Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η μέρα που άλλαξε τη Γιουνάιτεντ! (VIDEO)

ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR
Στις 6 Φεβρουαρίου 1958 το αεροπλάνο, που μετέφερε την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνετρίβη κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ριμ του Μονάχου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 από τους 43 επιβαίνοντες.
6 Φεβρουαρίου, 1958. Ακριβώς, 54 χρόνια πριν. Ώρα 03:04. Τοποθεσία, Μόναχο. Μια τεράστια ποδοσφαιρική τραγωδία. Η πτήση τσάρτερ της British Airways προερχόταν από το Βελιγράδι, όπου η ομάδα του Ματ Μπάσμπι είχαν αποσπάσει ισοπαλία 3-3 από τον Ερυθρό Αστέρα και είχε πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.
 
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Φεβρουαρίου, το ελικοφόρο Airspeed Ambassador προσγειώθηκε στο Μόναχο για ανεφοδιασμό. Το μοιραίο συνέβη στις 3:04 τα ξημερώματα, κατά την τρίτη προσπάθεια απογείωσης, λόγω χιονοθύελλας.

Η πρώτη φορά, στις 02:19 αποτυγχάνει. Το ίδιο και η δεύτερη στις 2:34. Το αεροπλάνο τελικά σηκώνεται και λίγο αργότερα προσκρούει και πάλι στο έδαφος, ακολουθώντας ξέφρενη πορεία και καταστρέφοντας σπίτια για να τυλιχθεί ολοκληρωτικά στις φλόγες και να πάρει μαζί του 23 ψυχές.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε