Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

H AEK των ντέρμπι, ο “Ζορό” και ο νικητής Χιμένεθ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αν κάθε εβδομάδα η Ένωση είχε ντέρμπι τότε οι ελπίδες για τον τίτλο θα ήταν πολύ περισσότερες από όσες έχει τώρα. Η ΑΕΚ απάντησε σε όσους την είχαν ξεγράψει, ο Χιμένεθ έκανε το 3 στα 3 κόντρα στον Βαλβέρδε και ο Μπλάνκο απέδειξε ότι είναι ο νέος… Ντέμης Νικολαϊδης για τον Ολυμπιακό.

Οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν με πάθος, ξεπέρασαν τις απουσίες τους και την κακή ημέρα των Σκόκο – Λυμπερόπουλου, έμειναν ζωντανοί μέχρι το τέλος και την κρίσιμη ώρα μίλησε ο “δήμιος” του Ολυμπιακού. Ο Ίσμαελ Μπλάνκο περίμενε 12 αγωνιστικές για να πετύχει το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα. Τι κι αν προερχόταν από τραυματισμό, τι κι αν δεν έχει δεδομένη την παρουσία του στην ενδεκάδα, ο “Ζορό” απέδειξε ότι στα δύσκολα είναι ο ηγέτης της ομάδας. Το γκολ που πέτυχε είναι το πιο εύκολο από τα πέντε συνολικά που έχει σημειώσει με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν ίσως το πιο σημαντικό.

Η ΑΕΚ πλέον βρίσκεται 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή και σίγουρα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Για να μπορέσει όμως να μείνει σε τροχιά τίτλου θα πρέπει να δείξει και στα υπόλοιπα ματς το ίδιο πάθος. Μέχρι τώρα έχει υποστεί 5 ήττες στα 6 εκτός έδρας παιχνίδια της και αν δεν μπορέσει να πάρει βαθμούς και μακριά από το ΟΑΚΑ τότε οι νίκες στα ντέρμπι θα είναι μόνο γοήτρου.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με στόχο να περιορίσει την κυκλοφορία της μπάλας που συνήθως έχει ο Ολυμπιακός. Στο πρώτο μέρος τα κατάφερε όχι όμως και στο δεύτερο. Το χαμένο πέναλτι του Ντουντού έλυσε τα χέρια του Ισπανού τεχνικού της ΑΕΚ αφού οι παίκτες του πήραν ψυχολογία και ισορρόπησαν το ματς χωρίς να χρειαστεί ο ίδιος να παρέμβει από τον πάγκο. Όταν έριξε στη μάχη Ντιόπ και Μπλάνκο η Ένωση κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και οι δυο τους ήταν οι πρωταγωνιστές στη φάση του γκολ. Η νίκη σίγουρα πιστώνεται και σε αυτόν που πανηγύρισε για τρίτη φορά έχοντας ως αντίπαλο τον Βαλβέρδε. 

Το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι

“Έγκλημα κατά της Ελλάδας

Μώραλης: Περαστικός ο Αδαμίδης – Δεν ξέρει ούτε να κερδίζει

Καταγγελίες Ολυμπιακού!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε