Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Η μάχη των 5 Ολυμπιακών κύκλων…

Η μάχη των 5 Ολυμπιακών κύκλων…

Την ώρα που το Ρίο Ντε Τζανέιρο εξακολουθεί να πανηγυρίζει για την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2016, η μάχη για την επόμενη…

διοργάνωση (2020) φαίνεται πως έχει αρχίσει για τα καλά…

Ιαπωνία, Ιταλία και Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως θα είναι οι χώρες που θα μονομαχήσουν στήθος με στήθος, για να πάρουν το χρίσμα από τη ΔΟΕ το 2013.
 

Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, Χιροσίμα και Ναγκασάκι μελετούν τη δυνατότητα μιας κοινής υποψηφιότητας. «Προσπαθούμε για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων στον κόσμο, από τώρα ως το 2020, όταν πιστεύουμε ότι θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε την ανθρωπότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Χιροσίμα, Ταντατόσι Ακίμπα, στον Τύπο.

Ο ισχυρός αντίπαλος της Ιαπωνικής υποψηφιότητας αναμένεται να προέρχεται από τη γειτονική Ιταλία. Βενετία και Ρώμη έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για κοινή υποψηφιότητα. Η Βενετία σχεδιάζει το φάκελό της με τη βοήθεια των  γειτονικών πόλεων Πάντοβα και Τρεβίζο, ενώ η Ρώμη δηλώνει έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίσει μόνη της, τη διοργάνωση του 2020.

Ο δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο τόνισε ότι “η διοργάνωση του 2020 είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη  Ρώμη να ξαναφέρει τους αγώνες στην Ιταλία μισό αιώνα μετά τη διοργάνωση του 1960»

Την ίδια ώρα κύκλοι της ΔΟΕ θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρχει υποψηφιότητα από πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το χρίσμα για 2η  συνεχόμενη φορά και η Μαδρίτη από την Ισπανία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε