Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η ΑΕΚ τον τιμώρησε λιγότερο από όσο του άξιζε

Η ΑΕΚ τον τιμώρησε λιγότερο από όσο του άξιζε

Ο Γιώργος Χελάκης σχολιάζει τον θρίαμβο της ΑΕΚ και την ήττα του Ζίκο.

Όλοι έβλεπαν την καταιγίδα να έρχεται εκτός από τον Ζίκο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού διευκόλυνε τον Μπάγεβιτς να τον δέσει κόμπο. Από εμένα τα εκατό πενήντα χιλιάρικα που θα πάρουν ως πριμ νίκης οι παίκτες της ΑΕΚ ας εξοικονομηθεί ένα ποσό για να το μοιραστούν ο Ζίκο με τον Νικοπολίδη.

 
Ο Ζίκο γιατί ξεχαρβάλωσε την ομάδα με τις επιλογές του και ο Νικοπολίδης για το μοιραίο λάθος στο νικητήριο γκολ του Σκόκο.
 
Ο Μπάγεβιτς έστειλε την ομάδα του να παίξει κλειστά και με υπομονή. Ο πρωταθλητής μπήκε με φούρια και κυκλοφορία της μπάλας χωρίς ωστόσο να δημιουργεί φάσεις στην εστία του Αραμπατζή. Κι όταν σιγά σιγά η φούρια έφυγε, έμεινε στο γήπεδο μία αμηχανία. Ο Ντιόγκο χωρίς προσανατολισμό ζητούσε την μπάλα παντού αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει. Ο Όσκαρ κάθε φορά που την έπαιρνε συνέκλινε προς τα δεξιά για να κάνει τελικά μία ακίνδυνη παράλληλη πάσα. Κάπου εκεί και παρά το γκολ του Αβραάμ, ο Σκόκο με τον Μαντούκα και τον Τζιμπούρ έπιασαν δουλειά. Το αναιμικό κέντρο του Ολυμπιακού με τον κακό Μαρέσκα και τον αδύναμο Κατσικογιάννη έδειχνε ομάδα χωρίς σχέδιο και εμπνεύσεις. Ο Γκαλέτι έμεινε σε ρηχά νερά κι ο Μήτρογλου χρειαζόταν να “ξενιτευτεί” στις άκρες του γηπέδου για να έρθει σε επαφή με την μπάλα.
 
Ο Ζίκο όλη την εβδομάδα έπαιζε με την φωτιά. Προτίμησε το νεαρό Κατσικογιάννη και άφησε αναπάντητο το ερώτημα. Αφού ήταν ανέτοιμοι Στολτίδης και Λεντέσμα γιατί με την ίδια λογική ήταν έτοιμος ο Ντάρμπισαϊρ?
 
Όποιος αμφισβητήσει το δίκαιο της νίκης της ΑΕΚ ρίχνοντας το ανάθεμα σε κάποιες αποφάσεις του διαιτητή Καλόπουλου, βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος. Χάνει ότι αυτά τα συμπτώματα αγωνιστικής αποσύνθεσης, ο Ολυμπιακός τα παρουσίασε και στο παιχνίδι με τον Άρη. Αντί να θεραπευτούν, υποτροπίασαν και έφεραν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα.
 
Όχι αυτός ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να καταδιώξει αποτελεσματικά τον Παναθηναϊκό που ξέφυγε ήδη πέντε βαθμούς. Αυτή η ΑΕΚ, μπορεί να βελτιωθεί αγωνιστικά και με τονωμένη την ψυχολογία να ξεκολλήσει βαθμολογικά ώστε να καταδιώξει τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Μέχρι εκεί. Η νίκη της επί του συγκεκριμένου αντιπάλου δεν σημαίνει κάτι περισσότερο. Ειδικά η αμυντική της λειτουργία παρουσιάζει χτυπητές αρρυθμίες. Τέτοιες ώρες όμως τέτοια λόγια.
 
Ο κόουτς Ζίκο εκτός απροόπτου θα εξακολουθήσει να βρίσκει δουλειά σε πρωταθλήματα που βρίσκονται στην περιφέρεια της αναπτυγμένης ποδοσφαιρικά Ευρώπης. Και ίσως χρειαστεί να αρχίσει σύντομα την αναζήτηση

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε