Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιμπαγάσα: Να σκοράρω κόντρα στον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Είναι σύνηθες το φαινόμενο ξένοι παίκτες που έρχονται στους ”αιώνιους” στην πρώτη τους συνέντευξη να λένε ότι θέλουν να σκοράρουν κόντρα στο μεγάλο αντίπαλο της ομάδας τους. Από τον ”κανόνα” δεν ξέφυγε ούτε ο Άριελ Ιμπαγάσα.

Ο ”Ελ Κάνο” μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον ”αιώνιο” αντίπαλο, την ρεβάνς με την Μακάμπι και τον Άλμπερτ Ριέρα.

Τί θέλεις να πετύχεις με τον Ολυμπιακό;

Είναι μία εμπειρία σε μία καινούργια λίγκα. Αγωνίστηκα πολλά χρόνια στο ισπανικό πρωτάθλημα και τώρα έρχομαι να παίξω στην Ελλάδα. Βρίσκομαι ακόμα σε περίοδο προσαρμογής, η ομάδα πηγαίνει καλά στα πρώτα της παιχνίδια, πιστεύω ότι θα παίξουμε ακόμα καλύτερα και ο μεγάλος μας στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτό θέλω κι εγώ, αυτό ζητάω με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Είσαι 33 ετών, με μεγάλη καριέρα, όπου έπαιξες υπήρξες είδωλο. Στην Λανούζ, στην Μαγιόρκα, στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στην Βιγιαρεάλ. Τι να περιμένουμε από σένα;

Πρώτα από όλα να παίξω καλά και να βοηθήσω την ομάδα μου. Μέχρι τώρα, οι καινούργιοι μου συμπαίκτες με στηρίζουν, βελτιωνόμαστε, βελτιώνομαι κι εγώ οπότε θέλω να μας δείτε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να ενισχύω την προσπάθειά μας.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον σύλλογο γενικά;

Πολύ καλές. Έχουν πάθος με την ομάδα. Θέλουν πολύ να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Γιουρόπα Λιγκ με πρώτο στόχο να προκριθούμε στους ομίλους. Μας περιμένει μία μακρά σεζόν και οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές.

Μίλησες με τον κύριο Μαρινάκη…

Βεβαίως και συζητήσαμε όταν ήρθα στην ομάδα. Εξαιρετικός άνθρωπος, αγαπάει πολύ τον Ολυμπιακό και θέλει φέτος να πετύχουμε τους στόχους. Βήμα βήμα, με πολύ δουλειά νομίζω ότι θα μπούμε στον δρόμο που θέλει ο κύριος Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό. Αυτό επιθυμούμε κι εμείς.

Μίλησες με Αργεντινούς ποδοσφαιριστές πριν έρθεις στην Ελλάδα;

Πήρα τις πληροφορίες μου από συμπατριώτες μου που ζουν στην Ελλάδα. Όλοι μου είπαν πως πρόκειται για δύσκολο πρωτάθλημα, με πολλούς Αργεντινούς οι οποίοι παίζουν εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην χώρα γι αυτό και όταν με ενημέρωσαν για το ενδιαφέρον του συλλόγου, πίστεψα πως πρόκειται για μία πολύ καλή ευκαιρία αφού εκτός από το σπουδαίο όνομα, υπάρχουν παιδιά με τα οποία έχουμε παίξει αντίπαλοι στο ισπανικό πρωτάθλημα ή και συμπαίκτες. Με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι είμαστε πολύ καλοί φίλοι από τα χρόνια μας στην Ατλέτικο, γνώριζα καλά τον Όσκαρ, τον Ραούλ και τώρα τον Ριέρα. Ήμασταν μαζί στην Μαγιόρκα. Χαίρομαι που έχουμε παίκτες υψηλού επιπέδου με θητεία στην Ισπανία.

Άλμπερτ Ριέρα. Τί μπορούμε να πούμε για τον Ισπανό που έρχεται από την Λίβερπουλ κι ένα πρωτάθλημα υψηλότερο επιπέδου από το ελληνικό. Θα μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα;

Εννοείται ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα προσαρμογής. Είναι ένα παιδί που πάντα ξέρει τί πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Έχει σκοπό να βοηθήσει την ομάδα και αυτό θα κάνει. Παίκτης που περιλαμβάνεται στις επιλογές της εθνικής Ισπανίας, έπαιξε στην Ισπανία και στην Αγγλία, ελπίζουμε πως θα προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό.

Το 2006 ή το 2007 είχες πρόταση από άλλη ελληνική ομάδα;

Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο. Έχω διαβάσει ειδήσεις που αφορούν στο όνομά μου κι ελληνικούς συλλόγους ωστόσο δεν πήρα στα χέρια μου κάποια πρόταση. Είναι λογικό αν το σκεφτείτε αφού παίζω πολλά χρόνια, έχω αγωνιστεί σε διάφορες ομάδες, οπότε αυτά συμβαίνουν. Το μοναδικό που ίσχυε ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν με ζήτησε ο Ολυμπιακός. Τότε επέλεξα να συνεχίσω στην Ισπανία (σ.σ. Βιγιαρεάλ), αλλά τώρα που εμφανίστηκε η ευκαιρία ήθελα να έρθω στην Ελλάδα, να ζήσω αυτή την εμπειρία.

Το παρατσούκλι σου είναι «Ελ Κάνιο», να το εξηγήσουμε λίγο στον κόσμο;

Eίναι κάτι που γίνεται στην Αργεντινή, δηλαδή, όταν σε βλέπουν να παίζεις σου δίνουν ένα παρατσούκλι. Πρέπει να ήμουν μικρός και κάποιος προπονητής με φώναξε «Κάνιο». Περνούσα την μπάλα μέσα από τα πόδια του αντιπάλου και μου… έμεινε. Νομίζω ήμουν επτά ετών όταν μου κόλλησαν αυτό το όνομα.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού υποστηρίζουν πως έχεις κάνει μία πολύ καλή… αρχή. Πριν φορέσεις την ερυθρόλευκη φανέλα πέτυχες τέρμα σε βάρος του Παναθηναϊκού ως παίκτης της Βιγιαρεάλ.

Μακάρι να πετύχω πάλι γκολ στον Παναθηναϊκό, αλλά η δουλειά μου είναι να πασάρω και όχι να σκοράρω. Θυμάμαι τον αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, παίξαμε πολύ καλά στην Αθήνα και τους νικήσαμε. Από την πρώτη ημέρα στην Ελλάδα, κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν αντίπαλο τον οποίο πρέπει να νικήσουμε από την στιγμή που θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θα παλέψουμε γι αυτό.

Αναφορικά με το δικό σου παιχνίδι, επειδή στην Ελλάδα μας αρέσει να γινόμαστε όλοι προπονητές και να αναλύουμε συστήματα. Σε ποια θέση προτιμάς να αγωνιστείς;

Έχω παίξει σχεδόν σε όλες τις θέσεις από το κέντρο ή την επίθεση. Δεξιά, αριστερά, στο κέντρο, δεύτερος επιθετικός, πίσω από τον σέντερ φορ. Στις ημέρες μας ένας ποδοσφαιριστής οφείλει να μπορεί να παίξει σε περισσότερες από μία θέσεις γιατί το ποδόσφαιρο είναι σύνθετο. Με τον προπονητή μιλάμε συνεχώς για τον ρόλο μου κι αισθάνομαι πολύ άνετα με όσα βλέπω. Ο κύριος Λίνεν ξέρει την δουλειά του και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Στον αγώνα κόντρα στην Μακάμπι, ήταν τόσο σημαντική η απουσία του κόσμου;

Μας κόστισε πολύ. Ξέρουμε όλοι ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δίνουν μεγάλη ώθηση στους παίκτες και το χρειαζόμαστε σε αυτό το σημείο. Το να παίζεις έναν σημαντικό αγώνα χωρίς τον κόσμο σου είναι δύσκολο, περίεργο. Ήταν ένας λόγος για τον οποίο δυσκολευτήκαμε. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να προκριθούμε και μετά σε δύο αγώνες να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στους ομίλους. Τότε όμως θα έχουμε τον κόσμο μας και αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο να πετύχουμε τον στόχο μας.

Πότε να περιμένουμε τον καλύτερο δυνατό Ολυμπιακό διότι είσαστε μία καινούργια ομάδα;

Ελπίζω άμεσα αφού μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στο Ισραήλ. Προπονούμαστε δυνατά, έχουμε αγώνες, πρέπει να δουλέψουμε για την αναμέτρηση που μας περιμένει. Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται χρόνος όταν έχεις αγώνες, προπονήσεις κι έρχονται καινούργιοι παίκτες. Πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο.

Τί να περιμένουμε στον δεύτερο αγώνα κόντρα στην Μακάμπι;

Ήδη σκεφτόμαστε αυτή την αναμέτρηση και δουλεύουμε για να προκριθούμε. Αποκτήσαμε ένα μικρό προβάδισμα με το 2-1, τελειώσαμε με καλό τρόπο τον αγώνα και αν συνεχίσουμε έτσι θα προκριθούμε. Περιμένω ότι θα μας δυσκολέψουν όσο μπορούν στην έδρα τους. Θα δούμε.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα ήθελαν να δουν και μία καλή πορεία φέτος στην Ευρώπη. Είναι στόχος σας να φτάσετε μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ;

Βεβαίως και είναι στόχος να πετύχουμε νίκες και προκρίσεις στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έπαιζε συνέχεια σε υψηλό επίπεδο, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό. Στοχεύω σε έναν ευρωπαϊκό τίτλο όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, εννοείται όμως ότι το πρωτάθλημα Ελλάδας αποτελεί την βασική επιδίωξη. Για την Ευρώπη το πρώτο που μας ενδιαφέρει, είναι να αποκλείσουμε την Μακάμπι και να προχωρήσουμε. Θέλω να σκέφτομαι θετικά και να θέτω υψηλούς στόχους. Αλλιώς, δεν θα έπαιζα ποδόσφαιρο.

Γνωρίζεις συγκεκριμένους παίκτες και ομάδες από το ελληνικό πρωτάθλημα;

Ναι, τους Αργεντινούς. Μην σας κουράσω με ονόματα. Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ αποτελούν μεγάλους αντιπάλους, είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα που απαιτείται υψηλός δείκτης φυσικής κατάστασης. Πρέπει να ξεκινήσουμε να παίζουμε για να έχω καλύτερη εικόνα τόσο για τους αντίπαλους παίκτες όσο και για το πρωτάθλημα.

Πώς περιμένεις την ζωή σου στην Αθήνα διότι λένε ότι υπάρχουν πολλοί… πειρασμοί για έναν αθλητή;

Η Αθήνα είναι μεγάλη πόλη, αλλά μην ξεχνάτε ότι έζησα κάποια χρόνια στην Μαδρίτη οπότε γνωρίζω τους…κινδύνους. Δεν με ενδιαφέρουν όμως. Περιμένω άλλωστε την οικογένειά μου σε λίγο καιρό. Θα δούμε την πόλη διότι πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή αυτή στην οποία θα κατοικήσουμε. Μου αρέσει διότι υπάρχει θάλασσα κοντά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα όσα έχω δει έως τώρα.

Οι πρώτες ημέρες στην Ελλάδα πως περνούν;

Ήσυχα. Οι συμπαίκτες μου, μου εξηγούν κάποια πράγματα, οι άνθρωποι της ομάδας με βοηθάνε σε ότι χρειάζομαι, μαθαίνω, είμαι ικανοποιημένος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε