Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η “κόκκινη” κατάρρευση… έχει εξήγηση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να προκριθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο φάιναλ φορ, απογοητεύοντας τους οπαδούς του. Από το +48 του πρώτου αγώνα, στην “ταπείνωση” των τριών επόμενων…

Κατώτερος των προσδοκιών…

Οι ερυθρόλευκοι φάνταζαν φαβορί για την πρόκριση αφού είχαν να αντιμετωπίσουν μία ομάδα που μόνο φόβητρο δεν ήταν, έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα της έδρας. Το εξωπραγματικό 89-41 του πρώτου αγώνα “υπνώτισε” τους παίκτες του Ίβκοβιτς που παραδόθηκαν σχεδόν αμαχητί στα τρία επόμενα.

Η στατιστική μπορεί να μην λέει πάντα την αλήθεια αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τη λέει και με το παραπάνω. Μία ματιά στα κατορθώματα των τριών φόργουορντ της Σιένα πείθει και τον πλέον δύσπιστο για το που χάθηκε το τέταρτο ματς.

Χέρστον, Λαβρίνοβιτς και Στόνρουκ σημείωσαν 54 πόντους, μάζεψαν 15 ριμπάουντ και υπέπεσαν σε 4 λάθη. Στον αντίποδα τα “τεσσάρια” του Ολυμπιακού, Μαυροκεφαλίδης, Έρτσεγκ, Νίλσεν σημείωσαν 12 πόντους, μάζεψαν 9 ριμπάουντ και υπέπεσαν σε 4 λάθη. Αν σε αυτά βάλουμε και το μηδενικό απολογισμό του Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος έπαιξε στη θέση “3” τότε γίνεται αντιληπτό γιατί οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Εκεί που πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε υπεροπλία ήταν στους ψηλούς. Φέτος με την προσθήκη του Σπανούλη ενισχύθηκε στην περιφέρεια αλλά αποδυναμώθηκε στις θέσεις “3” και “4”. Παπανικολάου, Κέσελ και Βασιλόπουλος που θα κάλυπταν θεωρητικά το κενό του Τσίλντρες δεν αγωνίστηκαν δευτερόλεπτο. Ο τελευταίος ήταν τραυματίας, ο δεύτερος ήταν ανέτοιμος και ο πρώτος άπειρος. Η ουσία είναι ότι το επιθετικό παιχνίδι των ερυθρόλευκων ήταν μονοδιάστατο και κόντρα στη Σιένα οι αδυναμίες του φάνηκαν.

Η χρονιά έχει πολύ δρόμο και ο Ίβκοβιτς το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Το κύπελλο και το πρωτάθλημα είναι δύο στόχοι που θα διεκδικήσει μέχρι το τέλος και αν τους κατακτήσει ελάχιστοι θα θυμούνται τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε