Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Η Πολωνία γλίτωσε με ισοπαλία” – Ο ξένος Τύπος για την Εθνική

ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR
ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR

Στην αντίδραση της ελληνικής ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και το χαμένο πέναλτι του Καραγκούνη στέκεται ο διεθνής Τύπος μετά την ισοπαλία της Εθνικής κόντρα στην Πολωνία στην πρεμιέρα του Euro .

Αναλυτικά:

90 minut (Πολωνία): “Η εθνική Πολωνίας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ελλάδα στην πρεμιέρα του Euro 2012. Μετά από ένα εξαιρετικό 1ο ημίχρονο, οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με το Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Οι Έλληνες ισοφάρισαν μετά την έναρξη του 2ου μέρους χάρη στο Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Το δραματικό ματς ολοκληρώθηκε με τις 2 ομάδες να έχουν από μία αποβολή και τον Πζέμισλαβ Τίτον να αποκρούει πέναλτι στο 71′”.

UEFA (Ευρώπη): “Η Ελλάδα αρνήθηκε στην Πολωνία μία νικηφόρο αρχή στο Euro 2012, ανατρέποντας το σκορ για να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 μετά από μία δραματική πρεμιέρα”.

Gazzetta dello Sport (Ιταλία): “Αυτήν τη φορά ο Καραγκούνης πρόδωσε την Ελλάδα. Η Πολωνία σώθηκε με ισοπαλία. Η πρεμιέρα του Euro 2012 ολοκληρώθηκε με 1-1. Ο Σαλπιγγίδης απάντησε στο Λεβαντόφσκι και μετά ο πρώην παίκτης της Ίντερ, ο οποίος το 2004 σκόραρε στην πρεμιέρα της Πορτογαλίας, αστόχησε από τη βούλα. Αποβλήθηκαν οι Παπασταθόπουλος και Στσέσνι”.

Ole (Αργεντινή): “Ο Καραγκούνης, ένας από τους λίγους που δεν είχαν ψηφίσει το Μέσι για τη Χρυσή Μπάλα του 2011, έχασε το πέναλτι που θα έδινε τη νίκη στην Ελλάδα. Η Πολωνία προηγήθηκε με το τέρμα του Λεβαντόφσκι, αλλά οι Έλληνες ισοφάρισαν με το Σαλπιγγίδη”.

Fanatik (Τουρκία): “Η συνδιοργανώτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πολωνία τέθηκε αντιμέτωπη με την Ελλάδα που προερχόταν από τη χαρά της κατάκτησης του τροπαίου του 2004. Από ένα γκολ για τις 2 ομάδες που έμειναν στο 1-1”.

Marca (Ισπανία): “Η Πολωνία είχε το παιχνίδι στο χέρι της με το γκολ του Λεβαντόφσκι και την Ελλάδα με παίκτη λιγότερο. Αλλά οι Έλληνες, με την είσοδο του Σαλπιγγίδη, αντέδρασαν στο ματς και ισοφάρισαν. Ακολούθως, ο Καραγκούνης έχασε πέναλτι στο 70′, στη φάση κατά την οποία αποβλήθηκε ο Στσέσνι”.

Kicker (Γερμανία): “Η αναμονή έλαβε τέλος. Το εναρκτήριο ματς μεταξύ των διοργανωτών Πολωνών και της πρωταθλήτριας 2004, Ελλάδας, εγκαινίασε το τουρνουά. Οι Έλληνες με ισχυρή άμυνα έμειναν με παίκτη λιγότερο, μέχρι να αποβληθεί ο Πολωνός τερματοφύλακας Στσέσνι. Έχασε την ψυχραιμία του ο Καραγκούνης (σ.σ. στο πέναλτι)”.

Equipe (Γαλλία): “Παρότι έληξε με ισοπαλία 1-1, το εναρκτήριο παιχνίδι του Euro μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδας ήταν γεμάτο ζωντάνια και οι 2 ομάδες τελείωσαν με 10 παίκτες. Οι Έλληνες απέτυχαν να επιβληθούν στους συνδιοργανωτές”.

BBC (Αγγλία): “Όλα ίδια στο εναρκτήριο παιχνίδι του Euro 2012, που ήταν γεμάτο γεγονότα. Δύο γκολ, δύο κόκκινες κάρτες και ένα χαμένο πέναλτι. Η Ελλάδα δεν υπήρχε στο γήπεδο στο 1ο μέρος, αλλά με την απώλεια του πέναλτι θα αισθάνεται ότι θα έπρεπε να νικήσει”.

A Bola (Πορτογαλία): “Πολωνία και Ελλάδα αναδείχθηκαν ισόπαλες στο εναρκτήριο παιχνίδι του Euro 2012, στο κατάμεστο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο 1ο ημίχρονο και έπαιξαν και με παίκτη περισσότερο (αποβλήθηκε ο Παπασταθόπουλος στο 44ο λεπτό). Ο Φερνάντο Σάντος απάντησε, έριξε στο ματς το Σαλπιγγίδη και 5 λεπτά μετά την επανέναρξη του αγώνα, ισοφάρισε το ματς”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε