Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η ΔΟΕ χρηματοδοτεί τους 17 κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της ΕΟΕ, από τη στιγμή που έκλεισε η κάνουλα της χρηματοδότησης, αναγκάστηκε να ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη ΔΟΕ για τους πρωταθλητές μας και η απάντηση που πήρε ήταν θετική.

Στο σύνολό τους, 17 Έλληνες πρωταθλητές, οι καλύτεροι δηλαδή αθλητές της Ελλάδας χρηματοδοτούνται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Μιλώντας στο Reuters, ο Σπύρος Καπράλος, ανέφερε: “Εξήγησα την κατάσταση στον επικεφαλής του αθλητισμού Ζακ Ρογκ, του είπα πως η κυβέρνηση σταμάτησε τη χρηματοδότηση. Έγινε κατανοητό και καταφέραμε να πάρουμε μια χρηματοδότηση για τους κορυφαίους αθλητές μας. Είναι μία τεράστια ώθηση για αυτούς. Δεν είναι τόσο τα ποσά που παίρνουν, αλλά η ηθική υποστήριξη που λαμβάνουν”.

Αθλητές όπως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της γυμναστικής Αλέξης Κοσμίδης και Βλάσης Μάρας, ο επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης και ο Περικλής Ιακωβάκης, η σταθερή αξία του ελληνικού στίβου, βρίσκονται μέσα στη λίστα των 17. Κάτι λογικό, καθώς η επιλογή έγινε βάσει των επιδόσεών τους κατά τη φετινή χρονιά.

“Είχαμε συμφωνία με την κυβέρνηση για συνολική χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων ευρώ σε αυτά τα τέσσερα χρόνια”, ανέφερε ο κ. Καπράλος, έχοντας ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012. “Το 2009 λάβαμε 8 εκατομμύρια, αλλά φέτος μηδέν λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Θα το χαρακτήριζα ως αδιαφορία της Πολιτείας για τους κορυφαίους αθλητές”, πρόσθεσε, εξαπολύοντας με σικ τρόπο την επίθεσή του. Ποιά θα είναι όμως η στάση του προέδρου της ΕΟΕ την επόμενη χρονιά, καθώς τα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν διαφορετική αντιμετώπιση από την κυβερνητική πλευρά; “Τα ποσά που λάβαμε από τη ΔΟΕ δεν είναι τεράστια, αλλά είναι σημαντικά στην προετοιμασία των αθλητών για το 2012. Η μεγάλη ανησυχία είναι πως δεν ξέρουμε τι θα γίνει του χρόνου. Η ΔΟΕ συμφώνησε να μας βοηθήσει τώρα, αλά δεν είναι η λύση του προβλήματος”, απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σ’ ότι αφορά τις αλλαγές και τις περικοπές των επιδομάτων που στη χώρα μας μεταφράζονται και με θέσεις στο Δημόσιο, ο κ. Καπράλος ανέφερε: “Οι αθλητές κορυφής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα. Σε κάποιες περιπτώσεις, παλιότερα, έμπαιναν σε Πανεπιστήμια ή έπαιρναν δουλειές στο Δημόσιο. Αυτά τα προνόμια δεν κόστιζαν χρήματα στο κράτος και πλέον έχουν εξαφανιστεί, με συνέπεια να πληγώνουν τους αθλητές.

Νομίζω πως τα αποτελέσματα θα φανούν τα αμέσως επόμενα χρόνια. Πολλοί αθλητές δεν βρίσκουν κέρδη στη συμμετοχή τους, ειδικά όταν βλέπουν αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν. Αντιθέτως, οι περισσότεροι αναζητούν αλλού το επαγγελματικό τους μέλλον, ή να τελειώσουν τις πανεπιστημιακές σχολές τους”.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΟΕ ανέφερε πως περιμένει την απάντηση του ΟΠΑΠ για χορηγίες. “Σπονσοράρει τόσες ποδοσφαιρικές ομάδες, ακόμη και χαμηλότερων κατηγοριών. Επομένως, από την πλευρά του πρεστίζ, ελπίζω πως θα λάβουν υπόψη ότι τίποτα δεν μπορεί να τους κάνει περισσότερο περήφανους από τους Έλληνες αθλητές κορυφής”, είπε ο κ. Καπράλος.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε