Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Η ΑΕΚ είναι…εδώ! – ΣΤΑΜΑΤΗΣε τον ΠΑΣ και “ανέπνευσε” βαθμολογικά

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Σταύρος Σταματής είχε πετύχει ουκ ολίγα κρίσιμα γκολ στην οκταετία που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και τώρα ο 19χρονος γιος του μιμήθηκε τον πατέρα του και σημείωσε το “χρυσό” γκολ. Η Ένωση προηγήθηκε από τα αποδυτήρια με τον Φούντα, έδειξε και πάλι τάσεις… αυτοκτονίας, χάνοντας πέναλτι, ισοφαρίστηκε προσωρινά από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τελικά πήρε το τρίποντο (2-1) που την φέρνει ισόβαθμη με τους Άρη, Βέροια και Ξάνθη στην ουρά της βαθμολογίας.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Λίνεν: Είμαι εκνευρισμένος με τον Κατίδη

Η ΑΕΚ έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και μπήκε στο ματς με εντυπωσιακό τρόπο. Μόλις στο 2ο λεπτό ίσως η καλύτερη επίθεση της Ένωσης στο φετινό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Φουρτάδο και Γκερέιρο συνεργάστηκαν από τα αριστερά με τον τελευταίο να κάνει το γύρισμα και τον Φούντα να σκοράρει για τρίτη φορά.

Το γκολ έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού μέχρι το 10ο λεπτό. Ο ΠΑΣ συνήλθε και ισορρόπησε τον αγώνα ενώ στο 17′ απείλησε με το πλασέ του Ντε Βινσέντι το οποίο απέκρουσε ο Κωνσταντόπουλος.

Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Στο 26′ ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε φάουλ και ο αμαρκάριστος Μιχαήλ άνοιξε λογαριασμό στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Το ματς πήρα ρυθμό, οι δύο ομάδες έψαξαν το δεύτερο τέρμα τους και η ΑΕΚ ήταν αυτή που το άγγιξε. Στο 35′ οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και ο Παυλής που τσίμπησε τη μπάλα ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Φεγκρούς, κερδίζοντας το πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκερέιρο που είχε ευστοχήσει στο ματς με την Βέροια αλλά αυτή τη φορά νικήθηκε από τον μαροκινό πορτιέρο.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΣ έφυγε στην κόντρα αλλά ο Κοροβέσης επέλεξε να σουτάρει από πλάγια και έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και το δεύτερο μέρος με τον Φούντα να απειλεί με σουτ εκτός περιοχής το οποίο έφυγε λίγο άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αφού οι παίκτες των δύο ομάδων κουράστηκαν. Ο Λίνεν έκανε και τις τρεις αλλαγές του και μία από αυτές ήταν η… χρυσή.

Στο 82′ ο Φούντας εκτέλεσε το φάουλ και από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Σταματή. Ο νεαρός παίκτης της Ένωσης δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το πολύτιμο γκολ για την ομάδα του.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη της ΑΕΚ που ισοβαθμεί στην τελευταία θέση με τον Άρη, τη Βέροια και την Ξάνθη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε την ήττα μετά από τρεις σερί νίκες.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλους, Κοντοές, Βλάχος, Αρκούδας (80′ Ρίκκα), Κουτρουμπής, Γκερέιρο, Φέτσης, Φούντας, Κοτσαρίδης (63′ Γιάγκο), Παυλής, Φουρτάδο (67′ Σταματής).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα (81′ Κεϊτά), Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80′ Βίλα), Τσουκαλάς (86′ Γιάκος), Κολοβέτσιος, Κοροβέσης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε