Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η επιστολή Κοζώνη σε Νοτιά

Διατεθειμένος να δώσει 5.000.000 ευρώ άτοκα στην ΑΕΚ ήταν ο Κοζώνης.

Στη δημοσιότητα ήρθε η επιστολή του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία προς τον Νίκο Νοτιά που εστάλη την προηγούμενη Πέμπτη.

Η ιστοσελίδα aek365.gr δημοσιοποίησε επιστολή του Μπομπ Κοζώνη που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο επιχειρηματίας ήταν διατεθειμένος να δώσει 5.000.000 ευρώ άτοκα για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο η ΑΕΚ.

Η επιστολή:

Από: Χαράλαμπο Κοζώνη
Προς: Νίκο Νοτιά
Κοινοποίηση: Νίκος Θανόπουλος

Αγαπητέ Νίκo,

η κατάσταση στην αγαπημένη μας ομάδα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όπως θα διαπίστωσες κι εσυ ο ίδιος, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχες με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έχουν εξαγριωθεί και απαιτούν εδώ και τώρα να δοθεί η καλύτερη, δυνατή, λύση στο χρόνιο διοικητικό και ιδιοκτησιακό πρόβλημα της ομάδας.

Δεν είμαι απο εκείνους που λειτουργούν κάτω από την πίεση των γεγονότων, όπως ορθά επισήμανες κι εσύ, απ’ ότι πληροφορήθηκα, στα παιδιά της κατάληψης. Ωστόσο είμαι εκείνος που θα σπεύσει να “στύψει” το μυαλό του για
να βγάλει μια κατάσταση από το αδιέξοδο, σαν μεγαλύτερος όπως θα συμφωνείς ότι είναι αυτή που βιώνουμε απο κοινού το τελευταίο διάστημα.

Θα ήθελα σήμερα να σου κάνω μια πρόταση που δεν διαφοροποιεί το αρχικό μας πλάνο. Αντίθετα το βοηθάει να απεμπλακεί από το τυπικό μέρος , προκειμένου να εξοικονομήσουμε πολύτιμο χρόνο, ο οποίος αρχίζει να πιέζει ασφυκτικά.
Στα χέρια μας έχουμε δυο προσύμφωνα τα οποία συντάχθηκαν για να επισημοποιήσουν τις επαφές μας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ρήτρες, θεωρώ (και θα συμφωνείς κι εσύ) ότι δεν έχουν επί της ουσίας καμία αξία.

Σου προτείνω, λοιπόν, να αφήσουμε αυτά τα προσύμφωνα στην άκρη (και να τα υπογράψουμε με την πρώτη ευκαιρία απο κοντά δεν έχω κανένα πρόβλημα) προκειμένου να ξεκινήσουμε την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009, τον έλεγχό μας
στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Εγώ θα αναλάβω τον οικονομικό έλεγχο κι εσύ τον διαχειριστικό.

Παράλληλα μπορείς να ξεκινήσεις κι εσύ με όλη σου την άνεση, την έρευνά σου (με όλο τον επαγγελματισμό και το ”τάκτ” που σε διακρίνει) για την οικονομική μου κατάσταση. Έχεις κάθε δικαίωμα να πιστοποιήσεις ότι αυτός που σου ζητάει την ΠΑΕ ΑΕΚ είναι, πράγματι, αξιόπιστος και διαθέτει τα απαραίτητα οικονομικά ”όπλα” για να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο και να την οδηγήσει ξανά εκεί που της αξίζει. Στην κορυφή.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας, αν διαπιστώσεις ότι διαπραγματευόσουν όλο αυτό το διάστημα με έναν επιχειρηματία χαμηλού βεληνεκούς σου επιτρέπω να βγεις και να το καταγγείλεις στον κόσμο της ΑΕΚ. Ότι εξαπατήθηκες κι ότι έχασες πολύτιμο χρόνο, συζητώντας με έναν άνθρωπο που άλλο δήλωνε κι άλλο ήταν.

Επίσης, όπως έχουμε συμφωνήσει, θα καθορίσω τη στάση μου με την ολοκλήρωση της δικιάς μου έρευνας. Αν τα χρέη ανέρχονται στα 34.240.000 ευρώ (μαζί με την απόκλιση του 7%)με το πέρας του έλεγχου θα οδηγηθώ στην Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, για να προχωρήσω στην αύξηση του Μ.Κ κατά 19 εκατ ευρώ και να αναλάβω τη διοίκηση της ομάδας από την ίδια μέρα. Αν τα χρέη ξεπερνούν και την απόκλιση του 7% θα αποσύρω το ενδιαφέρον μου.

Σε τούτο το σημείο θα ήθελα να σου προτείνω και κάτι ακόμα, το οποίο θα σε παρακαλούσα να μείνει μεταξύ μας.

Επειδή η ομάδα βρίσκεται στο και αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, είμαι αποφασισμένος ακόμη και τώρα να σου δώσω άτοκα το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, με τις απαραίτητες εγγυήσεις,
τις οποίες δεν καταφέρατε να μου εξασφαλίσετε όταν είχε μπει αυτό το ζήτημα στο τραπέζι των συζητήσεων. Κρίμα Νίκο που δεν εξασφαλίσατε τότε τις εγγυητικές, θα είχε αποφύγει η ομάδα τον εξευτελισμό με τις απειλές των
ποδοσφαιριστών μας…

Επαναλαμβάνω ότι δεν επιθυμώ να δημοσιοποιηθεί ότι ο Κοζώνης δανείζει άτοκα την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον μεγαλομέτοχό της. Θα μείνει μεταξύ μας, θα βγεις ασπροπρόσωπος σε τούτη τη δύσκολη ώρα και πάνω απ’ όλα θα εξυπηρετηθεί τα
μέγιστα η αγαπημένη μας ομάδα. Σκέψου το!!

Πραγματικά θέλω να ξεπεράσουμε τους ”σκοπέλους” και να μπούμε στην ουσία του πράγματος, που είναι η μεταβίβαση των μετοχών. Τα χρονικά περιθώρια έχουν, σχεδόν, εξαντληθεί. Το ίδιο και η υπομονή των φιλάθλων μας. Γι’ αυτό
με όλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σου, θα χαρώ πολύ αν δεχθείς τις προτάσεις μου.

Κλείνοντας Νίκο μου, θα ήθελα να σου επισημάνω ότι θα δημοσιοποιήσω στον Τύπο την πρόταση που αφορά τους ελέγχους, γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ δεν πιστεύει πλέον κανέναν και τίποτα. Δεν μου αρέσει αυτή η πρακτική, γνωρίζεις πολύ καλά ότι από την πρώτη στιγμή ήθελα να συζητάμε μακριά από τα “φώτα” της δημοσιότητας. Ωστόσο δεν ανέχομαι πλέον να αμφισβητούνται οι προθέσεις μου, η εντιμότητά μου, και η αγνότητα των κινήτρων μου. Γι’ αυτό, όταν κρίνω ότι συντρέχει λόγος, κάθε μου ενέργεια θα γίνεται γνωστή από εμένα τον ίδιο, αφού έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα τα πάντα βγαίνουν στη φόρα!

Αν δεχθείς την πρότασή μου για τους ελέγχους (στην ΠΑΕ και στα οικονομικά μου) δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβώ σε δημοσιοποιήσεις. Αυτές θα γίνουν στην περίπτωση που υπάρξει αρνητική απάντηση από την πλευρά σου ή…καθόλου απάντηση! Για κάθε περίπτωση, θα σε περιμένω μέχρι και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 και θα πράξω ανάλογα.

Με απεριόριστη εκτίμηση,
Χαράλαμπος Κοζώνης

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε