Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Morgan Stanley όποτε θέλει μπορεί να κατασχέσει τις μετοχές της ΑΕΚ

Η Morgan Stanley όποτε θέλει μπορεί να κατασχέσει τις μετοχές της ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού εκτός του ότι αναζητεί επενδυτή για να μπορέσει να αναπνεύσει οικονομικά, έχει να αντιμετωπίσει και την Morgan Stanley.

“Υπάρχουν τρεις επενδυτικές εταιρείες που ενδιαφέρονται για την ΑΕΚ”

Η αγγλική τράπεζα μπορεί όποτε επιθυμεί να δεσμεύσει τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ αφού από τον Μάρτιο του 2011 κατέστη ληξιπρόθεσμο το ομολογιακό δάνειο.

Όπως αποκαλύπτει το Εθνοσπόρ που έχει στα χέρια του “πληροφοριακό σημείωμα” δύο ορκωτών λογιστών προς τους Supporters, η ΑΕΚ εξαρτάται εν πολλοίς από τις διαθέσεις της Morgan Stanley.

Σε αυτό αναφέρεται ότι: “
Στην περίπτωση, όμως, που η τράπεζα απαιτήσει την εφαρμογή των όρων της σύμβασης αυτής όπως έχει δικαίωμα, τότε υπάρχει κίνδυνος η εταιρεία:
 
1. Να μην μπορεί να λάβει μέρισμα για τις μετοχές αυτές, αφού αυτό θα εισπράττεται από την τράπεζα ως ενεχυριούχο.
2. Να μην μπορεί να ψηφίσει ελεύθερα στις Γενικές Συνελεύσεις της εταιρείας, αφού θα χρειάζεται την προηγούμενη έγκριση του ενεχυριούχου (τράπεζας) για να συμμετάσχει σε αυτές.
3. Να απολέσει την κυριότητα των μετοχών σε περίπτωση κατά την οποία ο ενεχυριούχος δανειστής (τράπεζα) ενεργοποιήσει το ενέχυρο και προχωρήσει σε κατάσχεση επί των μετοχών!”

Τα 6 εκ. ευρώ που οφείλει ακόμη η ΑΕΚ στην αγγλική τράπεζα δεν εξοφλήθηκαν από τους Παππά και Νοτιά τα τελευταία χρόνια και πλέον η κατάσταση έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα αφού όποτε θέλει η Morgan Stanley μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση.

Αυτό όπως γίνεται κατανοητό δυσκολεύει ιδιαίτερα και την εύρεση επενδυτή, αφού όποιος θελήσει να βάλει χρήματα θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλίσει ότι η αγγλική τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε κατάσχεση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε