Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η Ελληνίδα σιδηρά κυρία που έστειλε το Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική

Η Νατάσα Τσίχλα είναι η πρώτη γυναίκα μέλος της FIFA και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας στη Νότιο Αφρική.

Η σιδηρά κυρία μετρά 25χρόνια δουλειάς στο ποδοσφαιρικό managment, λατρεύει την Ελλάδα και χαρακτηρίζεται ως η “Γιάννα Αγγελοπούλου της Νότιας Αφρικής”. Η ίδια έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανάθεση του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού γεγονότος στη νέα της πατρίδα, χάρη στην προσωπική σχέση της με τον παντοδύναμο πρόεδρο της FIFA Ζεπ Μπλάτερ.
 
Σε συνέντευξη που έδωσε στην “Real Life” δέχεται με χαρά αυτόν το χαρακτηρισμό. “Η κα Αγγελοπούλου, κατά τη γνώμη μου, έκανε πολλά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και μακάρι όλοι οι Έλληνες να μπορέσουν να προσφέρουν στη χώρα τους”, είπε η ΝατάσαΤσίχλα.
 
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα ήθελε πολύ να γίνει το Μουντιάλ στην Ελλάδα. “Είναι όνειρο μου να κάνουμε το Μουντιάλ στην Ελλάδα και να βοηθήσω και εγώ”, λέει και δηλώνει πως στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ εκείνη θα κρατά τη γαλανόλευκη σημαία.

Τέλος, μίλησε για την πορεία της στην FIFA και τις δυσκολίες που είχε συναντήσει. “Πριν από 28 χρόνια ήμουν μικρό κορίτσι και το ποδόσφαιρο ήταν το αγώνισμα των μαύρων. Άρα, ήταν δύσκολο ένας λευκός, πόσο μάλλον μια λευκή γυναίκα, να ασχοληθεί με το άθλημα. Αλλα αγαπούσα το ποδόσφαιρο και με σκληρή δουλειά έγινα τελικά μια από αυτούς”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Το ξεκίνημά της

Η Νατάσα Τσίχλα μπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ως απλή γραμματέας στην ομάδα “Mamelodi Sundowns”. Όταν ο τότε ιδιοκτήτης μπήκε στη φυλακή, πήρε τις μετοχές του και έγινε ιδιοκτήτρια της ομάδας, την οποία διοίκησε μαζί με το σύζυγό της Άγγελο, άλλοτε τερματοφύλακα του Ατρόμητου!

Με τις γνωριμίες και τις δημόσιες σχέσεις της, κατόρθωσε να εισχωρήσει στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας και να γίνει μέλος της κλειστής ομάδας που αποτελεί την Επιτροπή Ποδοσφαίρου της FIFA.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε