Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Ελληνική ψυχή μίλησε και πάλι – Τα κορίτσια μας κατατρόπωσαν τις ρωσίδες!

REUTERS
REUTERS
Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών νίκησε τη Ρωσία, με 6-5 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Γ’ Ομίλου, για το 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Σανγκάη, πήρε την πρώτη θέση του ομίλου, και περνάει απευθείας στην οκτάδα.

Παίζοντας πολύ καλή άμυνα, με καλά κλεισμένα τα ατού την ρωσικής ομάδας και ψύχραιμες επιθέσεις, τα κορίτσια του Μορφέση κράτησαν το σκορ χαμηλά και με… συνταγή εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Euro του 2004, προσπάθησαν και πήραν το θετικό αποτέλεσμα, από μια ομάδα που είναι φαβορί για κάποιο από τα τρία μετάλλια.
 
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 1-1, 2-1
 
Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 1, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 2, Λαρά (δεν έπαιξε η Γούλα)
 
Τα γκολ της Ρωσίας: Λισούνοβα 1, Μπελέγιεβα 1, Σομπόλεβα 2, Κονούκ 1.
 
Το παιχνίδι παρακολούθησαν και τα κορίτσια της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη, που δεν είχαν υποχρεώσεις με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέσκα.
 
    Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Ρωσία, που έπρεπε να δώσουν την ψυχή τους, το έκαναν και πέτυχαν μια σπουδαία νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης, που τους έδωσε την απευθείας πρόκριση στην 8άδα της διοργάνωσης.

    Η αρχηγός της ομάδας Κική Λιόση μετά τον αγώνα τόνισε: “Παίξαμε πάρα πολύ καλά κυρίως στην άμυνα. Όταν δέχεσαι μόνο πέντε γκολ από τη Ρωσία δεν μπορείς να χάσεις. Ο δρόμος είναι μακρύς. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένες και ψύχραιμες. Σαν να μην έχει συμβεί αυτή η νίκη, σαν να αρχίζουμε από την αρχή τη διοργάνωση”.

    Η Άντυ Μεληδώνη επισήμανε και αυτή την πολύ καλή αμυντική λειτουργία: “Όταν δέχεσαι μόνο πέντε γκολ από τη Ρωσία έχεις πιθανότητες να κερδίσεις το παιχνίδι. Με ομάδες όπως η ρωσική με καλό ρυθμό, με κόντρες έτσι και την μπλοκάρεις έχεις πιθανότητες να τα καταφέρεις και αυτό επιδιώξαμε και εμείς σήμερα και τα καταφέραμε”.

    Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη τόνισε ότι καλύτερα να μην μας θεωρούν φαβορί. Όταν της αναφέραμε ότι οι Ολλανδέζες εξεπλάγησαν όταν έμαθαν για τη νίκη μας, η παίκτρια του Ολυμπιακού τόνισε: “Καλύτερα να μην μας θεωρούν φαβορί. Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν, καλύτερα για μας. Όποιος και να είναι ο επόμενος αντίπαλος δεν αγχωνόμαστε. Η ομάδα έχει δείξει ότι δεν είναι τυχαία. Είναι σταθερά εδώ και χρόνια στην κορυφαία τετράδα. Λοιπόν ας πιστεύουν ότι θέλουν για μας”. Όσο για το αν η εθνική, είναι μεγάλη ομάδα, απάντησε: ” Η πορεία θα δείξει αν είμαστε μεγάλη ομάδα ή όχι. Σήμερα παίξαμε πολύ καλή άμυνα και περιορίσαμε στα πέντε γκολ την ομάδα με την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση έως τώρα. Αυτό σημαίνει πολλά”.

    Η Αγγελική Γερόλυμου στάθηκε στην καλή εμφάνιση: “Κάναμε πού καλή εμφάνιση και περάσαμε απευθείας στην 8άδα για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ουσία είναι το παιχνίδι στο χιαστί. Σε αυτό πρέπει να δείξουμε το ίδιο καλό μας πρόσωπο και να καταφέρουμε να μπούμε στην 4άδα. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να νικήσουμε μια μεγάλη αντίπαλο, το ξέρουμε καλά και πρέπει να το πετύχουμε, αν θέλουμε να είμαστε στα μετάλλια”.

    Η Σταυρούλα Αντωνάκου μίλησε για την επόμενη αντίπαλο: “Περάσαμε στην 8άδα είναι σημαντικό και ήταν ο πρώτος στόχος. Πάμε για τον επόμενο, θα πρέπει να νικήσουμε μια μεγάλη αντίπαλο για να καταφέρουμε να περάσουμε στην 4άδα. Αν έχουμε τη σημερινή απόδοση κυρίως στην άμυνα, δύσκολα θα μπορέσει να μας νικήσει οποιαδήποτε ομάδα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε