Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η φιλοσοφία του Βαλβέρδε, η τραγική άμυνα και ο Μιραλάς

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Άρσεναλ στο Εμιρέιτς αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις και τον κόσμο του. Η επιθετική διάθεση των ερυθρόλευκων, ο εκπληκτικός ρυθμός τους και οι πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν ήταν στοιχεία που λίγοι περίμεναν ειδικά κόντρα σε Αγγλική ομάδα. Τα αμυντικά κενά αλλά και η αντίδραση του Μιραλάς κατά την αλλαγή του τα αρνητικά στοιχεία.
Οι εξηγήσεις του Μιραλάς και τα συγχαρητήρια του Βενγκέρ στον Μαρινάκη

Θρύλος στην επίθεση… θρήνος στην άμυνα – Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-1

Βαλβέρδε: Αξίζαμε κάτι καλύτερο

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δείξει ότι θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα που θα έχει κατοχή της μπάλας, θα πιέζει ψηλά και θα δημιουργεί ευκαιρίες ασχέτως αντιπάλου. Αυτό έκανε στο Έμιρειτς και μάλιστα σε βαθμό που λίγοι περίμεναν. Η Άρσεναλ μπορεί να είχε πολλές απουσίες αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά αφού τέτοιες ομάδες έχουν την ποιότητα να σε… σκοτώσουν και με τα “δεύτερα”. Ειδικά όταν στο 20λέπτο προηγούνται με 2-0.

 
Το κακό για τους ερυθρόλευκους ήταν ότι πλήρωσαν ακριβά τα… παιδικά τους λάθη στην άμυνα. Οι κανονιέρηδες στις δύο πρώτες τους ευκαιρίες βρήκαν δίχτυα. Ο Μαρκάνο ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στις φάσεις των γκολ, ενώ ο Ισπανός υπέπεσε σε αρκετά λάθη και στη συνέχεια.
 
Η αντίδραση πάντως των ερυθρόλευκων ήταν εξαιρετική. Ξαναμπήκαν στο ματς με τον Φουστέρ και στη συνέχεια είχαν δεκάλεπτο… φωτιά. Η Άρσεναλ απείλησε ελάχιστες φορές, ενώ η τύχη γύρισε την πλάτη στον Τοροσίδη στη φάση του 65ου λεπτού.
 
Η ουσία βέβαια είναι ότι οι βαθμοί χάθηκαν και το έργο των ερυθρόλευκων έγινε πολύ δύσκολο. Χωρίς πόντο μετά από 2 αγωνιστικές στον όμιλο, ο εφικτός στόχος τους είναι η τρίτη θέση. Αυτή θα κριθεί εν πολλοίς στα δύο ματς που ακολουθούν κόντρα στην Ντόρτμουντ.
 
Κλήθηκε σε απολογία ο Μιραλάς
 
Ο Βέλγος επιθετικός αντέδρασε έντονα όταν στο 75′ έγινε αλλαγή. Όπως εξήγησε μετά, ενοχλήθηκε από το ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου στην κορυφή της επίθεσης και γι’ αυτό έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια.
 
Ο Βαλβέρδε δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του, ενώ η διοίκηση κάλεσε άμεσα τον παίκτη σε απολογία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε