Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η κρίση “χτύπησε” και τους Ολυμπιακούς αγώνες

Περικοπή εξόδων ζητούν οι Άγγλοι για τους Ολυμπιακούς αγώνες, ΦΩΤΟ REUTERS.

3,5 χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου οι Άγγλοι ζητούν διευκολύνσεις για να τα βγάλουν πέρα.

Η οικονομική κρίση έχει αντίκτυπο και στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου ζήτησε από τη ΔΟΕ να αλλάξουν τα σχέδια για τη δημιουργία μίας νέας προσωρινής εγκατάστασης κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο για τα αθλήματα του Μπάντμιντον και της Ρυθμικής Γυμναστικής και να πραγματοποιηθούν τελικά σε μία από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Οι συζητήσεις κράτησαν αρκετούς μήνες και τελικά η ΔΟΕ έκανε δεκτό το αίτημα των Βρετανών. Τα δύο αθλήματα θα φιλοξενηθούν στην Webley Arena.

Αυτό που απασχολεί πλέον τους “αθάνατους¨ είναι να μην γίνει αυτή η κίνηση αφορμή για αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον.

“Απλά ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση κάθε τέσσερα χρόνια. Πιστεύω ότι εδώ έχουμε ειδικές συνθήκες. Όταν μας έγινε η πρόταση να μη γίνουν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, τη βρήκαμε λογική. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τη δεχόμαστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.¨ δήλωσε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε