Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ζωή χωρίς τον Ομπράντοβιτς – Το μετέωρο…βήμα του Παναθηναϊκού

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Για πρώτη φορά ελληνικός σύλλογος σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα έχει να διαχειριστεί μία αποχώρηση τέτοιου βεληνεκούς. Ο Παναθηναϊκός έμαθε να κινείται γύρω από τον Ομπράντοβιτς αλλά πλέον θα πρέπει να αλλάξει πολλά σε λίγο χρονικό διάστημα.

Η αποχώρηση του κορυφαίου προπονητή της Ευρώπης, του ανθρώπου που είναι συνδεδεμένος με τις επιτυχίες και του κόουτς που έχει ακούσει περισσότερες φορές, από οποιονδήποτε άλλον, το όνομα του από την εξέδρα, αποτελεί σοκ.

Τέτοιο δεν έχει ξαναζήσει ομάδα στην Ελλάδα. Θα το ζήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ποδόσφαιρο, όταν ο Φέργκιουσον αποφασίσει να αποχωρήσει, αλλά αν αναλογιστούμε και τις συγκυρίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, μοιάζει πιο δύσκολο η μετά-Ομπράντοβιτς εποχή στον Παναθηναϊκό, από τη μετά-Φέργκιουσον εποχή στους κόκκινους διαβόλους.

Για τους λόγους που ήρθε το διαζύγιο έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις και θα γραφτούν ακόμη περισσότερες. Η ουσία είναι ότι οι δύο πλευρές θέλουν να κρατήσουν για τον εαυτό τους τα γεγονότα που “ραγισαν” το γυαλί. Ανάλυση των λαθών μπορεί να γίνει όμως και πάλι το θέμα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι να ψάξει το γιατί ήρθε το… κακό αλλά το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.

Η παραμονή των Γιαννακόπουλων δίνει τη δυνατότητα στους φίλους των “πράσινων” να αισιοδοξούν. Η οικογένεια έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να ανοίξει για ακόμη μία φορά το πορτοφόλι της και να δώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ όπως κάνει εδώ και 20, τουλάχιστον, χρόνια.

Το να βρει προπονητή είναι εύκολο, το να βρει όμως Ομπράντοβιτς είναι αδύνατο και όχι μόνο επειδή ο Σέρβος είναι μοναδικός στο ρόλο του. Όλα αυτά τα χρόνια, ο Ζοτς έχτισε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους οπαδούς, έχτισε ένα τιμ που λειτουργούσε με αυτόματο πιλότο και έναν κορμό παικτών που έφερε τις μεγάλες επιτυχίες.

Με εξαίρεση τον Διαμαντίδη, οι υπόλοιποι παίκτες δεν έχουν συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό (έχει και ο Σάτο αλλά αυτόν δεν τον θέλει ο Παναθηναϊκός). Πολλοί από τους παίκτες που οδήγησαν τους “πράσινους” στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους και είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να χτίσει από την αρχή.

Η απόφαση του Σέρβου ήταν ΠΟΛΥ-μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολη. Σίγουρα η ζωή χωρίς τον Ομπράντοβιτς για τον Παναθηναϊκό θα είναι ΠΟΛΥ- μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ διαφορετική και δύσκολη.

Τέλος εποχής – Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε