Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η επιβεβαίωση απ’ την ΦΙΦΑ και οι… αρνητικές συνέπειες!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Επιβεβαιώνεται από τους κόλπους της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου πως η ΕΠΟ έχει ήδη στείλει επιστολή με την οποία ενημερώνει για το νέο αθλητικό νόμο. “πιθανές όλες οι αρνητικές συνέπειες”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ. Οικονομίδης: Άδειασαν τον Πιλάβιο – δύσκολο να ξεπεραστεί το πρόβλημα!

Η ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου φέρνει… ισχυρούς τριγμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αντίδραση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ήταν άμεση καθώς το άρθρο 19 σχετικά με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποτελεί παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, γεγονός που είναι παράνομο από το καταστατικό της ΦΙΦΑ!

Στα χαρακώματα ΕΠΟ-Πολιτεία – Σοβαρός κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής από το Euro

Η ΕΠΟ απευθύνθηκε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και με τη σειρά της η ΦΙΦΑ αναμένεται να ζητήσει από την ελληνική Κυβέρνηση την απόσυρση του άρθρου 19, αλλιώς (όπως αναφέρει στο Reuters ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας) τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά “ … με όλες τις πιθανές συνέπειες”.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως παραλάβαμε επιστολή από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφορικά με το αθλητικό νόμο. Η ΦΙΦΑ υποστηρίζει την ΕΠΟ στην προσπάθειά της να ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές πως δεν θα πρέπει σε αυτό να συμπεριληφθούν διατάξεις που αντιτίθενται στο Καταστατικό της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας. Σε αντίθετη περίπτωση η ΦΙΦΑ οφείλει να ενημερώσει τα αρμόδια όργανά της με όλες τις πιθανές αρνητικές συνέπειες”, δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ.

Πάντως, σύμφωνα με τον Α’ αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, η κόντρα αυτή με την Πολιτεία θα ξεπεραστεί πολύ δύσκολα. Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Γιάννης Οικονομίδης υποστήριξε πως η Πολιτεία δεν σεβάστηκε τον Σοφοκλή Πιλάβιο καθώς τον “άδειασε” με την κατάθεση του νομοσχεδίου, ενώ κάλεσε τον Παύλο Γερουλάνο να σεβαστεί το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε