Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γήπεδο και μετεγγραφές υπόσχονται οι Άραβες στον κόσμο του ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Μέσω του νομικού τους εκπροσώπου στην Ελλάδα, οι εκατομμυριούχοι από το Κατάρ εξέφρασαν την πεποίθηση του ότι το όραμα των Παοκτσήδων θα γίνει πραγματικότητα.

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης με δηλώσεις του στο Libero, διαβεβαίωσε ότι οι Άαβες επιχειρηματίας είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στον ΠΑΟΚ:

“Πρόκειται για ένα όμιλο επενδυτών από το Κατάρ, ο οποίος θα κάνει επενδύσεις γενικότερα στην Ελλάδα και είναι σοβαρό το ενδιαφέρον τους για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ άλλωστε δεν είναι η μοναδική επένδυση που θέλουν να κάνουν, υπάρχουν και άλλες επενδύσεις, μερικές από τις οποίες μάλιστα είναι σε πιο προχωρημένο επίπεδο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ας κάνει λίγη υπομονή ακόμη και εκτιμώ ότι θα δει το όραμα του για την ομάδα να γίνεται πραγματικότητα. Γνωρίζω τον όμιλο επενδυτών κα ξέρω ότι οι επαφές είναι σε προχωρημένο στάδιο. Δεν βλέπω κάποιο ανυπέρβλητο εμπόδιο για την υλοποίηση της τελικής συμφωνίας. Οι συζητήσεις άλλωστε έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, πριν από 5-6 μήνες, από την αρχή του καλοκαιριού.

Πιστεύω ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να απεγκλωβιστεί από προηγούμενες παραστάσεις, από επενδυτές προηγούμενων ετών που είχαν εμφανιστεί για τον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ να ξέρει ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό επενδυτικό όμιλο και επιθυμεί έναν ΠΑΟΚ αντάξιο της ιστορίας του, δεν θέλουν να διαψεύσουν τις προσδοκίες του λαού του ΠΑΟΚ. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ να αδιαφορήσει για τις ανυπόστατες φήμες και να είναι αισιόδοξος, που επιτέλους υπάρχει και μια σοβαρή πρόταση επένδυσης για τον ΠΑΟΚ.

Όταν επέλθει η τελική συμφωνία, ο όμιλος θα μετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών αλλά δεν θα σταματήσει εκεί η επένδυση. Υπάρχει ένα σαφές πλάνο για ένα νέο ΠΑΟΚ, όπως ακριβώς τον ονειρεύονται οι φίλοι του. Το τελικό ποσό που θα επενδύσουν στην ομάδα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα χρειαστεί για να καλύψουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας. Η συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι μονάχα η αρχή της επένδυσης, υπάρχει διάθεση να μπουν πολλά χρήματα στην συνέχεια, ακόμη και την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οι επενδυτές είναι ενήμεροι ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στις μεταγραφές.

Είναι φυσικό από την στιγμή που πρόκειται να επενδυθούν πολλά χρήματα, ο όμιλος να θέλει να ενημερωθεί ως προς τα οικονομικά της ΠΑΕ. Αυτό όντως έγινε, στις επαφές μεταξύ των δύο πλευρών παρουσιάστηκαν τα στοιχεία και μελετήθηκαν από τον όμιλο. Οι επενδυτές λοιπόν έχουν σαφή εικόνα των οικονομικών της ΠΑΕ καθώς αυτά δόθηκαν και δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Μπορώ να σας πω ότι στις προθέσεις των επενδυτών είναι η δημιουργία ενός άλλου γηπέδου, αν φυσικά βρεθεί κάποιος κατάλληλος χώρος. Μιλάμε για ένα σύγχρονο γήπεδο, μεγαλύτερο και σε τοποθεσία που θα εξυπηρετεί τον κόσμο του ΠΑΟΚ για να μην χρειάζεται να διανύει μεγάλη απόσταση για να δει την ομάδα του. Το νέο γήπεδο φυσικά θα ανήκει στους επενδυτές και θα αγωνίζεται εκεί ο ΠΑΟΚ, δεν νομίζω να υπάρξουν εμπόδια για αυτό, είτε νομικά, είτε από την ΠΑΕ και τον ΑΣ ΠΑΟΚ. Από ότι ξέρω και ο κ. Ζαγοράκης είναι ενήμερος για την πρόθεση αυτή των επενδυτών, δεν λέω ότι έχει συμφωνήσει ή κάτι τέτοιο, απλά τον έχουν ενημερώσει. Ξέρουν φυσικά ότι η Τούμπα είναι σημείο αναφοράς για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του και δεν έχουν τέτοιες βλέψεις, όπως ενδεχομένως είχαν άλλοι επενδυτές και είχαν «στο μάτι» την Τούμπα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε