Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Η μεγάλη ημέρα της ΑΕΚ, η “αδιάφορη” Ζενίτ και ο “μονομάχος” Χιμένεθ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Η Ένωση κρατάει την τύχη στα χέρια της αφού χρειάζεται ένα βαθμό στο σημερινό ματς κόντρα στη Ζενίτ για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Από τη Δευτέρα στην Αθήνα βρίσκονται οι Ρώσοι. Διαβάστε τη χιουμοριστική προσέγγιση του Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Ζενίτ στον τελευταίο αγώνα του 7ου ομίλου και χρειάζεται την ισοπαλία για να μην τη νοιάζει το αποτέλεσμα του αγώνα Άντερλεχτ – Χάιντουκ. Η Ένωση θα περάσει και σε περίπτωση ήττα αρκεί οι Κροάτες να μην χάσουν στο Βέλγιο, σενάριο που δεν θέλουν να σκέφτονται οι κιτρινόμαυροι.

Ο Μανόλο Χιμένεθ συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον Αργυρίου ενώ άφησε εκτός τον τραυματία Τζιμπούρ αλλά και τους Έντερ, Νταντόμο, Πατσατζόγλου και Γκερέιρο.

Ο Ισπανός τεχνικός στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στο ματς ενώ απάντησε με χιούμορ σε ερώτηση για την προετοιμασία της ομάδας του.

“Είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για έναν τόσο κρίσιμο αγώνα και να δώσουμε μεγάλη προσοχή. Η αναμέτρηση θα είναι μία μεγάλη γιορτή για όλους τους φιλάθλους μας που θα έρθουν να μας βοηθήσουν. Και πραγματικά χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους, γιατί αυτή τη στιγμή η Ζενίτ είναι από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη. Θα μπορούσε κάλλιστα να αγωνίζεται στο Champions League και να προκρινόταν στα νοκ άουτ παιχνίδια. Πιστεύω όμως πως ο ενθουσιασμός και ο επαγγελματισμός που θα δείξουν οι παίκτες μου θα είναι αντάξιος του επιπέδου του αντιπάλου.

Δεν μπορώ να πω ότι έκανα κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία από τη συνηθισμένη. Είδαμε όλα τα τελευταία παιχνίδια, όπως κάνουμε πάντα. Α, είδα και το DVD της ταινίας ο Μονομάχος.”

Οι Ρώσοι που βρίσκονται από τη Δευτέρα στην Αθήνα, μιας και η διοίκηση το είχε υποσχεθεί στους παίκτες στην περίπτωση που είχαν προκριθεί ως πρώτοι, κάτι που έχει συμβεί εδώ και καιρό. Πάντως κανένας δεν μπορεί να υποτιμήσει μία ομάδα του επιπέδου της Ζενίτ ακόμη κι αν δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο.

Ο Σπαλέτι δεν μπορεί να υπολογίζει σε 5 βασικούς παίκτες τους: Ανιούκοφ, Κρίζανατς, Μπιστρόφ, Ντάνι και Κερζακόφ έμειναν στην Ρωσία.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 22.05 θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1 ενώ θα υπάρχει LIVE ενημέρωση από το NewsIt.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε