Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η κόντρα στο μπάσκετ φουντώνει – “Σκληρή” απάντηση του ΕΣΑΚΕ στον ΠΣΑΚ

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.

Στην αντεπίθεση πέρασε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος μπάσκετ, εκφράζοντας την έκπληξη της για την πρόθεση των παικτών να απεργήσουν.

Από χίλια κύματα έχει περάσει το φετινό προτάθλημα μπάσκετ της Α1 που έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 16 Οκτωβρίου, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα γίνου τα ματς της πρώτης αγωνιστικής μιας και οι παίκτες απείλησαν με απεργία στην κοινή συνέντευξη τύπου των προπονητών και των αρχηγών όλων των ομάδων.

Ο ΕΣΑΚΕ δεν έχασε χρόνο και απάντησε με “σκληρό” τρόπο στους παίκτες, καλώντας τους σε διάλογο.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

“Σήμερα με έκπληξη πληροφορηθήκαμε στην παρουσίαση των ομάδων και των προπονητών, την πρόθεση του ΠΣΑΚ για απεργία δίχως προηγουμένως να έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα ή να έχει προηγηθεί σχετικός διάλογος. Εκτός κι αν ο ΠΣΑΚ προγραμματίζει, για να δικαιολογεί την ύπαρξη του, ημερομηνίες απεργιών και ανακοινώσεων για τις οποίες πάντα φταίει ο ΕΣΑΚΕ. Ο Σύνδεσμος δεν θα είναι ο εύκολος στόχος για πράξεις και παραλείψεις άλλων. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απεργία, δεν μας χωρίζει τίποτα με τον ΠΣΑΚ, αλλά δεν δεχόμαστε να μας βαραίνουν ευθύνες που δεν μας αναλογούν.

Ο ΕΣΑΚΕ χωρίς τυμπανοκρουσίες κατέθεσε στις 12 Ιουλίου 2010 προτάσεις για την καταπολέμηση της βίας στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Νικητιάδη Γιώργο και περιμένει έκτοτε να συγκαλέσει όλους τους φορείς σε σύσκεψη, όπως του προτείναμε.
 
Σε ό,τι αφορά την οδηγία του ΕΣΑΚΕ προς τους διαιτητές να τελειώνουν οι αγώνες, δεν σημαίνει ότι και θα τελειώνουν με κάθε τρόπο. Υπάρχει κανονισμός ο οποίος είναι σαφέστατος και προβλέπει αρχικά προειδοποίηση, έπειτα εκκένωση και κατόπιν διακοπή. Αν δεν εφαρμόζεται, η ευθύνη είναι των αρμοδίων οργάνων που διαιτητεύουν τους αγώνες.
Είναι λυπηρό ότι την ημέρα που ο ΕΣΑΚΕ επέλεξε να παρουσιάσει τις ομάδες και τους προπονητές της αγωνιστικής περιόδου 2010-11, σε μια εκδήλωση γιορτινή, άνθρωποι που υπηρετούν το μπάσκετ, πληρώνονται από αυτό και ζουν από αυτό έβαλλαν κατά της διοργανώτριας. Αγνόησαν ηθελημένα τους φυσικούς υπαίτιους όλων όσων επικαλούνται, συμπλέοντας με εκείνους που εδώ και καιρό παραπληροφορούν την κοινή γνώμη.
 
Σε ό,τι αφορά τις ανυπόστατες κατηγορίες περί απαξίωσης του πρωταθλήματος, θυμίζουμε ότι η διοργανώτρια έχει εξασφαλίσει για τα μέλη της το μίνιμουμ της βιωσιμότητας, κάτι πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά επίπεδα και πρωταθλήματα, το οποίο επίσης ηθελημένα αγνοείται.
 

Πληροφορούμε τους επικριτές ότι εμείς περιμέναμε σήμερα όλους τους φορείς του αθλήματος να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια αναβάθμισης του μπάσκετ με αίσθημα ευθύνης. Άντ’ αυτού επελέγη ο εύκολος δρόμος της κριτικής. Ο ΕΣΑΚΕ αναλαμβάνει και θα αναλάβει στο μέλλον τις ευθύνες που του αναλογούν, δεν θα ανεχθεί όμως τον πρόεδρο και τα μέλη του ΠΣΑΚ να παίζουν τον ρόλο του εισαγγελέα του μπάσκετ.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε