Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η καθυστέρηση του αθλητικού νομοσχεδίου επηρεάζει τον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η ευρεία σύσκεψη των αθλητικών παραγόντων για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο ολοκληρώθηκε και ο Παύλος Γερουλάνος ξεκαθάρισε ότι θα κατατεθεί στη βουλή προς ψήφιση στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι η πιθανή αγορά του Παναθηναϊκού από τους Άραβες καθυστερεί.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τόνισε ότι ΕΠΟ και Πολιτεία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

“Το όριο του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου είναι το δημόσιο συμφέρον. Είναι κοινή πεποίθηση όλων των φορέων, ότι στο θέμα της βίας και στο θέμα της φερεγγυότητας το ποδοσφαιρικό προϊόν σημειώνεται πρόοδος σαφής και διακριτή. Είναι, όμως, έκλαμψη και κινδυνεύει να είναι συγκυριακή, εάν δεν υπάρξει απόλυτη εγρήγορση ώστε να μην υπάρχουν περιστατικά βίας και στο μέλλον. Συζητήθηκαν οι άξονες συνεργασίας ποδοσφαιρικών φορέων και Πολιτείας προς τη θεσμοθέτηση της κατεύθυνσης αυτής που να έχουν, όμως, διάρκεια. Συμμετείχαν και οι τρεις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Yπάρχει ανάγκη να ξεκαθαρίσουν οι πλευρές του αυτοδιοίκητου. Η ΕΠΟ το έχει θέσει το θέμα. Ξεκαθαρίσαμε ότι το όριο του αυτοδιοίκητου είναι το δημόσιο συμφέρον. Η ελληνική Πολιτεία προστατεύει το αυτοδιοίκητο αλλά προστατεύει και τον Ελληνα πολίτη και πρέπει να ελέγχει αυτά που πρέπει να ελέγχει. Πιστεύω, ότι υπάρχει χρυσή τομή και είναι κοντά μας. Να ξεκαθαρίσουμε ποιες είναι οι αρμοδιότητες του κράτους και ποιες οι απολύτως ποδοσφαιρικές αρμοδιότητες που εμπίπτουν στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ασφαλώς και θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ο εκπρόσωπος του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, ο σύμβουλός του Περικλής Βασιλάκης, οι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων Σάββας Εμινίδης (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Ιωαννίδης (Νέα Δημοκρατία) και Γιώργος Ανατολάκης (ΛΑ.Ο.Σ), από την ΕΠΟ, ο πρόεδρος Σοφοκλής Πιλάβιος, ο αναπληρωτής πρόεδρος Ιωάννης Οικονομίδης, ο β’ αντιπρόεδρος Αριστείδης Σταθόπουλος και ο νομικός σύμβουλος Θεόδωρος Κουρίδης, από τη Σούπερ Λίγκα, ο πρόεδρος Απόστολος Παπουτσάκης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μποροβήλος, ο γενικός διευθυντής Μιχάλης Αναγνώστου, το μέλος Γιάννης Μώραλης και ο νομικός σύμβουλος Γιάννης Οικονομάκης, από την Football League, o πρόεδρος Σπύρος Καλογιάννης, ο αντιπρόεδρος Πέτρος Θεοδωρίδης, από την Αστυνομία ο προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης και ο αστυνομικός υποδιευθυντής, Δημήτρης Αθανασόπουλος, από τον ΟΠΑΠ ο διευθυντής Μάρκετινγk, Σωτήρης Σπανίδης και ο νομικός σύμβουλος Γιώργος Γανωτής, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο πρόεδρος Αθανάσιος Μπρίλης και μέλη, από την ΔΕΑΒ ο πρόεδρος Γιάννης Φωτόπουλος και μέλη, από τον ΠΣΑΠ ο νομικός σύμβουλος Θανάσης Μακρυνιώτης και από τον ΠΣΑΤ ο πρόεδρος Παύλος Γερακάρης και ο ταμίας Τάσος Αντωνίνης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε