Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η “επαγγελματική” νίκη, ο…οδηγός “Σάλπι” και το απαραίτητο ευχέλαιο!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στον αγώνα με την Βοσνία είχε δύο δοκάρι, μία κλασική ευκαιρία και έμεινε στο «μηδέν». Την Τρίτη, η Σλοβακία είχε τις ευκαιρίες και το δοκάρι, αλλά η Ελλάδα ήταν αυτή που πήρε την πολύτιμη νίκη στη Μπρατισλάβα (1-0) χάρις στο γκολ του Σαλπιγγίδη. “Ευχέλαιο” πρέπει να κάνει ο Σάντος στην ομάδα, μετά από τόσους τραυματισμούς…

Τα εισιτήριο για τα τελικά μίας μεγάλης διοργάνωσης δεν το… σφραγίζουν οι καλές ή οι κακές εμφανίσεις, αλλά οι νίκες. Η Εθνική έπαιξε “συμπαθητικά” κόντρα στην Βοσνία, είχε τις ευκαιρίες, αλλά έμεινε στο “μηδέν” στο “Γ. Καραϊσκάκης” την Πέμπτη που μας πέρασε (αν δεν μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον να μην χάσεις).

Η “μεγάλη ομάδα” όμως μπορεί να πάρει αποτέλεσμα και την βραδιά που δεν… βλέπεται. Η Γαλανόλευκη ήταν κάκιστη στην Μπρατισλάβα, αλλά ο δρόμος για το Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι… μαραθώνιος και όχι 100μ. Αυτό που μετράει είναι το γκολ-νίκη, έστω και αν αυτή είναι “επαγγελματική”.

Το τέρμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, έφτανε στην ομάδα του Σάντος για να “αποδράσει” από την Σλοβακία με ένα τεράστιο διπλό που την κρατά δυνατή στη μάχη για την πρόκριση της στην τελική φάση του Μουντιάλ που θα φιλοξενήσει η Βραζιλία.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ δήλωσε “παρών” σε ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδια της Εθνικής ομάδας και θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ως ο παίκτης που η ειδικότητά του ήταν τα γκολ στα κρίσιμα ματς που δίνουν και τις προκρίσεις.

Μελανό σημείο της αναμέτρησης ένας ακόμη τραυματισμός αμυντικού παίκτη. Όπως στο ματς με την Βοσνία που αποχώρησε ο Μαλεζάς, στο ματς με την Σλοβακία τραυματίστηκε ο Σιόβας και ο Σάντος αναγκάστηκε να γυρίσει στην άμυνα τον… 100άρη Κατσουράνη.

Ίσως αυτός ο τομέας είναι ο μοναδικός που έχει γυρίσει η τύχη την πλάτη στην ομάδα του Σάντος. Η… ιστορία αρχίζει από το Euro που μας πέρασε με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και συνεχίζεται στα προκριματικά του Μουντιάλ. Σαμαράς, Φορτούνης, Μανιάτης, Μαλεζάς και Σιόβας έγιναν αναγκαστικές αλλαγές στις 4 πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών, ενώ οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Χριστοδουλόπουλος και Βύντρα έμειναν στα “πιτς”.

Μήπως πρέπει να σκεφτεί ένα ευχέλαιο ο Φερνάντο Σάντος, προκειμένου να φύγει αυτή η κακοδαιμονία από την ομάδα και έτσι η ομάδα να πάει τον Μάρτιο στην Βοσνία πλήρης για να παίξει εκεί την πρωτιά του ομίλου;

ΣΑΛΠΙσμα πρόκρισης – Ελληνική…απόδραση με τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών

Σάντος: Δύσκολη νίκη με πολύ γλυκιά γεύση

Απίστευτη ανατροπή της Σουηδίας στο Βερολίνο – Δείτε τι έγινε σε όλα τα ματς

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε