Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Γκουαρδιόλα: Θα βάλω τους καλύτερους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα τόνισε πως το “κλάσικο” μπορεί να περιμένει αφού η ομάδα του θέλει να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, στην Αθήνα. Μπούσκετς: Στο μυαλό μας μόνο ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Πέπε Γκουαρδιόλα:
 
Ο ανταγωνισμός που υπάρχει στην ομάδα φαίνεται από το ότι ο Αντριάνο δεν έχει παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ;
“Αυτός είναι ένας τρόπος να το δεις. Έχουμε πολλά παιχνίδια, είναι καλός ποδοσφαιριστής, παλεύει και όποιος αξίζει παίζει”.
 
Το πως θα παίξετε εξαρτήθηκε από το αποτέλεσμα με την Ρουμπίν και ότι την Δευτέρα υπάρχει η Ρεάλ;
“Όχι. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διαφορετική διοργάνωση. Πρέπει να δώσεις τα πάντα για την νίκη. Και αυτό θα κάνουμε”.
 
Το γεγονός ότι παίζετε με την Ρεάλ βοηθά στο να φύγει η πίεση;
“Το πρόγραμμα είναι αυτό που είναι. Αυτό δεν το παίρνουμε υπ΄όψιν μας. Άλλες φορές παίζεις πολλά ματς σε λίγες μέρες. Αυτό είναι το πρόγραμμα και αυτό θα ακολουθήσουμε”.
 
Ο Ινιέστα παίζει περισσότερο σε σχέση με πέρυσι, όλο και καλύτερα. Πόσο έχει επηρεάσει αυτό την ομάδα;
“Ο Αντρές είναι πάρα πολύ σημαντικός. Πέρυσι δεν έπαιξε πολύ λόγω τραυματισμού. Έχει μεγάλο ειδικό βάρος. Όσο περισσότερο παίζει τόσο καλύτερος γίνεται γιατί η εμπειρία έρχεται μέσα από τα παιχνίδια”.
 
Οι ποδοσφαιριστές σου και γενικά σαν ομάδα πως προσπαθείτε να κάνετε για να συγκεντρωθείτε στο αυριανό παιχνίδι ενώ περιμένει η Ρεάλ;
“Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Δύο χρόνια το έχουμε κάνει. Έχουμε ένα ματς αύριο και το επόμενο μετά από έξι μέρες. Θα παίξουμε αύριο ένα ματς και μετά θα ξεκουραστούμε και θα δουλέψουμε για το επόμενο ματς”.
 
Περιμένατε να είναι ο Παναθηναϊκός τελευταίος στον όμιλο σε σχέση με τις ομάδες του ομίλου;
“Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια λογική. Θα παίξουμε τους καλύτερους που έχω στην διάθεση μου. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό εγώ δεν κάθομαι να σκέφτομαι από την κλήρωση τι θα γίνει. Ήταν εξ αρχής δύσκολος όμιλος και αυτό φαίνεται από το ότι ακόμη δεν έχουμε προκριθεί στην επόμενη φάση”.
 
Η Μπαρτσελόνα έχει κακή παράδοση κόντρα στον Παναθηναϊκό…
“Αυτό δείχνει πόσο δύσκολη είναι αυτή η διοργάνωση. Αύριο έχουμε ευκαιρία να σπάσουμε την παράδοση και τις στατιστικές. Πέρυσι φτάσαμε στα ημιτελικά και πήραμε το πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει ότι δεν τα πήγαμε και τόσο άσχημα”.
 
Ο Παναθηναϊκός έχει νέο προπονητή. Τον Ζεσουάλδο. Ποια η γνώμη σας;
“Φυσικά περιμένω τον καλύτερο δυνατό αντίπαλο. Είναι ένα μειονέκτημα ότι δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί ο νέος ο προπονητής. Τον ξέρουμε τον Ζεσουάλδο από την Πόρτο, την Μάλαγα αλλά όχι από τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι”.
 
Πριν 16 χρόνια ήσασταν στο ίδιο ξενοδοχείο, στο ίδιο γήπεδο χάσατε τον τελικό. Πως αντιμετωπίζετε αυτή την αρνητική παράδοση;
“Ναι. Το ξενοδοχείο δεν το θυμάμαι αλλά φυσικά θυμάμαι το γήπεδο. Ήταν μεγάλη απογοήτευση να χάνεις τον τελικό από την μεγάλη Μίλαν. Αυτά συμβαίνουν, είναι παρελθόν και πλέον κοιτάμε μπροστά”.
 
Πόσο σημαντική είναι η πρωτιά στον όμιλο;
“Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρέπει πάνω από όλα να προκριθείς αλλά είναι καλύτερο να έχεις την ρεβάνς στους 16 στην έδρα σου. Εξαρτάται και από την Καζάν αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Να πάρουμε την νίκη”.
 
Είπατε δεν ξέρετε τον προπονητή από τον Παναθηναϊκό. Πως το αντιμετωπίζετε;
“Η άφιξη ενός νέου προπονητή δημιουργεί μεγάλο ενθουσιασμό. Με την Πόρτο ήταν πολύ καλός ο Φερέιρα αλλά δεν ξέρουμε πως θα παίξει αύριο με τον Παναθηναϊκό. Θα θέλαμε να έχουμε ένα δείγμα για το πως παίζει η ομάδα με τον συγκεκριμένο προπονητή”.
 
Λέγανε ότι η Μπαρτσελόνα έχει πολλά προβλήματα αλλά στα τελευταία ματς η ομάδα δείχνει σε πολύ καλό δρόμο. Είχες πει ότι θα φτάσουμε στο ντέρμπι με την Ρεάλ στην καλύτερη κατάσταση…
“Είμαστε σε αρκετή καλή κατάσταση. Αποτελεί εγγύηση για την κατάσταση της ομάδας αλλά πρέπει να το δείξεις μέσα στο γήπεδο. Αναλόγως με το αυριανό παιχνίδι θα προετοιμαστούμε για το ματς με την Ρεάλ”.
 
Τους παίκτες των “μπλαουγκράνα” εκπροσώπησε ο Σέρχιο Μπούσκετς.
 
Αναλυτικά όσα είπε:

Πώς μπορείς να ξεχάσεις το ντέρμπι της Δευτέρας με τη Ρεάλ και να συγκεντρωθείς στον Παναθηναϊκό;
Είναι πανεύκολο για δύο λόγους. Αύριο παίζεται η πρόκριση, η πρώτη θέση και θέλουμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε την πρωτιά. Ο δεύτερος είναι γιατί σεβόμαστε τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολος και επικίνδυνος αντίπαλος. Δύο φορές έχουμε έρθει εδώ και δεν έχουμε κερδίσει. Αυτό τα λέει όλα.

Σας αφαιρεί κάποια πίεση το αυριανό ματς ενόψει Ρεάλ;
Το μόνο που κάνετε εσείς οι δημοσιογράφοι είναι η δουλειά σας και είναι λογικό να μιλάτε για το ντέρμπι. Θέλουμε αύριο τους τρεις βαθμούς, γιατί αυτό θα μας διευκολύνει ενόψει της φάσης των 16 καθώς θα έχουμε τη ρεβάνς στο γήπεδό μας. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και
ελπίζω αύριο να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Πρέπει να συγκεντρωθείτε για αύριο, αλλά το αποτέλεσμα με την Αλμερία, το 0-8, τρομάζει τον αντίπαλο. Είστε σε πολύ καλή φόρμα. Πρέπει να το αποδείξετε και αύριο στο Τσάμπιονς Λιγκ;
Πρέπει να το αποδεικνύεις σε κάθε παιχνίδι. Αν πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι δείγμα της κατάστασής μας. Και αυτό θα είναι πολύ καλό, γιατί ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια.

Ο Πικέ είχε πει ότι θα φτάσετε στο ντέρμπι με τη Ρεάλ, όντας στο 100% των δυνατοτήτων σας. Αυτό σας δίνει πλεονέκτημα στο ντέρμπι;

Πρέπει να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση στα παιχνίδια. Στο 100%, γιατί έχουμε δύσκολα ματς παντού. Τώρα φτάνουμε στο καλύτερό μας επίπεδο γιατί λόγω της περίεργης προετοιμασίας μετά το Μουντιάλ ήταν λίγο περίεργα. Ο τρόπος που παίζουμε χρειάζεται φυσική κατάσταση και εμείς την έχουμε.

Ο Ινιέστα όσο περνάει ο καιρός ανεβαίνει. Έχετε την ίδια αίσθηση και στην ομάδα;
Ο Ινιέστα πάντα παίζει πολύ καλά. Είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Είμαστε πολύ τυχεροί και νιώθουμε ότι συνέχεια βελτιώνεται. Ελπίζουμε οι τραυματισμοί του να μη συνεχιστούν γιατί φτάνει όλο και σε ψηλότερο επίπεδο. Είναι τρομερός παίκτης, καθοριστικός για εμάς.

Ξεχωρίζεις κάποιον από τον Παναθηναϊκό;Η γνώμη σου για Χιμένεθ, Βαλβέρδε…
Γνωρίζουμε τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο ματς. Ξέρουμε ότι έχει παίκτες όπως ο Σισέ, ο Μπουμσόνγκ, ο Γκοβού που δεν ξέρω αν θα παίξει. Τρομάξαμε πολύ στο πρώτο ματς, αλλά γυρίσαμε το ματς. Θα είναι δύσκολο ματς. Έχει ξένους και Έλληνες παίκτες που έχουν διακριθεί.

Στον Παναθηναϊκό δεν ξέρω κάποιον Ισπανό παίκτη, αλλά στον Ολυμπιακό ξέρω τον Ριέρα και τον Ουρτάδο, με τους οποίους έχουμε πολύ καλή σχέση και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο.

Τι διαφορετικό περιμένεις να δεις αύριο από τον Παναθηναϊκό;

Μπορεί από το αποτέλεσμα να φαίνεται εύκολο το πρώτο ματς, αλλά δεν ήταν. Ήταν πολύ δύσκολα. Έχουν έμπειρους παίκτες, με παραστάσεις. Εμείς θα μπούμε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς, να κρατήσουμε την μπάλα, να επιτεθούμε. Ξέρουμε ότι θα έχει θερμή ατμόσφαιρα, πάντα στην Ελλάδα μας περιμένουν γεμάτα γήπεδα.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε