Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Η απάντηση του Σάντος σε Παναθηναϊκό για τους τραυματισμούς

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης Τύπου του Πορτογάλου τεχνικού ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Εθνικής με τη Βοσνία αφιερώθηκε στις εξηγήσεις του για τους τραυματισμούς των Βύντρα, Χριστοδουλόπουλου αλλά και για το “κατηγορώ” του Παναθηναϊκού.

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο Φερνάντο Σάντος ήταν για την επίθεση που έκανε ο Παναθηναϊκός μέσω ανακοίνωσης. Όπως φάνηκε από τα λεγόμενα του Πορτογάλου, η επιστολή των “πράσινων” προς την ΕΠΟ δεν ήταν τόσο επιθετική όσο η ανακοίνωση.

Δυσφορία και αιχμές Παναθηναϊκού για Εθνική!

“Ήρθε ένα φαξ πριν από λίγο από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το θεωρώ απολύτως λογικό. Δεν παρεμβαίνει στη δουλειά μου. Για να γίνει ξεκάθαρο πλέον θα πρέπει να σας αναφέρω, κατά πρώτο λόγο ότι δεν είχαμε καμία πληροφόρηση για κάποιον ποδοσφαιριστή ότι είχε κάποιο πρόβλημα. Θα πρέπει οι σύλλογοι να ενημερώνουν την Εθνική αν υπάρχει πρόβλημα και εμείς δεν είχαμε ενημέρωση.

Επειδή όμως δεν είμαστε ανεύθυνοι, εμείς μιλάμε ατομικά με τον καθένα για να μάθουμε πως ακριβώς νιώθει. Σε αυτή τη συζήτηση παρουσιάστηκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές όπως ο Τοροσίδης, ο Μανιάτης, ο Νινης και ο Λάζαρος οι οποίοι είπαν ότι νιώθουν κάποια κούραση. Και από τη δική μας την πλευρά κάναμε αυτό που έπρεπε. Τους προφυλάξαμε. Δεν είχαμε ενημέρωση. Οι ίδιοι μας ενημέρωσαν.

Η προπόνηση της Δευτέρας ήταν χαλάρωμα. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο σε όσους την παρακολούθησαν ότι απλά έγινε αποκατάσταση και τίποτα παραπάνω. Οι ποδοσφαιριστές μάλιστα που ήταν κουρασμένοι έκαναν δικό τους πρόγραμμα.

Την Τρίτη οι παραπάνω ποδοσφαιριστές έκαναν και πάλι ειδικό πρόγραμμα, παρόλο που επιθυμούσαν να ακολουθήσουν το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους, την Τρίτη έγινε και πάλι πρόγραμμα σε χαλαρούς ρυθμούς συν κάποιες ασκήσεις τακτικής. Όσοι μάλιστα είχαν παίξει την Κυριακή γυμνάστηκαν και πάλι ατομικά.

Ο Χριστοδουλόπουλος στην αρχή μιας άσκησης τακτικής μου είπε για την ενόχληση. Αμέσως τον στείλαμε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Από την ενημέρωση που είχα, ήταν σαφές ότι χρειαζόταν μόνο 4 μέρες ξεκούραση. Ωστόσο αν εγώ τον ήθελα, θα μπορούσα να τον έχω για τον αγώνα με τη Σλοβακία. Μίλησα μαζί του και αποφασίσαμε να μην τον κρατήσουμε εδώ και να επιβαρυνθεί.

Ναι μεν εμείς είμαστε επικεντρωμένοι στους στόχους μας, ωστόσο δείχνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στους ποδοσφαιριστές.

Ο Βύντρα είναι μια διαφορετική περίπτωση. Δεν ήθελε να αποχωρήσει καν από το τελευταίο κομμάτι της προπόνησης που θα μπορούσε να τον επιβαρύνει καθώς έτσι κάνει πάντα. Τώρα όσον αφορά στον δικό του τραυματισμό, αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν έχει να κάνει με τη δουλειά που γίνεται. Εμείς εδώ δεν δουλεύουμε στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών.

Δεν είμαστε εδώ για να μπούμε σε διαμάχη μεταξύ συλλόγων. Να σας πω πάντως ότι εγώ έλαβα ένα μήνυμα από τον κ. Φερέιρα που μου ευχόταν καλή επιτυχία.”

Όσον αφορά στο ματς με την Βοσνία ο Σάντος τόνισε:

“Πάντα έχει σημασία ότι υπάρχουν πολλές απουσίες, αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε εκεί. Ουδείς περίμενε ότι στην περίπτωση του Κυριάκου θα τον χτύπαγε μια ασθένεια που δεν τον χτύπησε στα 5 χρόνια του, αλλά έτσι είναι η ζωή.

Εμείς δεν μπορούμε να επικεντρωνόμαστε σ’ αυτά που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα με τη Βοσνία. Αν χάνουμε το χρόνο μας με τους απόντες, χάνουμε την προσήλωση για να φτιάξουμε τη στρατηγική μας.

Αυτό και το επόμενο παιχνίδι δεν είναι καθοριστικής σημασίας. Υπάρχουν 6 παιχνίδια ακόμα. Φυσικά και είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια.

Για τη Βοσνία ξέρουμε ότι είναι πολύ καλή. Έχει τη φιλοδοξία να παλέψει με εμάς για την πρώτη θέση που οδηγεί στην Βραζιλία. Θα δούμε ένα καλό θέαμα, με δυο ομάδες που θέλουν να μπουν στο γήπεδο για τη νίκη. Η Βοσνία είναι επιθετική. Δεν θα έρθει με πρώτο μέλημα την άμυνα. Θα έρθει για να παίξει με τον δικό της τρόπο που γνωρίζουμε πολύ καλά. Τους έχουμε μελετήσει αρκετά καλά, έχουμε δει τα δυνατά σημεία και τα αδύναμα σημεία που θα χτυπήσουμε. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση από τα πολύ καλά αποτελέσματα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Οπότε , από τη στιγμή που είναι ένα παιχνίδι υψηλής δυσκολίας πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που θα μας βάλει και να φτάσουμε στη νίκη.”

Ο Πορτογάλος ξεκαθάρισε ότι η φιλοσοφία της Εθνικής δεν αλλάζει:

“Η φιλοσοφία μας ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει. Από τη στιγμή που έφτασα εδώ δεν αλλάζει. Οι ποδοσφαιριστές την ξέρουν απ’ έξω ακόμα κι αν τους την πω στα Πορτογαλικά. Στο σύστημα δε βλέπω να γίνονται αλλαγές. Θα τον αντιμετωπίσουμε ,όπως και τους προηγούμενους. Από τη στιγμή που ξέρουμε πως ακριβώς αγωνίζεται, η δική μας στρατηγική είναι συνυφασμένη με τον αντίπαλο για να τον εξουδετερώσουμε. Η βάση μας δεν αλλάζει όμως.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε