Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιμπαγάσα: Αν μου παρουσιαστεί η ευκαιρία, δεν θα χαριστώ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το… μυαλό του Ολυμπιακού τόνισε πως θα παίζει ποδόσφαιρο, όσο αντέχει το σώμα του, έστειλε… μήνυμα ανανέωσης προς την διοίκηση, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, επισημαίνοντας πως θέλει να σκοράρει.
 
Legends stories: Αναδρομή στην καριέρα του Τζόλε

Αλεξανδρής: Είχα δώσει τα χέρια με Κόκκαλη!

Μιλώντας στην εφημερίδα “Sportday,” ο Αριέλ Ιμπαγάσα έπλεξε το εγκώμιο του Ερνέστο Βαλβέρδε, τονίζοντας πως έχει μεταφέρει την νοοτροπία του νικητή στους πρωταθλητές, ενώ έχρισε για διάδοχο του τον Αντρέα Τάτο.

 
Ο 35χρονος μέσος τόνισε ακόμα πως ανυπομονεί για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο οποίο ελπίζει να κάνει σεφτέ στα γκολ,όπως και για το ματς με τη Ντόρτμουντ, το οποίο χαρακτήρισε ως… τελικό. Επίσης, εξέφρασε τις σκέψεις του για το τι θα συμβεί έπειτα από το καλοκαίρι όταν και λήγει το συμβόλαιό του.
 
Τα όσα δήλωσε ο Αριέλ Ιμπαγάσα:
 
Υπάρχει ο “Έλληνας” Ιμπαγάσα;
 
“Ο Τάτος. Ξέρει να “συμπεριφέρεται” στην μπάλα. Πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Από τους παίκτες που σε “τρέχουν” στο γήπεδο. Και δυο ξένοι που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Χαβιέρ Ουμπίδες. Πολύ γρήγορος. Μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και φυσικά ο Βιεϊρίνια, ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα”.
 
Στην ΑΕΚ δεν ξεχνάνε το περσινό 6-0, υπάρχουν συσπείρωση και νέος προπονητής. Ποια είναι η απάντηση του Ολυμπιακού;
 
“Το παιχνίδι μας! Αυτό που κάνουμε σε κάθε ματς πρέπει να πράξουμε και τώρα. Σίγουρα γι αυτούς η ρεβάνς μετά το 6-0 είναι στο μυαλό τους. Εξτρά κίνητρο αποτελεί ο νέος τεχνικός, αλλά εμείς δεν σκεφτόμαστε τι κάνει ο αντίπαλος, αλλά πως θα κάνουμε πράξη στο γήπεδο τις εντολές του προπονητή μας”.
 
Ποιο θα είναι το μεγαλύτερο όπλο του Ολυμπιακού;
 
“Ότι είμαστε πρωταγωνιστές! Αδιαφορούμε για το όνομα του αντιπάλου και μπαίνουμε για να παίξουμε τη μπάλα μας. Να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να εφαρμόσουμε στην πράξη αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Δεν έχουμε κόμπλεξ”.
 
Μέσα στο 2011 τα έχεις κάνει όλα ασίστ, προσωπική αναγνώριση, πρωτάθλημα), γκολ όμως δεν έχεις βάλει ακόμα…
 
“Να σου πω την αλήθεια το περιμένω πως και πως. Διψάω! Το πιο σημαντικό φυσικά είναι να κερδίζει η ομάδα κι ας σκοράρει ο… τερματοφύλακας! Πάντως αν μου παρουσιαστεί η ευκαιρία, δεν πρόκειται να χαριστώ. Μακάρι να είναι το Σάββατο”.
 
Μετά την ΑΕΚ ακολουθεί η Ντόρτμουντ. Τελικό;
 
“Ναι, είναι τελικός! Τώρα αν είναι για την τρίτη θέση ή όχι θα το δείξει ο χρόνος. Σίγουρα όμως είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια μετά τις δυο ήττες”.
 
Υπάρχουν κάποιοι που λένε πως η Ντόρτμουντ είναι η Μπαρτσελόνα της Ισπανίας, τι λες γι αυτό;
 
“Έφυγε ο ιθύνων νους, ο Σαχίν, αλλά η βάση και η αγωνιστική φιλοσοφία της είναι δομημένες πάνω στον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα. Νέα ομάδα, τρέχει, ξέρει τι ζητεί στο γήπεδο. Στο Champions League όμως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Και η απειρία είναι σημαντική λεπτομέρεια”.
 
Για τις εμφανίσεις με Μαρσέιγ και Άρσεναλ και το γεγονός της αγωνιστικής απραξίας;
 
“Είναι αλήθεια αυτό. Εγώ στέκομαι όμως και στο γεγονός πως σε μία φάση χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας το πληρώσαμε ακριβά και δεχθήκαμε γκολ. Αυτό είναι το Champions League. Με την Άρσεναλ στα πρώτα 20 λεπτά ήταν σαν να μην είχαμε μπει στο γήπεδο. Μετά η δυσφορία του κόσμου της Άρσεναλ για την ομάδα του ήταν ηθική δικαίωση των προσπαθειών μας. Κρίμα που δεν συνοδεύτηκε και με ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά η εμφάνιση αυτή μας “φούσκωσε” την αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια”.
 
Σε λένε στρατηγό, πως το σχολιάζεις;
 
“Με κολακεύει αυτό αλλά προτιμώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου στο γήπεδο. Να μιλάω στους συμπαίκτες μου, να τους καθοδηγώ. Έχω καλή σχέση μαζί τους και με ακούνε, με σέβονται. Είναι σημαντικό ότι στα αποδυτήρια είμαστε μία οικογένεια και αυτό βγαίνει στο γήπεδο”.
 
Πως τα καταφέρνεις και η ηλικία σου δεν φαίνεται στο γήπεδο;
 
“Έχω ψυχολογία. Νιώθω καλά στην ομάδα. Η οικογένεια μου με στηρίζει. Το αγωνιστικό πρότζεκτ του Ολυμπιακού με καλύπτει απόλυτα. Σηκώνομαι από το κρεβάτι μου και δεν… βαριέμαι! Αυτό είναι το μυστικό για την παρουσία μου στο γήπεδο. Τώρα όσο αντέχει το σώμα μου θέλω να κλοτσάω τη μπάλα”.
 
Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε;
 
“Ο προπονητής Βαλβέρδε μου αρέσει γιατί έχει μεταφέρει στα αποδυτήρια τη νοοτροπία του νικητή. Μου αρέσει που θέλει να μπαίνει στο γήπεδο και να παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Με πρεσάρισμα, passing game, κυνηγώντας το γκολ. Θέλει να είναι ο πρωταγωνιστής. Είναι κάτι που ταιριάζει στο DNA μου. Ο άνθρωπος Ερνέστο είναι κοινωνικός, μπορείς να μιλήσεις μαζί του και να σε κάνει να αισθάνεσαι φίλος”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε