Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Η…καρδιά του πρωταθλητή – Ισοφάρισε και πάει ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός(VIDEOS)

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχτηκε για δεύτερη φορά ο Παναθηναϊκός που παρά το γεγονός πως στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ επικράτησε με 84-74 του Ολυμπιακού και ισοφάρισε σε 2-2 την σειρά των τελικών. Το Σάββατο στο ΣΕΦ θα κριθεί το πρωτάθλημα.

“Βόμβα” Ομπράντοβιτς – “Το τελευταίο μου παιχνίδι στο ΟΑΚΑ”!

“Κεραυνοί” Ίβκοβιτς – “Είναι ο Μπήτης διαιτητής για τελικό;”

Δεν γράφτηκε το “ντου” του Θανάση στο φύλλο αγώνα

Την Πέμπτη στα εκδοτήρια τα εισιτήρια του 5ου τελικού

Άντιτς: Τέτοιοι διαιτητές είναι ντροπή για το ελληνικό μπάσκετ!

Το LIVE του αγώνα

Με κεκτημένη ταχύτητα από το τελευταίο ραντεβού των δύο ομάδων στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς. Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και χτύπησαν στον αιφνιδιασμό εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Λο.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει την συγκέντρωση του στην άμυνα, ενώ σε ακόμα ένα ματς ο Ομπράντοβιτς επικεντρώθηκε στον Σπανούλη. Στην επίθεση επέλεξε να παίζει συνεχώς στο λόου ποστ με τον Μπατίστ (ο οποίος αγωνίστηκε σχεδόν 35 λεπτά!) και δικαιώθηκε με την επιλογή του καθώς τόσο ο Ντόρσεϊ όσο και ο Χάινς φορτώθηκαν νωρίς με φάουλ.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε σταθερά το προβάδισμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο ενώ κάποια στιγμή η διαφορά έφτασε μέχρι το +11.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς αντέδρασαν άμεσα, ενώ πέρασαν μπροστά στο σκορ σχεδόν με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Μπατίστ έκανε θραύση κάτω από τα καλάθια, ο Διαμαντίδης και ο Γιασικεβίτσιους στέκονταν επάξια στο πλευρό του, ενώ ο Σμιθ ήταν η αποκάλυψη του αγώνα δίνοντας πολύτιμες λύσεις.

Παρόλαυτα ο Ολυμπιακός αντέδρασε ξανά. Έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και έχτισε διαφορά 8 πόντων στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου με πρωταγωνιστή τον Λο. Κάπου εκεί ξεκίνησε ένα εντυπωσιακό σερί του Παναθηναϊκού με 14-1. Ο Ντόρσεϊ βγήκε με 5 φάουλ, ο Μπατίστ είδε ευκολότερα το καλάθι, όμως οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο.

Ο Περπέρογλου ευστόχησε σε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο, ο Σμιθ σκόραρε μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ, την ώρα που Κέσελ και Παπανικολάου αστοχούσαν στην απέναντι πλευρά του γηπέδου. Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα και πλέον όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΣΕΦ.

Το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στις 21:00, θα γνωρίζουμε αν ο Παναθηναϊκός θα διατηρήσει τα πρωτεία στο ελληνικό πρωτάθλημα ή αν οι πρωταθλητές Ευρώπης πανηγυρίσουν τον πρώτο τους τίτλο μετά από 15 χρόνια.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 36-38, 55-58, 84-74 

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 5(1), Μπατίστ 23, Λόγκαν, Σάτο, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 15(3), Βουγιούκας 3, Καλάθης 7(1), Σμιθ 7(1), Καϊμακόγλου 12(1), Γιασικεβίτσιους 12(1). 

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Λο 16(1), Άντιτς 11(3), Σπανούλης 8(1), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ 9, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 8(2), Μάντζαρης, Σλούκας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε