Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και ο αποκλεισμός που άξιζε το ελληνικό ποδόσφαιρο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Όταν παρακολουθείς τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα αλλά κάθε φορά αυτό που συμβαίνει ξεπερνάει το προηγούμενο, ωστόσο το ποδόσφαιρο -συνήθως- ανταμείβει αυτόν που σέβεται το άθλημα.
 
Συγχαρητήρια της ΕΠΟ στον Ολυμπιακό

Οι ποδοσφαιρόφιλοι και ειδικά οι οπαδοί του Ολυμπιακού έζησαν το βράδυ της Τρίτης έναν αποκλεισμό που θα μνημονεύεται για χρόνια και αυτό γιατί το μενού συμπεριελάμβανε όλα εκείνα που σφραγίζουν μία ομάδα. Καταθέτοντας ψυχή και σώμα οι “ερυθρόλευκοι” (των πολλών απουσιών) διέλυσαν την Άρσεναλ (των σημαντικών απουσιών) και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να φτάσουν το σκορ σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
 

Το βράδυ κυλούσε ιδανικά. Ο φετινός ευρωπαϊκός Ολυμπιακός δεν μπορούσε να μην κερδίσει αυτή την Άρσεναλ. Η Ντόρτμουντ προηγούνταν, από νωρίς, με 2-0 της Μαρσέιγ και το πάρτι είχε αρχίσει να στήνεται. Ο Μοντεστό γράφει το τελικό Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1 στο 89΄ και όλοι περιμένουν τα νέα από το Βεστφάλεν. Ο κόσμος κάτω από τα δημοσιογραφικά στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” έχει γυρίσει πλάτη στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθεί να μάθει τι γίνεται στην Γερμανία, όπου το ματς είναι περίπου 4 λεπτά πίσω. Πριν μάθουν όλοι το 2-2, ο Βαλμπουένα κάνει το 2-3 και όλοι “παγώνουν”.

ΦΩΤΟ REUTERS
 

Το ματς στο Φάληρο τελειώνει. Κανείς δεν πανηγυρίζει, όλοι χειροκροτούν και περιμένουν για λίγο μπας και γίνει κανένα “θαύμα”. Αλλά μάταια. Οι παίκτες του Ολυμπιακού κοιτάζουν τον φωτεινό πίνακα και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που βλέπουν.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
 

Οι Πειραιώτες έμεινα εκτός συνέχειας στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας 9 βαθμούς και παράλληλα δίνοντας τροφή στους στατιστικολόγους για το αν έχει ξανασυμβεί η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στον όμιλο της να τερματίζει τρίτη.
Όμως δεν είναι τα νούμερα, ούτε καν η ηρωική εμφάνιση και η αυταπάρνηση των ποδοσφαιριστών που προκάλεσαν το χειροκρότημα του κόσμου. Είναι η συνολική εικόνα του Ολυμπιακού στην διοργάνωση. Σε έναν δύσκολο όμιλο, τους κοίταξε όλους στα μάτια, ανάγκασε την Άρσεναλ στην Αγγλία και την Ντόρτμουντ στην Γερμανία να κάνουν καθυστερήσεις. Νίκησε στην Γαλλία, φιλοδώρησε με τρία γκολ τους πρωταθλητές Γερμανίας και με άλλα τρία την ομάδα του Βενγκέρ. Όλα αυτά παίζοντας ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
 

Όταν παρακολουθείς τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη νομίζεις ότι έχει δει κάθε πιθανό και απίθανο αποκλεισμό, ωστόσο αυτός το βράδυ της Τρίτης ήταν ο πιο πικρός γιατί ήταν η πρώτη φορά που οι ερυθρόλευκοι άξιζε να περάσουν. Ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και δεν “έκλεψαν” κανένα αποτέλεσμα.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
 

Το να “βράζει” κάποιος με όσα έγιναν στην Γερμανία είναι απολύτως κατανοητό. Ειδικά οι παίκτες του Ολυμπιακού που δεν δίστασαν να το πουν ξεκάθαρα. Ο Τοροσίδης και ο Φουστέρ τόνισαν πως αυτά που έγιναν στο Ντόρτμουντ είναι… περίεργα. Σε τελευταία αγωνιστική το ένα ματς τελείωσε πέντε λεπτά αργότερα, η Μαρσέιγ σκόραρε στο 85΄και στο 87΄με την άμυνα της Ντόρτμουντ να κοιτάει. Οι θεωρίες συνωμοσίες ξεκίνησαν. Ειπώθηκαν πολλά… χαριτωμένα για Γαλλογερμανικό άξονα, την Μέρκελ και τον Σαρκοζί.
 
Ωστόσο οι μεγάλες ομάδες οφείλουν να κοιτούν πρώτα την καμπούρα τους. Όπως όλοι παραδέχτηκαν η πρόκριση για τον Ολυμπιακό χάθηκε στο πρώτο ματς απέναντι στην Μαρσέιγ, όταν ηττήθηκε στο Φάληρο έχοντας να παίξει επίσημο ματς πέντε μήνες. Αιτία ήταν τα όσα, τραγελαφικά σχεδόν, είχαν συμβεί το καλοκαίρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πέρα από τις θεωρίες συνωμοσίας όταν το άθλημα δεν το σέβεσαι δεν σε σέβεται και αυτό.
 
Ο… θεός του ποδοσφαίρου αποφάσισε να μείνει εκτός ο Ολυμπιακός τιμωρώντας τον για όσα έχουν συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο (αλλά και τον ίδιο που είναι μέρος του). Τώρα αν οι θεωρίες ισχύουν θα πρέπει ο… θεός να στείλει την Μαρσέιγ πάνω στην Μπαρτσελόνα στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.


Παραμένει Europa-ιος – Θρύλος στο γήπεδο, θρήνος στο φινάλε

Μαρινάκης: Σα να έχουμε προκριθεί

Μώραλης: Σου μπαίνουν ιδέες

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε