Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

H πρώτη μάχη “αιωνίων” που ίσως κρίνει τον πόλεμο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Το πρώτο ματς της σειράς των τελικών είναι αυτό που στις περισσότερες των περιπτώσεων κρίνει και τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας και θέλει να το υπερασπιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό που αναζητεί το break.

Η ώρα για την πραγματική δράση στην Α1 μπάσκετ έφτασε. Οι αγώνες που όλοι περίμεναν από την αρχή της χρονιάς θα κρίνουν το φετινό πρωταθλητή. 

Από τη μία ο απόλυτος κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ, Παναθηναϊκός, θα προσπαθήσει να μην μείνει χωρίς τίτλο για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια. 

Οι πράσινοι έδειξαν ότι μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα και τον χαμένο τελικό κυπέλλου, έχουν πεισμώσει. Το τελευταίο διάστημα, με εξαίρεση το τρίτο ματς με τον Πανελλήνιο, η ομάδα του Ομπράντοβιτς δείχνει σε δαιμονιώδη φόρμα.

Η άμυνα έχει σφίξει, τα σουτ μπαίνουν ενώ η επιστροφή του Γαισικεβίτσιους έχει σκορπίσει πολλά χαμόγελα στο πράσινο στρατόπεδο. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας, έχει την παράδοση με το μέρος του και θα προσπαθήσει να κρατήσει τα σκήπτρα στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Ομπράντοβιτς δεν έχει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα.

Από την άλλη υπάρχει ο διεκδικητής Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι έχουν 13 χρόνια να γευτούν τη χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος και φέτος θεωρούν ότι έχει έρθει η ώρα τους.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δραπετεύσουν από το απόρθητο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστέσεων. Εκεί όπου έχουν να κερδίσουν σε σειρά πλέι οφ από το 2002!

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν μπορεί να υπολογίζει ίσως στον καλύτερο αμυντικό του. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση και θα χάσει τουλάχιστον τους δύο πρώτους αγώνες. 

Το ματς θα ξεκινήσει στις 21.45 και διαιτητές θα είναι οι Βορεάδης, Κορομηλάς, Σχοινάς.

Η συνέντευξη τύπου πριν το πρώτο ματς

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε