Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Γόντικας: Δεν μπορούσαμε να δώσουμε 1,5 εκ. ευρώ για τον Κάστρο

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε αναλυτικά στο σήριαλ με τον Κάστρο και έδωσε εξήγηση για το ναυάγιο… που δεν ήταν ναυάγιο.

Πέταξε για Ισραήλ ο Παναθηναϊκός – Σαριέγκι: Να σκοράρουμε

Ο Δημήτρης Γόντικας μίλησε στον Sentra FM…

 

Για τον Κάστρο:  “Είναι δεδομένο πως μας ενδιέφερε ο Κάστρο. Υπήρχε μια συγκεκριμένη επικοινωνία, υπήρχε μια καταρχήν προσυμφωνία η οποία όμως με την παρέμβαση της Χιχόν έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη. Η Χιχόν έδωσε 600.000 ευρώ για δανεισμό ενός έτους, το συνολικό κόστος για μας μαζί με την εφορία θα ήταν 1,5 εκ. Αυτό δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Αυτά λέει η πληροφόρηση μου και νομίζω είναι καλή.
 
Από την στιγμή που είπαμε προχωράμε, παρενέβη πάλι η συγκεκριμένη ομάδα, ανεβάζοντας συνεχώς τις προσφορές. Δεν έχει γίνει αντιληπτό σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Ως Παναθηναϊκός μπορούμε να λειτουργήσουμε μόνο με τα έσοδα.
 
Είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε μόνοι μας, αν έρθει και άλλη πρόταση για παίκτη μας, είμαστε υποχρεωμένοι να την εξετάσουμε. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες και τις ανάγκες του κόσμου.
 

Δεν πρόκειται για κανένα ναυάγιο, εμείς αξιολογήσαμε ότι δεν γινόταν να πληρώσουμε τόσα λεφτά. Δεν γίνεται στη θέση που είμαστε να πληρώσουμε αυτά τα χρήματα. Αξιολογήσαμε ότι αυτά τα λεφτά δεν μπορούν να πληρωθούν από τον Παναθηναϊκό για δανεισμό ενός έτους, δεν υπήρχε περίπτωση.”

 
Για τις επόμενες κινήσεις: “Θα κριθούν από τα αποτελέσματα των αγώνων και από το τεχνικό τιμ. Το αν θα κάνουμε κάτι παραπάνω σε ότι αφορά την ενίσχυση, θα φανεί και αγωνιστικά. Από το πώς είναι η ομάδα, αν μπορούμε να σταθούμε σωστά και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Αυτό δεν έγινε με την Οντένσε, καθώς στη Δανία δεχθήκαμε ένα γκολ στο 90’ ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε προηγηθεί εμείς και στο ΟΑΚΑ αντί να γίνει 3-1 το παιχνίδι με το δοκάρι του Νίνη, βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-4. Όλα αυτά δεν οφείλονται στο γεγονός ότι δεν πήραμε δανεικό έναν καλό μέσο.”

Για το αν έχει επικοινωνία με τους μετόχους: “Με τους μετόχους έχω επικοινωνία, έχω μιλήσει συχνά με τον κ. Βαρδινογιάννη, πιο συχνά με τον κ. Πατέρα και με τον κ. Βγενόπουλο πιο αραιά και για τυπικούς λόγους.
 
Η κουβέντα για το εάν θα μπορούσαν να βάλουν χρήματα, έγινε με τον πιο επίσημο χαρακτήρα και δεν υλοποιήθηκε, εάν κάποιος επιθυμεί να συνεισφέρει εδώ είμαστε με τα ταμεία ανοικτα. Αυτη την στιγμή όμως ενεργούμε μόνοι μας και δεν έχουμε οφειλόμενα στους τελευταίους δέκα μήνες.”
 

Για την έναρξη του πρωταθλήματος: “Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, μίλησα με τον Πατρίκ Κομνηνό σήμερα το πρωί και μου είπε πως δεν έχει καμία απόφαση από την Πολιτεία που να αποτρέπει την έναρξη του πρωταθλήματος.

 Όλοι ανησυχούν και βλέποντας την απαράδεκτη απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, που έχουμε εκφραστεί επίσημα σαν Παναθηναϊκός, δεν γίνεται να μην ανησυχούμε. Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων είναι μια απαράδεκτη απόφαση. Δεν είναι δυνατόν μια απόφαση που είναι αντίθετη με το αίσθημα δικαίου, να μην πάσχει. Αυτή η απόφαση είναι προφανές ότι πάσχει, είναι απλά τα πράγματα.
 
Το ότι το πρωτάθλημα έχει στους κόλπους του ικανό αριθμό ομάδων για να ξεκινήσει, είναι γεγονός. Η ποινική διαδικασία που θα ξεκινήσει και απορρέει από το πόρισμα της κ. Πόπης Παπανδρέου, είναι μια άλλη διαδικασία που θα γίνεται παράλληλα.
 
 Η εξέλιξη της πειθαρχικής θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα της ποινικής. Κάποτε πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Πρέπει να μπει ένα τέλος. Γνωρίζω πως πολλές από τις ενδιαφερόμενες ομάδες περιμένουν το σκεπτικό για να το προσβάλλουν.

Ξέρετε ότι ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά, δεν γίνεται. Πρέπει λοιπόν να τα σπάσουν. Όλοι λοιπόν που έχουν κάθε είδους εξουσία στο ποδόσφαιρο, και οι ομάδες μέσα σε αυτούς, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι δυνατόν να λέμε λοιπόν ότι μπορείτε να στήνετε αγώνες, να κάνετε ότι θέλετε και να μην υπάρχουν τιμωρίες. Πρέπει να σπάσει το απόστημα. Ποιο είναι το μήνυμα εάν δεν τιμωρούνται οι υπεύθυνοι;”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε