Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ήξεραν για τα επεισόδια και ζητούσαν μέτρα-Τους αγνόησαν

Στις φλόγες τυλίχτηκε περίπτερο στην πλατεία του Λαού
Στις φλόγες τυλίχτηκε περίπτερο στην πλατεία του Λαού, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Με επιστολή της η ομοσπονδία χάντμπολ προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ είχε ζητήσει ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων.
14 τραυματίες, 13 συλλήψεις, 20 προσαγωγές και καταστροφές στη Λαμία. Αναβλήθηκε το φάιναλ φορ.

Το NewsIt αποκάλυψε την επιστολή που έστειλε η ελληνική ομοσπονδία χάντμπολ την Πέμπτη 27 Μαϊού προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., κ. Ελευθέριο Οικονόμου, όπου είχαν ζητηθεί επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις, ειδικά για τον αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

“Κατά την διάρκεια των αγώνων αναμένεται προσέλευση οπαδών και των 4 σωματείων, ο αριθμός των οποίων έχει καθοριστεί μετά από την σύσκεψη ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε από τη Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας παρουσία εκπροσώπων της Ο.Χ.Ε. και όλων των σωματείων. 

Ευελπιστούμε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που θα διατεθούν θα είναι επαρκείς για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων και ειδικότερα για τον ημιτελικό μεταξύ Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ο.Κ. όπου θα υπάρξει ταυτόχρονη παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων”. 

Η ομοσπονδία χάντμπολ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία περιγράφει το χρονικό των επεισοδίων και ρίχνει βαρύτατες ευθύνες στην αστυνομία για τα επεισόδια.

 
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως μετά τα πρωινά επεισόδια στο κέντρο της Λαμίας η ΟΧΕ απέστειλε έγγραφο στον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας κ. Αριστείδη Κυριαζόπουλο με το οποίο ζητούσε εγγράφως να διαβεβαιώσει εάν διασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Η απάντηση της αστυνομίας δεν ήρθε ποτέ.
 
Σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η ομοσπονδία λίγη ώρα αργότερα ο Αστυνομικός Διευθυντής διαβεβαίωσε ότι επαρκούν οι δυνάμεις για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Η ανακοίνωση της ΟΧΕ καταλήγει αναφέροντας: “Καταγγέλλουμε την ανυπαρξία μέτρων τάξης και δυνάμεων της ΕΛΑΣ που είναι και η αποκλειστική υπεύθυνη για ότι συνέβη και καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προστατέψει τον Ελληνικό Αθλητισμό από τις οργανωμένες συμμορίες επικαλούμενων “φιλάθλων” και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη επανάληψη τέτοιων φαινομένων”.

Ο αντιδήμαρχος Λαμιαίων, Ηλίας Παλιαλέξης, έστειλε έγγραφο στην ομοσπονδία του χάντμπολ ενημερώνοντας τη, ότι δεν πρόκειται να διαθέσει το γήπεδο για την τέλεση των αγώνων.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαν παραλάβει από 750 εισιτήρια και τα έχουν διαθέσει στους φιλάθλους τους. Πάντως παρά τις εκκλήσεις της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης όλο το προηγούμενο διάστημα για ενίσχυση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ειδικές μονάδες της αστυνομίας, κάτι τέτοιο δεν έγινε…

Απίστευτες εικόνες στη Λαμία

Οι οπαδοί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μετά τις πρωινές οδομαχίες, έδωσαν μάχες σώμα με σώμα εντός του κλειστού γυμναστηρίου. Απουσίασε η αστυνομία που είχε δώσει εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Εκαντοντάδες σπασμένα καθίσματα στο κλειστό της Λαμίας και πολλές φωτοβολίδες που εκτοξεύτηκαν από τους “μαινόμενους” οπαδούς.

Το γήπεδο εκκενώθηκε. Το ματς αναβλήθηκε, αλλά το κακό ήδη έχει γίνει. Καμία σύλληψη εντός του γηπέδου όπου εκτυλίχθηκαν απίστευτης αγριότητας επεισόδια. 

Τεράστιες υλικές ζημιές στο Χαλκιοπούλειο. Καμμένο το παρκέ, τμήμα της οροφής έχει καταρρεύσει ενώ στις εξέδρες δεν υπάρχουν καθίσματα…

Ανύπαρκτος ο έλεγχος αφού μέσα στο γήπεδο πέρασαν εκατοντάδες φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Στον κόσμο τους οι παράγοντες

Μέσα στο χαμό που επικρατούσε στο γήπεδο, υπήρξαν παράγοντες των ομάδων που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν αν θα γίνει το ματς… 

Πίεζαν τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να τους απαντήσουν γιατί ήθελαν… να πάνε στο ξενοδοχείο. 

Δεν σταμάτησαν όμως μόνο εκεί. Ζήτησαν από την εισαγγελέα να αφήσει ελεύθερους τους πέντε συλληφθέντες από τα πρωινά επεισόδια. Η εισαγγελέας αντέδρασε και λογικά πολύ έντονα, βάζοντας τις φωνές στους ανθρώπους των δύο ομάδων.

Και μέσα σε όλα ο ΓΓΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής δήλωσε ότι θα εξεταστεί και πάλι το θέμα της απαγόρευσης των μετακινήσεων των οργανωμένων οπαδών!!!

Πριν από λίγες ημέρες είχε ληφθεί απόφαση που επέτρεπε τις μετακινήσεις αλλά όπως φαίνεται το γαϊτανάκι των αποφάσεων δεν θα σταματήσει ποτέ…

Τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας έχει συγκαλέσει σύσκεψη με θέμα την οριστική ματαίωση του φάιναλ φορ του χάντμπολ. 

Το χρονικό των επεισοδίων – 14 τραυματίες, 13 συλλήψεις και 20 προσαγωγές

Οι οπαδοί των δύο ομάδων, έφθασαν τα ξημερώματα στη Λαμία, αφού το απόγευμα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι στον ημιτελικό κυπέλλο του φάιναλ φορ του χάντμπολ.

Περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτασαν στη Λαμία γύρω στις 6 τα ξημερώματα και στη συνέχεια προχώρησαν μέσα στο κέντρο της πόλης μέχρι τα γραφεία του συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ. Εκεί επιτέθηκαν σε φίλους της ΑΕΚ τραυματίζοντας δύο οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ο τραυματισμός προήλθε από τη τζαμαρία του συνδέσμου που έσπασε.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Στη συνέχεια έριξαν μολότοφ και τα γραφεία της αθηναϊκής ομάδας τυλίχθηκαν στις φλόγες. Με την επέμβαση αστυνομικών, οι οποίοι έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα, οι οπαδοί άρχισαν να υποχωρούν. 

Λίγη ώρα αργότερα στην πλατεία λαού, συναντήθηκαν εκ νέου οπαδοί των δύο ομάδων και προκλήθηκαν μεγάλης έντασης επεισόδια. Τραυματίστηκαν άλλοι εννέα οπαδοί και τρεις αστυνομικοί ενώ κάηκε ένα περίπτερο και αρκετοί κάδοι. Υπάρχουν υλικές ζημιές σε αρκετά καταστήματα. Η αστυνομία προχώρησε σε 13 συλλήψεις, ενώ έχουν γίνει και 20 προσαγωγές.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Κοτρωνιάς: Πρωτοφανή επεισόδια

Ο δήμαρχος Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, μίλησε στον Sentra FM για τα πρωτοφανή όπως τα χαρακτήρισε επεισόδια:

“Πρωτοφανή επεισόδια για την πόλη μας. Οργανωμένες ομάδες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ συγκρούονται . Η Αστυνομική διεύθυνση αν και είχε δώσει την άδειά της αδυνατούσε να ελέγξει την κατάσταση.

Απ’ ό,τι μου είπαν ζήτησε ενίσχυση η αστυνομία, η οποία δεν ήρθε και προσπαθεί με δικά της μέσα να ελέγξει την κατάσταση. Φαίνεται ότι έχει ελέγξει τους οπαδούς τους ΠΑΟΚ και τους οδηγεί στο γήπεδο αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν μείνει ανεξέλεγκτοι. Δεν έχω ενημέρωση για τραυματίες.

Υπάρχουν δεσμεύσεις. Εμείς φέρουμε την Αστυνομία προ των ευθυνών της. Αν η Αστυνομία και η Ομοσπονδία πιστεύουν πως μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση, ας γίνει ο αγώνας. Αν νομίζουν ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν δεν θα γίνει. Θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας εφόσον τις τηρήσουν και οι υπόλοιποι. Αλλιώς δεν θα γίνει το φάιναλ φορ.”

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε