Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η ΦΙΦΑ ψάχνει λύση για τα “ανύπαρκτα” γκολ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το γκολ… φάντασμα που πέτυχε ο Μάτα στον ημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ της Τσέλσι με την Τότεναμ, έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα της χρήσης της τεχνολογίας γραμμής στο ποδόσφαιρο.

 “Πεντάρα”, γκολ… φάντασμα και η Τσέλσι στον τελικό (VIDEO)

Στο “Γουέμπλεϊ”, ο διαιτητής Άτκινσον κακώς αποφάσισε να κατακυρώσει το γκολ που πέτυχε η Τσέλσι καθώς η μπάλα από το σουτ του Χουάν Μάτα δεν πέρασε ποτέ την γραμμή του τέρματος της Τότεναμ.

Το International Football Association Board (IFAB) που είναι υπεύθυνο για τους κανόνες ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να εξετάζει τους πιθανούς τρόπους εφαρμογής της τεχνολογίας, προκειμένου να είναι απολύτως βέβαιο ότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή.

«Το πρόσφατο μίτινγκ για το σχεδιασμό της δεύτερης φάσης των δοκιμών διεξήχθη την Παρασκευή και η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει πριν το τέλος του Απριλίου, ενώ θα συνεχιστεί μέσα στον Μάιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση που εξέδωσε.

Να τονίσουμε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο συστήματα που αναλύονται από την αρμόδια επιτροπή. Το πρώτο, είναι το Hwakeye, ένα σύστημα με κάμερες που χρησιμοποιείται τόσο στο Κρίκετ όσο και στο τένις και το δεύτερο είναι το GoalRef, το οποίο περιλαμβάνει ειδική μπάλα.

Η ΦΙΦΑ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της στις 2 Ιουνίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε