κονέ (46′ Φωτάκης), Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (85′ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (71′ Φετφατζίδης).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε