Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιμπαγάσα και Φουστέρ δεν περίμεναν τόσο εύκολο πρωτάθλημα

Οι δύο παίκτες που άλλαξαν τον φετινό Ολυμπιακό. Ο ένας δημιουργούσε και ο άλλος εκτελούσε. Ο Άριελ Ιμπαγάσα και ο Νταβίντ Φουστέρ έχουν ένα λόγο παραπάνω να μιλήσουν για το φετικό ερυθρόλευκο πρωτάθλημα, την “εξάρα” επί της ΑΕΚ αλλά και την επόμενη σεζόν.

Ετοιμάζει πρόταση 5 εκ. ευρώ για Αβραάμ η Βέρντερ!

O Άριελ Ιμπαγάσα μίλησε στη NOVA…

Για τον αν περίμενε τόσο εύκολη κατάκτηση του τίτλου: “Η αλήθεια είναι πως επειδή ήξερα ότι το προηγούμενο πρωτάθλημα το είχε κατακτήσει ο Παναθηναϊκός, δεν το περίμενα. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε.”

Για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου: “Καταρχήν θέλουμε να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιχνίδια που μας απομένουν και μετά θα δούμε τις υποχρεώσεις που θα έχουμε την επόμενη σεζόν.”

Για τις επιδόσεις του στο φετινό πρωτάθλημα: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι πρώτος στις πάσες. Μου αρέσει πολύ να συνεισφέρω στην ομάδα μου. Μου αρέσει πολύ και να συνεργάζομαι με τους συμπαίκτες μου. Όσο για τα κλεψίματα, δεν είναι αυτό που καλύτερα μπορώ καλύτερα να κάνω. Είναι αρμοδιότητα περισσότερο του Αβραάμ είναι αμυντικός. Όταν κερδίζουμε την μπάλα αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να οργανώνω σωστά το παιχνίδι”
 

Για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ: “Aπλά συνέπεσε να ήμουν την περασμένη χρονιά συμπαίκτης με τον Ντέμη Νικολαϊδη στην Ατλέτικο, γι αυτό και βγήκαν όλες αυτές οι φήμες.”

Για το τι είναι αυτό που έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό: «Πιστεύω πως βοήθησαν όλα μαζί συνολικά. Δεν χάσαμε παιχνίδι στην έδρα μας, επίσης ήμασταν καλοί τόσο εντός όσο εκτός και όλα αυτά μαζί συνεισέφεραν για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο το σερί νικών που κάναμε. Εκείνο το διάστημα καταφέραμε να αποσπαστούμε από τον Παναθηναϊκό.”

Για την αρχική αμφισβήτηση λόγω της ηλικίας του: “Δεν με ενόχλησε η αρχική αμφισβήτηση. Στην Ιταλία άλλωστε υπάρχουν αρκετοί παίκτες της ηλικίας του που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Είμαι χαρούμενος που είμαι πια αποδεκτός από όλους.”

Για τις ήττες σε σημαντικά παιχνίδια:
“Όντως χάσαμε αυτά τα παιχνίδια, γιατί ένα ντέρμπι είναι πιο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Το συζητήσαμε μέσα στην εβδομάδα και είπαμε να μην κάνουμε τα λάθη των προηγούμενων ντέρμπι.”

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: “Τον ήξερα από τη Βιγιαρεάλ. Είχα την τύχη να δουλέψω μαζί του και στην Ισπανία. Ήξερε από την προηγούμενη θητεία του το ελληνικό πρωτάθλημα και προσαρμόστηκε αμέσως. Από την αρχή ήμουν πολύ ευχαριστημένος μαζί του. Γνώρισε το υλικό της ομάδας, ξεκαθάρισε τι ήθελε από την ομάδα και βοήθησε και τους ποδοσφαιριστές να προσαρμοστούμε ο ένας με τον άλλο.”

Φοσυτέρ: Ακόμη καλύτεροι του χρόνου

Ο Νταβίντ Φουστέρ μιλησε στον NovaΣπορ FM…

“Για μένα είναι κάτι ξεχωριστό αυτός ο πρώτος τίτλος στην καριέρα μου. Ήρθα στην Ελλάδα με αυτή τη φιλοδοξία: να πετύχω σπουδαία πράγματα και να παίξω του χρόνου στο Champions League. Είναι κάτι σημαντικό για μένα αυτή η επιτυχία. Με κάνει πανευτυχή. Είναι άλμα για μένα.”

Πώς τα καταφέρατε;

“Ξεκινήσαμε πολύ καλά τη χρονιά. Μπορεί να ήμασταν ένα γκρουπ νέων παικτών, αλλά κάναμε καλή ομάδα. Σχεδόν δεν γνωρίζαμε ο ένας τον άλλο μα προσαρμοσθήκαμε γρήγορα στις ανάγκες και αυτό βγήκε στο γήπεδο.”

Οι περισσότεροι λένε ότι μυστικό ήταν η καλή άμυνα;

“Αμυντικά τα πήγαμε εξαιρετικά. Έχουμε την καλύτερη άμυνα. Κάναμε εξαιρετική δουλειά σε αυτό τον τομέα. Ειδικά εντός έδρας έχουμε δεχθεί πολύ λίγα γκολ. Όταν δεν δέχεσαι γκολ τότε θα φθάσεις πιο εύκολα στη νίκη.”

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ;

“Ο Ολυμπιακός μπήκε με πολύ πάθος στο παιχνίδι. Είχαμε τη διάθεση να δείξουμε ότι αξίζουμε τον τίτλο και το αποδείξαμε από την αρχή. Μας βγήκε καλά το παιχνίδι αφού ήρθε και πολύ νωρίς το πρώτο μας γκολ. Ήταν όμως σημαντικό ότι δεν κατεβάσαμε το ρυθμό και διατηρήσαμε τον έλεγχο ως το τέλος. Έτσι ήρθαν και τα άλλα γκολ με αποτέλεσμα έναν ιστορικό θρίαμβο. Είχαμε δουλέψει σκληρά για αυτό και η δουλειά φάνηκε μέσα στο γήπεδο.”

Για την επόμενη σεζόν;

“Τώρα πρέπει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το Champions League για να κάνουμε καλή πορεία παράλληλα με τη διατήρηση των πρωτείων στην Ελλάδα. Έχουμε χρόνο και θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε καλύτερα σε σχέση με πέρυσι που οι περισσότεροι παίκτες για διάφορους λόγους ήρθαν προς το τέλος των μεταγραφών. Θα κάνουμε ακόμη καλύτερη ομάδα και μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε