Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ικανοποίηση αλλά και παρατηρήσεις από Χιμένεθ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Μπορεί ο Ισπανός τεχνικός να έμεινε ευχαριστημένος από την γενικότερη εικόνα της ΑΕΚ στο χθεσινό φιλικό με την Οντράντσι, παρόλα αυτά βρήκε τα ατομικά και ομαδικά λάθη που έκαναν οι παίκτες του, τα οποία και επισήμανε.
 
Κύριοι αποδέκτες των επισημάνσεων και παρατηρήσεων του Χιμένεθ ήταν οι Κοντοές, Γκέντζογλου, Μπέλεκ και Κλωναρίδης. Επί της ουσίας και αφού πρώτα ο τεχνικός της ΑΕΚ τους ξεκαθάρισε ότι από τη συνολική τους παρουσία στο ματς με την Οντράντσι ήταν ικανοποιημένος, έπειτα τους εξήγησε τα λάθη που διέκρινε και πρέπει να τα διορθώσουν.
 
Στον Γιάννη Κοντοέ ο Χιμένεθ είπε πως θα έπρεπε να συμμετέχει περισσότεροκαι πιο “έξυπνα” στο παιχνίδι. Ακόμη, του είπε πως θα πρέπει να βγαίνει στα άκρα και να δέχεται την μπάλα κι εφόσον δει ότι έχει χώρο μπροστά του και μπορεί να τον εκμεταλλευτεί, τότε να ξεκινάει τις κούρσες, αλλιώς θα πρέπει να το αποφεύγει διότι μπορεί να μείνει εκτεθειμένη η άμυνα.
 
Παρατηρήσεις έγιναν και στους Γκέντσογλου και Κλωναρίδη, που ξεκίνησαν ως τα δύο βασικά αμυντικά χαφ. Ο Χιμένεθ τους ζήτησε να έχουν πιο πολύ υπομονή στο παιχνίδι και να ψάχνουν την πλέον ενδεδειγμένη λύση, ακόμη κι αν αυτό είναι να επιστρέψουν την μπάλα πίσω.
 
“Γυρνάμε και παίζουμε στα σίγουρα με τα στόπερ ή με τα άκρα μέχρι να δημιουργηθούν χώροι και να κάνουμε το παιχνίδι μας”, σχολίασε χαρακτηριστικά.
 
Σε ότι αφορά τη συνολική επιθετική και αμυντική λειτουργία της ομάδα, ο Χιμένεθ τόνισε πως όταν την μπάλα την έχουν τα αντίπαλα στόπερ, τότε ο επιθετικός θα πρέπει να καλύπτει χώρους ώστε να μην τους επιτρέπει να την περνούν αππο τον άξονα.
 
Σε περίπτωση που ο αντίπαλος προσπαθεί να αναπτυχθεί από τα άκρα, θα πρέπει ο αντίστοιχος χαφ να πιέζει για να γίνει το λάθος. Παράλληλα, η άμυνα ανεβαίνει και όλες οι γραμμές έρχονται κοντά για να κλείσουν τους όλους τους διαδρόμους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε