Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Γκαλέτι: Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα φτάσω στη θέση του Κοβάσεβιτς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Αργεντινός εμφανίστηκε αποφασισμένος να παλέψει για την επιστροφή του στο ποδόσφαιρο αν και τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι καλά.

Με συνένετυξη του στο Βήμα, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μίλησε για την επιστροφή του στην ενεργό δράση, για τους φόβους του και για το φίλο του τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Για το πως νιώθει τώρα που δεν παίζει ποδόσφαιρο:

“Είναι δύσκολο να παρακολουθείς το παιχνίδι απ’ έξω. Έμαθα όμως να εκτιμώ περισσότερο αυτά που είχα. Όταν μένεις για μήνες εκτός υποφέρεις. Όταν παίζεις πολλές φορές κουράζεται από τις προπονήσεις, τα ταξίδια και θες να κάνεις διακοπές. Τώρα που απουσιάζω όμως, καταλαβαίνω πόσο πολύ μου έχει λείψει το ποδόσφαιρο και λίγο το εκτιμούν όσοι έχουν τη δυνατότητα να παίζουν και δεν την εκμεταλλεύονται.”

Για το αν φοβάται:

“Πρέπει να ξέρετε ότι είναι απλώς μια φάση και θα περάσει. Θα υπάρξουν νέες μάχες στις οποίες θα συμμετάσχεις και δεν μπορείς παρά να προετοιμαστείς καλύτερα.”

Για την αντίστοιχη περίπτωση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς:

“Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να μου συμβεί κάτι παρόμοιο. Είμαστε καλοί φίλοι με τον Ντάρκο και ήταν μεγάλη έκπληξη αυτό που του συνέβη. Πιστεύω ότι δεν του άξιζε να τελειώσει την καριέρα του έτσι. Το καλό όμως είναι ότι έφυγε πρωταθλητής και παίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε και την αγάπη του κόσμου μαζί του. Ποτέ όμως δεν φαντάστηκα ότι θα βρεθώ στη θέση του. Ποτέ…”

Για την οικονομική κρίση σε Ελλάδα και Αργεντινή:

“Η κρίση στην Αργεντινή ξεκίνησε το 1998 και κορυφώθηκε το 2001. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχω φίλους που υποφέρουν. Χάνουν τη δουλειά τους ή δεν καταφέρνουν να βρουν μια αξιοπρεπή εργασία.

Εμείς οι ποδοσφαιριστές ζούμε πιο πάνω από το μέσο όρο και δεν μας αγγίζει η κρίση. Δεν γίνεται όμως να κλείσουμε τα μάτια. Μας πονούν τα προβλήματα των δικών μας ανθρώπων.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε