Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η απομόνωση του Ηλιάδη – Άφαντος από τη στιγμή που «πάτησε» στο Ολυμπιακό χωριό!

Η απομόνωση του Ηλιάδη – Άφαντος από τη στιγμή που «πάτησε» στο Ολυμπιακό χωριό!

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας έφτασε στο Λονδίνο στις 29 Ιουλίου. Αλλά από τότε, κανείς δεν τον έχει δει. Κλείστηκε στο δωμάτιο του και βγαίνει μόνο για προπόνηση και φαγητό.

Κι αν βγει για φαγητό δηλαδή! Γιατί πολλές φορές προτιμά να τρώει στο μικρό μπαλκόνι του δωματίου του. Από το απόγευμα της 29ης Ιουλίου έως σήμερα, κανείς δεν τον έχει δει. Θα τον δουν όλοι σήμερα, στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς από τους αντιπάλους του πού βρίσκεται και ποια είναι η φυσική του κατάσταση. Ας τον αναζητούν οι αντίπαλοι προπονητές…», λέει ο πατέρας και προπονητής του Νίκος Ηλιάδης, παλαιός πρωταθλητής στο τζούντο και στο σάμπο, την πολεμική τέχνη των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Η κλήρωση της κατηγορίας των 90 κιλών έχει ήδη γίνει. Ο Ηλίας δεν τη γνωρίζει καν, ούτε και θέλει να μάθει με ποιους θα παίξει.

«Καλύτερα έτσι, να μη σκέφτεται τίποτα παρά μόνο αγώνα με αγώνα. Έτσι, άλλωστε, είναι μαθημένος. Τώρα πρέπει να ησυχάσει, να μείνει ήρεμος. Δεν τον ενοχλώ ούτε εγώ. Είναι έτοιμος, μόνο αυτό θέλω να σας πω και τίποτα άλλο», συμπληρώνει ο προπονητής του.

Ο ίδιος έχει πει στο παρελθόν: «Ο προπονητής μου με έχει μάθει να είμαι ευγενικός, ήρεμος, ήπιος και να διατηρώ την απλότητά μου».

Πρώτος αντίπαλος του Έλληνα Ολυμπιονίκη, παγκόσμιου πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης, είναι ο Σλοβάκος Νίλαν Ραντλ.

Αγώνα με αγώνα θα δυναμώνουν και οι αντίπαλοι και κάποια στιγμή ίσως συναντηθεί με τον Ρώσο Ντενίσοφ και τον Γεωργιανό Λιπατελιάνι. Δύο παιχνίδια που θα αποβούν καθοριστικά για την πορεία στον δρόμο του μεταλλίου.

Βέβαια, κακά τα ψέματα, το μεγάλο κίνητρο είναι ο γιος του. Ο Ηρακλής, όπως θα είναι το όνομά του, που ακόμα δεν έχει γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια. Είναι το δεύτερο παιδί του Ηλία Ηλιάδη μετά την κόρη του. Τα γούρια αντί να προηγούνται έπονται στη ζωή του Έλληνα τζουντόκα.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2012 ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε